Polo 6N2,1.4 MPI, AUD - 2001 Зъбно колело колянов
Polo 6N2,1.4 MPI, AUD - 2001 Зъбно колело колянов
Установи се, че зъбното колело на коляновия вал е за смяна. Питането ми е дали има по-евтина алтернатива освен оригиналното зъбно колело, което се чака с поръчка от няколко дена и е към 70-90лв. Също така ме интересува дали се сменя през определени км. колата е на 142000 иначе. Във всички магазини твърдяха, че точно за това Поло имало само оригиналните зъбни колела, благодаря предварително.
- Прикачени файлове
-
- Untitled.jpg (19.03 KиБ) Видяна 1197 пъти
- freelancer
- Автомобил: VW Polo 1.4 MPI
- Двигател: AKK 2000
Re: Polo 6N2,1.4 MPI, AUD - 2001 Зъбно колело колянов
По евтината алтернатива е втора употреба, пак оригинално. Има много коли, провери в mobile.bg, за части. Не е консуматив и не се сменя на определени километри, обади се и ще ти го пратят по еконт, мисля, че за 20-тина лева може да го спазариш.
Щом се продава само оригинално означава, че няма евтини алтернативи, пък и да има не бих сложил, по добре втора употреба, отколкото някое зло китайче, което ще се разпадне в някакъв момент и ще ти потроши колата, просто не си струва.
Щом се продава само оригинално означава, че няма евтини алтернативи, пък и да има не бих сложил, по добре втора употреба, отколкото някое зло китайче, което ще се разпадне в някакъв момент и ще ти потроши колата, просто не си струва.
freelancer написа:По евтината алтернатива е втора употреба, пак оригинално. Има много коли, провери в mobile.bg, за части. Не е консуматив и не се сменя на определени километри, обади се и ще ти го пратят по еконт, мисля, че за 20-тина лева може да го спазариш.
Вече поръчахме новото и от магазина казаха, че това се сменяло през две смени на ремък и ролка.
- freelancer
Аз пък казвам, че тия от магазина те хвърлят по върбите! На две смени на ремъка се сменя водната помпа, но не съм чувал за смяна на колелото, а и защо ли моето е здраво, сигурно съм извадил голям късмет, да чукна на дърво.
А на три смени на ремъка сигурно ще ти кажат да си купиш и нов двигател, за първи път чувам такива глупости, ама хора всякакви!
Имаше и теория за тия двигатели, че имали софтуерен проблем и още от магазина, чисто нови гаснели и това ми го е казвал "специалист диагностик", не продавач разбирач.
Не вярвай на всички измишльотини, които ти говорят, все пак живеем в България и всеки гледа да печели от нещастието и незнанието на другите.
Това е немска машина, а германеца знае как се правят коли, със сигурност!

А на три смени на ремъка сигурно ще ти кажат да си купиш и нов двигател, за първи път чувам такива глупости, ама хора всякакви!

Имаше и теория за тия двигатели, че имали софтуерен проблем и още от магазина, чисто нови гаснели и това ми го е казвал "специалист диагностик", не продавач разбирач.

Не вярвай на всички измишльотини, които ти говорят, все пак живеем в България и всеки гледа да печели от нещастието и незнанието на другите.

freelancer написа:Аз пък казвам, че тия от магазина те хвърлят по върбите! На две смени на ремъка се сменя водната помпа, но не съм чувал за смяна на колелото, а и защо ли моето е здраво, сигурно съм извадил голям късмет, да чукна на дърво.![]()
Имаше и теория за тия двигатели, че имали софтуерен проблем и още от магазина, чисто нови гаснели и това ми го е казвал "специалист диагностик", не продавач разбирач.![]()
И на мене не ми прилича на консуматив тази част, но поради някоя причина се е износила, дано е последна смяна, че това Поло много слабо изпълнение ми се види. Италианци-мизерници, колите след тях са леш, има и леко надран разп. вал заради "редовна" смяна на масло. Ако има и други слаби места, за който трябва да внимавам сподели, ще се радвам

- freelancer
Мога много да ти говоря за този двигател, вече малко ми омръзна.
Основният проблем е смукането на въздух, изпичат се и прогарят всякакви маркучи и уплътнения и като започне да смуче въздух става мазало.
Огледай си картерната вентилация, най-вече сепаратора, дали няма скъсани маркучи и дали е чист. Започва да се цапа дросела, затапи ли се картерната вентилация и се нарушава мазането, замръзва мизерията вътре, цапа дросела и т.н.
Температурен датчик и термостат, бендикса и релето на стартера, алтернатор, по точно регулатора на напрежението, това е в общи линии след 15 години!
Други "проблеми" - цепят се повдигачите на стъклата, влиза вода през задните стопове.
Проблема на дросела е по скоро в зацапването му, отколкото в нещо друго, за да се амортизира дросела, колата трябва да е на поне 500 хил километра, имам два и двата са в перфектно здраве.
Двигателчето е много надежно и въобще не е кекаво, просто иска нужната поддръжка, хубаво масло и смяна навреме!
Това колело за да се амортизира, определено е имало някаква друга причина, предполагам, че не е било затегнато или нещо при смяната на ангренажния ремък се е случило.
Прочети ми темите, ако искаш да научиш повече за този двигател, имам доста изписано.
Да добавя само, че след време се цепи и корпуса на бобината, от пластмаса е.

Основният проблем е смукането на въздух, изпичат се и прогарят всякакви маркучи и уплътнения и като започне да смуче въздух става мазало.
Огледай си картерната вентилация, най-вече сепаратора, дали няма скъсани маркучи и дали е чист. Започва да се цапа дросела, затапи ли се картерната вентилация и се нарушава мазането, замръзва мизерията вътре, цапа дросела и т.н.
Температурен датчик и термостат, бендикса и релето на стартера, алтернатор, по точно регулатора на напрежението, това е в общи линии след 15 години!
Други "проблеми" - цепят се повдигачите на стъклата, влиза вода през задните стопове.
Проблема на дросела е по скоро в зацапването му, отколкото в нещо друго, за да се амортизира дросела, колата трябва да е на поне 500 хил километра, имам два и двата са в перфектно здраве.
Двигателчето е много надежно и въобще не е кекаво, просто иска нужната поддръжка, хубаво масло и смяна навреме!
Това колело за да се амортизира, определено е имало някаква друга причина, предполагам, че не е било затегнато или нещо при смяната на ангренажния ремък се е случило.
Прочети ми темите, ако искаш да научиш повече за този двигател, имам доста изписано.

Да добавя само, че след време се цепи и корпуса на бобината, от пластмаса е.
Последна промяна от freelancer на Пон 25 апр 2016 13:29, променено общо 1 път.
freelancer написа:Мога много да ти говоря за този двигател, вече малко ми омръзна.![]()
Полезна информация, жив и здрав да си

- freelancer
Мерси колега, да ти се връща!
Пожелавам ти много и безаварийни километри!

Пожелавам ти много и безаварийни километри!

Върни се в “Polo, Lupo, Up & Fox”