Поло 96 проблем с отв. на вратите при ниски температури

Техническа и сервизна информация за Polo, Lupo, Up и Fox
shoyleka
Автомобил: Vw Polo 1.6
Двигател: AEE 1996

Поло 96 проблем с отв. на вратите при ниски температури

Мнениеот shoyleka » Пон 28 яну 2013 21:10

Колеги, здравейте. Карам VW Polo 96 1.6 През деня си карах и всичко беше нормално. В 4 часа следобед се прибрах вкъщи, в 10 часа излизам отключвам вратите а те са с централно. Дърпам не иска да се отвори вратата, влизам през пасажерската предна врата, мъча се да я отворя от вътре не става. (Нито отвън нито отвътре) Карам цяла вечер, жега ми стана вътре и пак не иска нито отвътре нито отвън. Днес махнах кората, няма проблем в телчето което опъва вътрешната брава. Свалям външното уплътнение на стъклото и гледам, че механизма си работи. След което свалям бравата дърпам с пръста и се отвори :rolleyes странно. Слагам пак бравата, затварям дърпам - отваря се , всичко е окей като чисто нова. Свалих пак бравата гресирах жлеба на бравата който дърпа патрона, съответно и самия патрон. Оправи се. Затворих кори т.н. Вечерта към 7 се прибирам само да вечерям и пак излизам за 1 час някъде. Излизам отключвам и пак не иска да се отвори и тва е, отивам да влизам през пасажерската предна и тя даде фира :mhihi :aaaaa И двете нито отвътре нито отвън не искат да се отварят. Задните немат проблеми, но трябва се кълча като атлет. Дайте съвет ако сте имали такъв проблем как го отстранявате?

Потребителски аватар
skuderiq
Автомобил: polo 6n
Двигател: AEV

Re: Поло 96 проблем с отв. на вратите при ниски температури

Мнениеот skuderiq » Пон 28 яну 2013 22:47

Свали и разглоби бравата и виж има една пружинка ,която прибира едно "законтрящо"палче , дали си е на мястото! мен така ми се прееба шофъорската врата и се наложи да побългарявам като вместо пружина вече има тел която не дава ядове :) Успех

snuupy93
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот snuupy93 » Пон 28 яну 2013 22:52

Първо: уплътненията ги напръскай със силиконово спрейче.
Второ: Отговори дръжките, изчисти ги и ги смажи с грес, за 10мин става... Няма да имаш грижи, аз така направих на моето 2Ф и съм бетон зимата.

shoyleka

Мнениеот shoyleka » Пон 28 яну 2013 23:20

Благодаря за отговорите утре ще пробвам през деня, и вечерта като паднат температурите ще видя дали ще има ефект.

Колега, да видим дали съм те разбрал, махам дръжката свалям бялата капсулована брава, разглобявам я и търся пружина която връща и подава закопчаващия палец ако е прецакана да я сменя с някакво телче?

Потребителски аватар
skuderiq
Автомобил: polo 6n
Двигател: AEV

Мнениеот skuderiq » Вто 29 яну 2013 11:51

ако е прецакана търсиш решение ! ще измислищ как да го направиш, аз просто ти казвам че сложих направо тел от кламер , защото неможах да намеря подходяща пружинка :) дано да се справиш :)

Потребителски аватар
freelancer
Автомобил: VW Polo 1.4 MPI
Двигател: AKK 2000

Мнениеот freelancer » Сря 30 яну 2013 10:52

Колега, аз имах същия проблем, направи ме луд за един ден, блокира ми вратата, тази на пасажера до шофьора, ходих по майстори, ключари и т.н.
Аз карам Поло 2000 г. (фейслифта).
При мен се оправи без да разбера как, но мога да ти кажа какви интервенции правих преди да се реши проблема.
Има един болт отстрани на дръжката на вратата, след като се развие внимателно можеш да извадиш цялата дръжка с ключалката, сърпаш леко на дясно, май беше, да се извади механизма от една пластина и вадиш, след това пак по обратния ред, но преди това пръскаш яко със спрей за ключалки, нещо от рода на WD 40, аз ползвам един друг български DL 60.
В сервиза ми решиха, че имам проблем с бравата, преди това свалиха дръжката и ми казаха, да си търся нова брава. Тръгнах за нова брава, ама не намерих и така накрая на деня, след продължително дърпане на дръжката на вратата, на 100 път се отвори.
Отстрани на вратата имам една тапа, пластмасова, извадих я и напръсках с бяла грес, имам един немски спрей смазка, пръсках обилно, тиках тръбичката колкото се може в бравата. След това започна да се отваря на второто дърпане и след многократно отваряне и затваряне се оправи.
За сега да чукна на дърво пробелми не съм имал.
Ключалките ги пръскам със спрей за клеясали ключалки и дава резултат, DL 60, български за 6 лв. флакона, малък. Сега ще си купя WD 40, пак за 6 лв. малкия, че този ми умириса душата.
Огледай уплътненията покрай стъклата за празнини, дори и малки може да влиза вода или влага.

