Polo 1.4 9n3 BKY 2005 - смяна на термостат

Техническа и сервизна информация за Polo, Lupo, Up и Fox
Потребителски аватар
NemaSmisal
Автомобил: vw polo 1.4i 9n3
Двигател: BKY 2005

Polo 1.4 9n3 BKY 2005 - смяна на термостат

Мнениеот NemaSmisal » Пон 08 фев 2016 9:00

Здравейте колеги, преди няколко дни ми се наложи да сменя термостата на колата (причини : след загравяне около 10 минути пред гаража и каране около 35-40 км едвам успяваше да вдигне 80 градуса, което не мисля че е нормално за малък двигател. При толкова лесна процедура ( уж ) се натъкнах на някой проблеми, намерих временни решения , но може би има и по добри.
Ето и малко информация къде и какво съм направил
Ето къде се намира термостата
Изображение

Изображение

Изображение

Ето как съм го оплескал със силикона
Изображение

След свалянето на термостата, видях че липсва гуменото уплътнение. Нямаше нито на термостата нито в "гнездото му" , което ми се стори странно. Взех термостата и отидох до аутоплюс. По някакви си техни кодовe ми намериа термостат(febi Thermostat 30694) на стойност 20 лева, обаче в кутийката няма уплътнение , както и при тях не излизало да се продава допълнително. Казаха ми че най вероятно нямало такова ,а се слагало допълнително силикон :gruebel . Прибрах се и изпробвах казаното ми от тях като сложих силикона, запалих колата и като запръска един антифриз... Свалих всичко от начало, почистих силикона, намерих друго уплътнение от друг термостат (не знам от каква кола понеже отидох при майстор който имаше доста уплътнения и аз просто взех наи пасващото) , сложих термостата , сложих уплътнението, намазах със силикон и запечатах.Сутрин като запаля пред гаража за по малко от 10 минути и вече стрелката на температурата залепва на 90 градуса.Не знам до колко проблема ми е решен и дали беше удачно да слагам уплътнение от друг термостат. Вече 1 седмица карам така и колата е много по добре от преди, стрелката не мърда от 90 градуса.Чакам по-добри решения и критики. Благодаря Ви

Последна промяна от hooligans на Вто 09 фев 2016 0:37, променено общо 1 път.
Причина: Не е нужно да пишеш VW в заглавието.

Потребителски аватар
anonimko
Автомобил:
Двигател:

Re: VW Polo 1.4 9n3 BKY 2005 - смяна на термостат

Мнениеот anonimko » Пон 08 фев 2016 21:30

Добре си сложил нов О-пръстен на термостата колега силикона е за осигуровка .По принцип тези пръстени с времето омекват и започва да се губи антифриз дори и да е малко по-дебел при стягането с видите е уплътнил идеално пък и силикона държи та ще забравиш за проблем с термостата за дълго.

Върни се в “Polo, Lupo, Up & Fox”