Поло 1.6 97 г. Колко побира резервоара?
- MorroBolgar
- Автомобил: VW Polo IV 9N
- Двигател: TDI 75 HP 2003
Re: Колко побира резервоара на Поло
Здравейте :) Нов съм във форума и от скоро (3 месеца) карам VW Поло 1,4. Обикновено зареждам 20-ина литра дизел , но преди седмица като бях останал на 2-3 литра резерва реших да го наблъскам до горе (до капачката) и събра още 48 литра при 45 литра резервоар даден на сайта на производителя. Значи около 51 литра общо е побрал. Че бензиностанциите послъгват, може и така да е... Проблема ми е , че вече карам 200 км. и стрелката за горивото ми показва, че резервоара още е фул макс. Дали не съм прецакал поплавъка като съм наблъскал резервоара до горе. Някой друг случвало ли му се е подобно нещо? 

- Spas
- Модератор
- Автомобил: VW Golf 2
- Двигател: 1800 RP
Не си, ще падне после рязко и да, бензиностанциите лъжат.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Покарай още около 50-70 километра и ще започне да мърда стрелката. На моето Поло не веднъж съм си правил експеримент не само на бензиностанцийте, но и на ведомствени след проверка. От празен до преливане събира 51-52 литра. Просто като са ти го пълнили са обезвъздушили и напълнили и тръбите за зареждане, иначе от същото положение докато изключи влизат 44-45 литра.
- nii
- Незабравим член
- Автомобил: Golf 2 Automatic
- Двигател: RP
на сеат кордоба 2007 (поло с багажник) резервоара пише 45л. реално събира 53.
сегашния пасат пише 70л. реално влизат 77-78
сегашния пасат пише 70л. реално влизат 77-78
- polovera_9n3
- Автомобил: VW POLO TDI
- Двигател: BNM 2007
MorroBolgar написа:Здравейте :) Нов съм във форума и от скоро (3 месеца) карам VW Поло 1,4. Обикновено зареждам 20-ина литра дизел , но преди седмица като бях останал на 2-3 литра резерва реших да го наблъскам до горе (до капачката) и събра още 48 литра при 45 литра резервоар даден на сайта на производителя. Значи около 51 литра общо е побрал. Че бензиностанциите послъгват, може и така да е... Проблема ми е , че вече карам 200 км. и стрелката за горивото ми показва, че резервоара още е фул макс. Дали не съм прецакал поплавъка като съм наблъскал резервоара до горе. Някой друг случвало ли му се е подобно нещо?
Отвори капачката на резервоара. Там ще видиш "копче", кето може да се натиска с пръст навътре. Когато напъниш нафта до капачката и натиснеш това "копче" с пистолета за зареждане- нафтата дето е до капачката отива някъде, после събира още 10 12 литра нафта- като пълни полека с натиснато с пистолета копче. След това караш около 300- 400км със стрелка на макс, после започва да пада

пп. И на мен първия път ми "падна ченето" като видях колко нафта побра

- Водния дух1
- Автомобил: Golf 3 variant
- Двигател: 1Z
Това със бавното падане на стрелката първите 200-300км. май го има на всичките коли от ваг.групата-може би зависи от формата на резервоара.После обаче започва да пада доста бързичко.Даже преди се шашках данеби да е започнала да гори много.
- EmilDinkov
- Автомобил: Polo
- Двигател: APQ
Водния дух1 написа:Това със бавното падане на стрелката първите 200-300км. май го има на всичките коли от ваг.групата-може би зависи от формата на резервоара.После обаче започва да пада доста бързичко.Даже преди се шашках данеби да е започнала да гори много.
1:1

Заредиха ми я догоре... целия път Бургас - София не падна резервоара

Върни се в “Polo, Lupo, Up & Fox”