Здравейте колеги! Миналата седмица (когато валя сняг) бях забравил чистачките на колата включени. На сутринта беше натрупало доста сняг и при подаване на контакт чистачките се включиха но мръднаха само 1см. Веднага ги спрях и си изчистих автомобила, но пораженията са че задната чистачка спря да работи.
Проверих бушон номер 2 (него го дават за предни и задни чистачки + пръскалки) но е здрав. Махнах кората на багажника и разбрах че не идва ток на буксата за моторчето.
Моля за съвет какво да проверя за да оправя проблема. Не знам реле или модул контролира чистачката и дали няма други защити.
Благодаря предварително.
Polo 6r 2011 (1.2 60 к.с.) - проблем със задна чистачка
- anonimko
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Polo 6r 2011 (1.2 60 к.с.) - проблем със задна чистачка
Виж маншона между колонката и вратата където влизат кабелите и пластмасовия маркуч за водата за задната чистачка-скъсан или протрит кабел.
Извинявам се за забавянето колеги. Току що проверих маншона. Извадих го и от купето и от капака и всичко е супер. Няма протрито нито скъсано.
Не знам дали написах но преди да спре чистачката мръдна към сантиметър. След което натрупания на стъклото сняг я спря.
Не знам дали написах но преди да спре чистачката мръдна към сантиметър. След което натрупания на стъклото сняг я спря.
- Bai Sando
- Автомобил: Audi A 3
- Двигател: 2000 TDI 2006г
Същия проблем имах със служебна шкода фабия.Оказа се,че от зор и беше изгорял бушона.
След смяна,чистачката си тръгна нормално.
След смяна,чистачката си тръгна нормално.
Можеш ли да разбереш колега кой точно бушон са сменили защото този който го дават за предните и задните чистачки е здрав.
Показал съм точно кой е. На снимката е изваден 10А между зеления и синия.
Благодаря на всички отзовали се!
Върни се в “Polo, Lupo, Up & Fox”