ПОМОЩ!!!
Проблема е следния:
Счупи ми се съединител и педала си потъна до долу.Колата я карах без съединител на 1-ва и 2-ра скорост за около 15 км и се чуваше отвреме на време едно хлопане точно под педалите (все едно има парчета метал и се лангъркат в кутия).
Закарах колата в сервиз и там смениха комплект съединител и жило.Оказа се че е станало мазало и маховика е заминал,но понеже не успяхме да намерим нито нов и нито от морга маховик се реши да се сглоби колата така.
Като я взех от сервиза първо ми направи впечатление,че съединителя отделя много отгоре - почти в края,после я покарах и като завивах се усещаше пак същото хлопане под педалите. Не усещам някакви вибрации нито по педалите нито по скоростния лост,което ме навежда на мисълта че не е нещо от скоростите поне - превключват си добре. Четох че ако маховика е заминал се усеща тресене на празен ход,а такова тресене няма изобщо.Колата си върви и скоростите превключват леко,но на завиване се чува хлопането,което при натиснат педал на съединителя изчезва уж.
Колата ще я закарам в сервиза пак но до тогава искам малко мнения за проблема за да знам дали да търся маховик или хлопането не е от него и мога да си карам така след като няма тресене.
Някой има ли идея какво може да се е случило и от къде идва хлопането?
Също така някой ако сподели от къде да намеря маховик нов или стар ще съм му много благодарен. - Става въпрос за Polo 6n2 1.4 16V 75 hp AUA 2001 година.
Polo 6n2 1.4 16V 75 hp AUA - Маховик и съединител
Върни се в “Polo, Lupo, Up & Fox”