Polo 1.4 2001г. - свети "Check", дави се

Техническа и сервизна информация за Polo, Lupo, Up и Fox
Потребителски аватар
sabin.abadzhiev
Автомобил:
Двигател:

Polo 1.4 2001г. - свети "Check", дави се

Мнениеот sabin.abadzhiev » Нед 27 дек 2015 14:02

Здравейте! Карам VW Polo 1.4 (бензин), 2001г. е. От известно време ми свети лампичката "Check" на таблото. Не го прави постоянно - губи се и след време пак светва. Също понякога, когато карам на втора и подам газ, колата се форсира, но сякаш се дави и не ускорява. Стига до 3000-4000 оборота, а все едно нещо я задържа. Друг проблем - сутрин, когато колата не е загряла, двигателят тресе. Някой може ли да ми даде съвет, защото живея във Франция, а тук и за най-малкия проблем дерат кожата на човек.

Потребителски аватар
marin.hubenov
Автомобил: Голф 4-14-16v
Двигател: 2002 год

Re: Polo 1.4 2001г. - свети "Check", дави се

Мнениеот marin.hubenov » Пон 18 яну 2016 11:47

Колега със същия проблем съм само че съм с голф 4 1.4 ! Ето ти следните варианти може да ги обиграеш в хронологичен ред, но е добре да се погрижиш за нея прилежно !
1. Изключваш температурния датчик от двигателя и пробваш как се държи при палени , работа на място и в движение ! (Добре е да го смениш направо не са много пари !)
2. Почистване на Дроселовата клапа със карбураторен спрей !(Свали я цялата) Ако са големи щетите по нея или има проблем с ЕГР-а или Стъпковото моторче които са вързани там, по-добре е друг дросел не е задължително нов !!!
3. Вакумни маркучи ! (Огледай си ги и по възможност ги подмени няма да съжаляваш )
4. Развърти си и свещите погледни и тях ! (Добре ще се държи колата ако я снабдиш с еднополюсни свещи , а не три-полюсни! )
Дано съм ти помогнал ! Работя по отстраняването на моя същия проблем и в Неделя пак ще пиша да ти кажа какво е станало след ремонта който и правя .

Потребителски аватар
freelancer
Автомобил: VW Polo 1.4 MPI
Двигател: AKK 2000

Re: Polo 1.4 2001г. - свети "Check", дави се

Мнениеот freelancer » Сря 20 яну 2016 14:15

А най-добре е да види какви грешки дава и дали работят датчиците правилно, преди да набива пари. На мен ми прилича на проблем с датчик, за да свети чека, трябва да се види от какво свети. Да си купи кабел от ибей и да пробва.

Върни се в “Polo, Lupo, Up & Fox”