Колата е Поло класик 1,4 -44КW/60 K.C Двигател AKV130213 .Година на производство 1999. Регистрация 2000г.
Когато натисна ключовете за затваряне се чува едно почукванена в двигателите.
Когато натисна ключовете за отваряне не се чува нищо.
Проверих ключовете/копчетата – изправни са.
Проверих окабеляването от купето към вратите. Кабелите са здрави.
Днес 12.04.2011 при поредната проверка след десета проба прозореца към водача се отвори и затвори нормално. Зарадвах се и отново пробвах- цък. Пак отказ. Пробвах десетина пъти и само веднъж се отвори и затвори прозореца.
С другия прозорец не се получава нищо.
Нямам ел. схема и нямам представа къде е платката за управление на двигателите и кои релета учатват в управлението
Ако някой се е сблъсквал с проблема - моля за съвет.
Проблем с отваряне на предни прозорци на вратите.- Polo
-
- Автомобил: Polo Classic
- Двигател: AEX 1997
Re: Проблем с отваряне на предни прозорци на вратите.- Polo
ето ти една тема,не знам колко ще ти помогне viewtopic.php?f=7&t=317720 ,но предполагам че моторчетат за ел.стъклата са зациклили и им трябва профилактика,ако има още нещо ще помагам 

-
- Автомобил:
- Двигател:
и при мен е същото но на дясната врата полото е вариант 2000 година,само цъка но ми казаха 4е проблема е в електрониката и не се наемат да е правят иначе моторчето работи перфектно
Към sparcho:
Къде се намира тази платка.
Проверил съм ключовете за управление с мултицет- изправни са.
Факта че прозореца в ляво работи когато си поиска- след многократно натискане на бутона ме навежда на мисълта,
че проблема е вв електрониката.
Къде се намира тази платка.
Проверил съм ключовете за управление с мултицет- изправни са.
Факта че прозореца в ляво работи когато си поиска- след многократно натискане на бутона ме навежда на мисълта,
че проблема е вв електрониката.
-
- Автомобил:
- Двигател:
колега въпросната платака е на самата машинка, като свалип кората и там където влиза буксата под моторчето на мапинката е пладката,но да стигнеш до нея трябва да свалиш целия повдигач и като е направиш на части може да погледнеш само задния край на пладката до другия трява да разпоиш крачета за де е разглобиш,сложничко е , мен маистор ми показа какво е правил и как,но резултата беше само за една седмица,и след парвия дъжд електрониката плувана във вода незнайно как и пак умря.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Аз скоро имах такъв проблем.Извади от вратата целият комплект за движение на ел стъклото,под моторчето е платката.Аз освободих барабанчето където се навива проволката от двигателя,така може при включване на двигателя да се разбере дали той работи/без да навива въжето/или не.Така ще се уточни къде по-точно е повредата.При мен беше заяло въженцето в барабана.
- dekata87777
- Автомобил: Vw Polo 6N2 1.4 16V 101hp 2000
- Двигател:
Здравейте на всички.
И аз имах същия проблем с машинката и подчукването когато натисна копчето.
Колата ми е vw polo 1.4 16v 101hp (юбилейно-междинна серия)
Та към проблема.Когато разглобих кората на лявата врата и разкачих(меката част-"донапрен") какво да видя...жилото се бе износило и някак си на места бе тръгнало да се къса и се беше оплело и когато натисна копчето моторчето навива но когато оплетената част стигне до навивача запира и зъбните колелца почват да првскачат и да подчукват.
Разглобих машинката с цел да се правя на "майстор" и с цел побългаряване....но след ровене в интернет и с консултаций с приятели ми казаха че е по евтино да отида при един майстор в Перник (понеже и аз,съм от там).
Отидох аз до този майстор който ми го препоръчаха(имам телефон и комтакти който го имтересува) и човека видя за какво става на въпрос и каза..."да срещан проблем особено при двувратите коли...30лвл сменявам жилото плюс обратен монтаж на всичко" и аз @-@ добре екстра...за един ден остана машинката плюс водачите при него...на следващия отидох сложи ги за 10минути(аз за разглабянето ми отне 1час)и приключи всичко.
И така реших моя проблем.Българите сме умни хора...опитваме да поправяме и побългаряваме доста неща по колите си...но понякога си трябва майстор в,тази сфера.
Дано съм бил полезен.
И аз имах същия проблем с машинката и подчукването когато натисна копчето.
Колата ми е vw polo 1.4 16v 101hp (юбилейно-междинна серия)
Та към проблема.Когато разглобих кората на лявата врата и разкачих(меката част-"донапрен") какво да видя...жилото се бе износило и някак си на места бе тръгнало да се къса и се беше оплело и когато натисна копчето моторчето навива но когато оплетената част стигне до навивача запира и зъбните колелца почват да првскачат и да подчукват.
Разглобих машинката с цел да се правя на "майстор" и с цел побългаряване....но след ровене в интернет и с консултаций с приятели ми казаха че е по евтино да отида при един майстор в Перник (понеже и аз,съм от там).
Отидох аз до този майстор който ми го препоръчаха(имам телефон и комтакти който го имтересува) и човека видя за какво става на въпрос и каза..."да срещан проблем особено при двувратите коли...30лвл сменявам жилото плюс обратен монтаж на всичко" и аз @-@ добре екстра...за един ден остана машинката плюс водачите при него...на следващия отидох сложи ги за 10минути(аз за разглабянето ми отне 1час)и приключи всичко.
И така реших моя проблем.Българите сме умни хора...опитваме да поправяме и побългаряваме доста неща по колите си...но понякога си трябва майстор в,тази сфера.
Дано съм бил полезен.
Върни се в “Polo, Lupo, Up & Fox”