vw polo 1.0 95г. прекъсва при дъждовно време
vw polo 1.0 95г. прекъсва при дъждовно време
здравейте, на майка ми полото като валне малко дъжд почва да прекъсва яко, изолирал съм хубаво делкото, но дори при малко локва като мина и почва да тресе, не работи добре , дори гасне, някой който има поло имал ли е подобен проблем?
- Водния дух1
- Автомобил: Golf 3 variant
- Двигател: 1Z
Re: vw polo 1.0 95г. прекъсва при дъждовно време
Колега,като стане тъмно и особено при мъгла отвори капака и виж каква е дискотека и ще разбереш откъде е проблема-кабели,делко,бобина.
-
- Автомобил: Golf 3 GTI 2.0 8v
- Двигател: AGG 115hp
дистрибуторната капачка ако е с пластмасовата капачка, там се задържа конденз и затова има прекъсване. Ако кабели и свещи са ти наред, т.е. сравнително нови - търси проблем в капачката
всичко е ново, капачката е пластмасова, интересното е че дори и при по малка локва да минеш и се почва, капачката и делкото дори не са мокри, съмнявам се в една голяма букса с сноп кабели дето е отпред между радиатора и двигателя, възможно ли е да е от тях нещо.
- 4i4o-dido
- Автомобил: POLO 1.6 6N
- Двигател: AEA 1995
- Контакти:
Я вземи един пулверизатор/пръскало/ с вода и пръскаш там, където се съмняваш. Ако е напукана бобината може и от нея да е. Пръскай смело по бобина, капачка , кабели и ще си каже от къде е.
Локва -пръска на в/у генерацията- пара -отива на горе в - бобина с пукнатини.Смени бобината и всичко ще заспи.
вече написах че всичко е сменяно, бобина, кабели, свещи, капачка, палец, всичко, ще пробвам с пръскането дето казва колегата
- mirkata 4020
- Автомобил: vw mk3
- Двигател: 1996
Споделям от опит.Проблема беше същият малко влага и ужасно ппрекъсване.Сменях упоменатите части докато не стигнах до датчика на Хол.При мене е на делкото,незнам какво общо имаше влагата и как влизаше,но след смяната всичко се оправи.
благодаря колега, попринцип днес го закачих на ваг ком и ми изкара датчика на хол , явно е здал багажа, сега търся или делко втора ръка или само датчика, честно казано не знам кое по добре, само датчика да сменя или направо делкото.
-
- Автомобил: VW POLO 1.4 1998
- Двигател: apq
по-добре делкото от опит ти кaзвaм. ще скaпеш и тоз дaтчик. Пък и то всичко си сменил сaмо прехвърли и пaлецa и кaпaчкaтa.нямa дa имaш ядове
- 4i4o-dido
- Автомобил: POLO 1.6 6N
- Двигател: AEA 1995
- Контакти:
dimcho88 написа:благодаря колега, попринцип днес го закачих на ваг ком и ми изкара датчика на хол , явно е здал багажа, сега търся или делко втора ръка или само датчика, честно казано не знам кое по добре, само датчика да сменя или направо делкото.
Имай в предвид че като диагностицираш с ваг ком и колата е на контакт ВИНАГИ вади грешка за датчик на ХОЛ, защото мотора не работи.
аха ок, как може да се разбере дали е прецакан, вярно че като го закачих на ваг кок колата беше само на контакт, ама .... знам ли, с това мокрене направо подивевам вече, интересното е че като пръсне вода веднага дигам капака и около делкото и кабелите е сухо, даже колата е още студена, явно някъде мокри некой кабел.
- maslinkov
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
А под задна дясна кора, над десния калник гледа ли? Там е помпата на централното и ако ти се мокри /една от детските болести на Поло/ почва да прекъсва, щото дава на късо.
Върни се в “Polo, Lupo, Up & Fox”