имам следния проблем с поло 1.4 60к.с. '96
когато е студена колата си върви нормално, но когато загрее, когато мина примерно 30тина км извънградско, когато подавам газ колата прекъсва. когато стигна в град и се налага да потеглям на светофари става ужасно... мъки и не дърпа, ще угасне. наскоро смених маслото, масления филтър и въздушния филтър и от тогава започна проблема. какво може да съм бутнал при смяната? съвети къде да гледам? от какво може да е?
Поло 1.4 60к.с. '96 прекъсва когато колата е топла
-
- Автомобил: Nissan 200SX and VW Polo 6N 1996
- Двигател:
Re: поло 1.4 60к.с. '96 прекъсва когато колата е топла
Може де е бубина или нещо по инжекцията. Има ли газова колата?
- Bai Sando
- Автомобил: Audi A 3
- Двигател: 2000 TDI 2006г
Работата ми прилича на кабели и свещи 

Колата няма газово.
Кабелите и капачката са нови. Махнал съм ламаринките на кабелите за опит да не е от тях. Остава да пробвам тогава и свещите... Ама най-добре да ходя на компютър, като преди това я покарам повечко за да загрее.
Между другото забелязах, че перката на радиатора не се включва. Замерих и установих,че няма напрежение след като я оставя да загрее над 100 градуса(оатавена на место иначе не загрява толкова)
Кабелите и капачката са нови. Махнал съм ламаринките на кабелите за опит да не е от тях. Остава да пробвам тогава и свещите... Ама най-добре да ходя на компютър, като преди това я покарам повечко за да загрее.
Между другото забелязах, че перката на радиатора не се включва. Замерих и установих,че няма напрежение след като я оставя да загрее над 100 градуса(оатавена на место иначе не загрява толкова)
-
- Автомобил: Polo 6N
- Двигател: 1.4 1999
Моята имаше проблем като е студена работеше добре, но след като загрее на всеки светофар ми гаснеше! Казаха ми, че проблема е в моторчето за празен ход и било скъпо. Аз реших да си прочистя обстойно дросела и там покрай него и всичко се оправи и от тогава нямам проблем, струваше ми само 8лв. за WD40 препарата! Пробвай за всеки случай, някой път проблема се решава съвсем просто! Успех
Здравейте. И аз имах същия проблем с предишната ми кола, Рено Лагуна, който се появяваше зимата и при студено време. Водих я на майстори и казаха че на компютъра не им е отчело никаква грешка. Накрая смених дистрибуторната капачка и всичко се оправи
. Явно е била спукана и при студен двигател не правеше ядове, но като загрее, влагата започва да прехвърля искрата и започваше да прекъсва и да гасне. Не дай си боже да отида с нея до магазина, после се почваше едно разглобяване и подсушаване на капачката
.

Re: Поло 1.4 60к.с. '96 прекъсва когато колата е топла
Здравейте! доста късно, но ще споделя какво се откри. Първо си махнах катализатора, когато колата "умря" (не можеше да вдига повече от 1000 оборота в движение). В последствие проблема остана и я пратих в сервиз. Бяха за смяна повдигачите (или поне като се смениха), като при подмяната им проблема се оправи.
- freelancer
- Автомобил: VW Polo 1.4 MPI
- Двигател: AKK 2000
Re: Поло 1.4 60к.с. '96 прекъсва когато колата е топла
Колега, сигурен ли си, че са ти сменили повдигачите, защото, както си го описал излиза, че са ти сложили менте масло, след обслужването, когато се е появил проблема.
Ако са ти сменили повдигачите, след това са сменили и маслото и колата се е оправила.
Трябвало е да пробваш с друго масло, преди да сменяш повдигачи, според мен, но, както и да е, едни нови повдигачи никога не са излишни, ако мислиш да я караш колата още дълго.
Ако са ти сменили повдигачите, след това са сменили и маслото и колата се е оправила.
Трябвало е да пробваш с друго масло, преди да сменяш повдигачи, според мен, но, както и да е, едни нови повдигачи никога не са излишни, ако мислиш да я караш колата още дълго.
Върни се в “Polo, Lupo, Up & Fox”