shoyleka

Мнениеот shoyleka » Сря 30 яну 2013 12:48

Пасажерската врата сработи като и свалих дръжката после бравата, не съм я разглобявал да не омотая нещо, 1 флакон вд-40 изпръсках на бравата с дръжката, после съхнаха, след това с тефлонов спрей, и вечерта не ми замръзна :thup доволна работа стана. на шофьорската врата обаче :banghead и на нея и направих същата профилактика но... вечерта пак не иска да се отвори. Днес натиснах щифта малко по далече да е от бравата за да намаля разстоянието на дръжката от патрона при отваряне. Странно защо като сваля бравата и бръкна и дръпна с пръст отваря :aaaaa и си мисля дали не е нещо до дръжката, довечера ако ми направи пак тоз проблем, утре ще купя нова брава и нова дръжка, да си реша проблема.

shoyleka

Мнениеот shoyleka » Пет 01 фев 2013 0:08

И така. Колеги както казах паднаха температурите и не иска да се отвори шофьорската врата. След като си помислих, че се е оправила пак заяде една вечер, не се отваря нито отвътре нито отвън. Мъча се да влезна през другата предна обаче и тя даде фира, същата работа. Купих си WD-40 -2бр. и Тефлонов спрей 1бр. свалих бравите и давай в всяка по 1 флакон от вд-то както и на дръжките. След това изсъхнаха набързо от вд-то като ги постоплих с горещ въздух. После ги напръсках и двете с Тефлоновия спрей. Качих ги вързах ги и затворих корите. И ето че нощта дойде с ниските температури, сутринта в 6 часа ходя на работа, отключвам обаче шофьорската същия проблем не иска нито отвътре нито отвън. Пасажерската е добре тя се оправи. И така Днес разбрах какъв е бил проблема дявол да го вземе. Както казах вратата не се отваря нито отвън нито отвътре а като махна дръжката и дръпна с пръст палчето и се отваря.. Разбрах, че проблема не е в бравата, разгледах дръжката внимателно и там няма проблем. Проблема е бил в прословутото палче, че е трябвало да се дръпне навън леко за да успее да направи цял ход на отваряне, а като е било леко навътре и машинката не може да си направи целия ход. И така Проблема е РЕШЕН, никакви проблеми не ми създава сега. Колеги да знаете

1. Пролем: Ако вратата не се отваря нито отвътре нито отвън, сваляте дръжката и дърпате с пръст "палчето" Ако се отвори проблема е в самото "палче трябва да се регулира.
2. Проблем: Ако вратата при студено не се отваря нито отвътре нито отвън , и нямате проблеми в "палчето" т.е. ако свалите Ддръжката и го дърпате и не се отваря вратата, то проблема идва от бравата. Пускате парно загрявате некак докато се отвори вратата, сваляте бравата, пръскате с wd-40, чакате да изсъхне след това с Тефлонов спрей(Препоръчвам го защото издържа от 220 до -60 градуса, с по фини частици е , гони влага и не пропуска вода) Качвате бравите на мястото си, сглобявате всичко и Безаварийно каране :thup

Колеги препоръчвам ви преди зима, некъде края на септември си направете една профилактика само с некаква смазващо спрейчч на всяка брава, и си намажете уплътненията на вратите с глицерин от аптеката( Имаше още вазелин и парафин май, не съм сигурен едно от двете да беше а може и двете)

Радвам се ако сам успял да помогна на някой :deal :lovevwclubbg

Искам да благодаря и на колегите за мненията и съветите :thup РЕШЕНО!

Потребителски аватар
freelancer
Автомобил: VW Polo 1.4 MPI
Двигател: AKK 2000

Мнениеот freelancer » Пет 01 фев 2013 0:10

Колега, не бързай с нова дръжка,преди това се увери, че си поставил дръжката обратно, както трябва.
Значи, като я сложиш и я плъзнеш наляво трябва една правоъгълна кука на дръжката да уцели пластината, която като натиснеш отваря вратата, ако е по далеч или по близо може би не влиза пластината в механизма на ключалката на дръжката. Пластината се нахаква в едно П образно нещо, ако не си уцелил може да е тва причината.
Мажи, пръскай, отваряй и затваряй и може да стане работата.
Преди да смениш бравата, свали дръжката на вратата и натисни пластината, която се вижда през дупката, дали отваря вратата за да разбереш къде е проблема. Пробвай първо така.
На мен ми се случи след миене и студ.
Напръскай обилно и бравата със смазката (грес).

Потребителски аватар
Lembrand
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Lembrand » Пет 08 фев 2013 19:54

Колега аз имам същия проблем смазвах чистих не се оправи тоя палец и сега си държа под ръка едно телче с което като запецне палчето го бутвам и така вече 2 ра година

nikialeksiev
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот nikialeksiev » Съб 23 яну 2016 20:40

Само не мога да разбера как стигате до палчето или разглобявате дръжката като вратата не може да се отвори.

Върни се в “Polo, Lupo, Up & Fox”