Здравейте, колеги!
Вчера Поло-то ми спретна чудна изненада в 7:30 сутринта - в движение скъса кабела на свещта на първия цилиндър. Какво, защо и как се е случило не можах да разбера, въпреки че огледах внимателно. Сложих нов кабел и всичко заспа.
След работа го хванах да го поразходя и забелязах, че на място оборотите изведнъж падат до около 700, почти гасне и се тресе като мокро псе, подава си газ, качва ги на 1000 и всичко е прекрасно докато не паднат пак.
Дали може да са свързани нещата? Не ми се вярва, но знае ли се... Ако някой е имал подобни проблеми, моля да сподели!
Мерси предварително :)
Polo 6n 1997 AER - падащи обороти
- freelancer
- Автомобил: VW Polo 1.4 MPI
- Двигател: AKK 2000
Re: Polo 6n 1997 AER - падащи обороти
Постоянно ли тресе или падат от време на време и през това време си работи перфектно? Ако пускаш консуматори държи ли обороти? Как е на студен двигател, има разлика с топъл двигател?
Наскоро имах подобен проблем и се оказа спукан клапан за вакуума, преди дросел клапата, смучеше допълнитлен въздух!
Или дърпа въздух или имаш проблем с кабели, свещи, бобина, особено ако тресе постоянно или работи на по малко цилиндри, трябва да се види на ваг-ком какви грешки дава и да се проверят нещата.
Огледай си вакуумните връзки, кабелите.
Лесно ли пали на студен двигател?
Как се е скъсал кабела, нещо го нагризало или има друга причина, ако до тогава всичко е било наред, потърси причината за скъсването на кабел, кабел така не се къса от самосебе си, може би там се се крие проблема.
Наскоро имах подобен проблем и се оказа спукан клапан за вакуума, преди дросел клапата, смучеше допълнитлен въздух!
Или дърпа въздух или имаш проблем с кабели, свещи, бобина, особено ако тресе постоянно или работи на по малко цилиндри, трябва да се види на ваг-ком какви грешки дава и да се проверят нещата.
Огледай си вакуумните връзки, кабелите.
Лесно ли пали на студен двигател?
Как се е скъсал кабела, нещо го нагризало или има друга причина, ако до тогава всичко е било наред, потърси причината за скъсването на кабел, кабел така не се къса от самосебе си, може би там се се крие проблема.
-
- Автомобил: Polo III
- Двигател: AER 1997
Падат през 6-8 секунди, няма разлика дали е със или без консуматори и топъл или студен двигател... Едно и също, как ли не го мъчих, но промяна няма. Вакуумите и дросела първи ги огледах (даже дроселът отнесе едно леко почистване) и нищо, диагностиката и тя не плюе грешки (освен вечния Airbag). Пали очарователно добре....
А за кабела... Не знам, изглежда като отрязан, но не вярвам някой да се хване баш на моето поло кабел да му реже... Явно ми е дошло времето (въпреки че е съмнително).
Аз взех да се замислям дали не е някоя тръба, да има някоя малка пукнатина и от там да смуче въздух, но пък като му дадеш газ се държи перфектно и ме съмнява да е това...
В твоя случай по този начин ли се държеше колата?
А за кабела... Не знам, изглежда като отрязан, но не вярвам някой да се хване баш на моето поло кабел да му реже... Явно ми е дошло времето (въпреки че е съмнително).
Аз взех да се замислям дали не е някоя тръба, да има някоя малка пукнатина и от там да смуче въздух, но пък като му дадеш газ се държи перфектно и ме съмнява да е това...
В твоя случай по този начин ли се държеше колата?
Последна промяна от icokr на Сря 06 апр 2016 14:50, променено общо 1 път.
Причина: не цитирай мненията
Причина: не цитирай мненията
- Spas
- Модератор
- Автомобил: VW Golf 2
- Двигател: 1800 RP
A ти само скъсания кабел ли смени?
-
Да, те са на няма 1'000 километра. Сложих същия, читава марка.
Току що пробвах и със стария комплект кабели (работеха перфектно като ги свалих) и резултатът е същия...
п.п. Пфу, вярно съм руса, ама толкова време да не мога да измисля какво му е..
Току що пробвах и със стария комплект кабели (работеха перфектно като ги свалих) и резултатът е същия...
п.п. Пфу, вярно съм руса, ама толкова време да не мога да измисля какво му е..

-
- Автомобил:
- Двигател:
Здрасти,според мен трябва да е нещо свързано с кабелите или може би дистрибуторната капачка е мръсна.Аз имах същия проблем и така от много време,и от ходене по много"майстори"не се реши.Закачаха ми колата на лаптопа е и ми изреждаха такива причини,че чак съм се чувствал виновен,че съм си купил колата.Това беше в рамките на шегата,та се оказа,че тази капачка има оплетка /метална / и отнема част от искрата,ако изолацията на кабелите е по-слаба.Махни капачката и махни оплетката и кажи дали е имало ефект.Аз след като направих така колата се оправи,след това си смених кабелите с наистина добри.Дано съм ти помогнал.Поздрави.
-
Мерси, колега!
Ефект имаше, но пак не е добре, което ме навежда на мисълта, че е нещо по токовете... Никой не знае. Купих му поредния комплект кабели с надеждата да съм попаднала на дефектен, но уви - не се оправи... (поне ще имам много кабели за смяна, ако пак скъсам някой
)
Майтапът настрана, в диагностиката няма нищо, пак се рових там, и вече съвсем нямам идеи. Ще пробвам да му ударя една струйка, евентуално ако от някъде по някакъв неведом начин е паднала метална частица където не й е мястото и прави бели. Въпреки че ми звучи много неправдоподобно.
Ефект имаше, но пак не е добре, което ме навежда на мисълта, че е нещо по токовете... Никой не знае. Купих му поредния комплект кабели с надеждата да съм попаднала на дефектен, но уви - не се оправи... (поне ще имам много кабели за смяна, ако пак скъсам някой

Майтапът настрана, в диагностиката няма нищо, пак се рових там, и вече съвсем нямам идеи. Ще пробвам да му ударя една струйка, евентуално ако от някъде по някакъв неведом начин е паднала метална частица където не й е мястото и прави бели. Въпреки че ми звучи много неправдоподобно.

Върни се в “Polo, Lupo, Up & Fox”