Polo 6n 1997г AEF 1.9 D- Присаждане на климатик
Polo 6n 1997г AEF 1.9 D- Присаждане на климатик
Добър ден-търсих подобна тема във форума,но не намерих.Имам Поло от 97 г 1.9 D AEF- мотора и съм без климатик.Намерил съм едно блъснато Поло само че е 1.4 16V 100кс. с климатик-въпросът ми е дали климатика му ще стана на моята,въпреки различния двигател.
Последна промяна от abvbgbg на Пон 16 ное 2015 17:14, променено общо 2 пъти.
Re: Polo 6n 1997г AEF 1.9 D- Присаждане на климатик
Става но според мен е луда работа и не си заслужава като цена ще стъпи над 500 лв с твои труд и няма да имаш кола седмица . Трябва ти конзола за компресора от такова с твоя двигател.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Polo 6n 1997г AEF 1.9 D- Присаждане на климатик
Конзола ако изобщо намериш ще стане малко по лесно отколкото при мен, Италиянците ги правят за тези полота. Аз нямах конзола и майсторих всичко на място. Трябва да вземеш абсолютно свичко свързано с климатика под таблото и в двигателния отсег. Като начало трябва да видиш компресора от кой модел е, тръбите ще ти паснат ли, пробиването на дупката за ТРВ не е проблем(очертана е под изолацията), изпарителя(мисля така се казваше радиатора пред водния), перка - твоята не е достатъчна, аз сложих от астра отпред, но рязах гредата. Врътките за топло и студено стават от всичко, а пласмасата където са бутоните on/off и рециркулация от пасат. Блок за управление, той май е най лесното нещо, има схеми в нета за да го подкараш(имаше някаква условност). Няма кой да ти подаде повече гориво при натоварване на двигателя от климатичния компресор, ако ти е изгорял някой от ел. клапаните на помпата става трудно(със сигурност имаш). За ремъка мислил ли си ... недей. Разход +1,5л. извън града, зависи къде караш.
Може би има още неща който за момента не се сещам, Но не се занимавай с таз ху.ня, не ти трябва.
п.п. Най-малкото имаш дву-зонов прозоръчен климатик, ако са ти изправни стъклата отпред.
п.п. 2: http://grishitu.snimka.bg/automobiles/climatic-polo-1-9-d.607636.24292202 несъм снимал всичко, но като цяло е това.
Може би има още неща който за момента не се сещам, Но не се занимавай с таз ху.ня, не ти трябва.
п.п. Най-малкото имаш дву-зонов прозоръчен климатик, ако са ти изправни стъклата отпред.
п.п. 2: http://grishitu.snimka.bg/automobiles/climatic-polo-1-9-d.607636.24292202 несъм снимал всичко, но като цяло е това.
Върни се в “Polo, Lupo, Up & Fox”