Polo 6N 1.2, 60кс, бензин, 99г - проблем с "давене" при мокро време

Техническа и сервизна информация за Polo, Lupo, Up и Fox
Потребителски аватар
EmilDinkov
Автомобил: Polo
Двигател: APQ

Polo 6N 1.2, 60кс, бензин, 99г - проблем с "давене" при мокро време

Мнениеот EmilDinkov » Пет 11 мар 2016 8:26

Здравейте,

Нов съм във форума (Не съм сигурен за името на темата) и от скоро имам Поло 99г, но със следния проблем :

При мокро време, както е сега в София, когато дам газ колата се дави и гасне (без да съм на скорост). След като загрее на 90 градуса, проблема изчезва. Казаха ми, че е възможно някое кабелче да не е изолирано и да се мокри и да се бърка колата или свещи? Като е направила такъв проблем е носена да се закачи и прегледа, но нищо не излиза. (Явно трябва в момента на правене на проблема да се "хване" от къде идва" .

Можете ли да препоръчате къде да я закарам в София. Предполагам, че е нещо малко и бързо ще бъде отстранен проблема.

п.с Чета от колеги тук по форума, че може и бобина да е?

Благодаря ви и поздрави!

Потребителски аватар
Теодор
Автомобил: Ford Fiesta 6 BMW 325XI
Двигател:

Re: Polo 6N 99г - проблем с "давене" при мокро време

Мнениеот Теодор » Пет 11 мар 2016 13:15

Провери да не тече над бушонното табло под волана icon_idea Над него излиза жилото за отваряне на капака и уплатнението с времето се напуква и пропуска.

Потребителски аватар
i.e.i
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот i.e.i » Пет 11 мар 2016 14:28

п.с Чета от колеги тук по форума, че може и бобина да е?

90% :th_up

Потребителски аватар
freelancer
Автомобил: VW Polo 1.4 MPI
Двигател: AKK 2000

Мнениеот freelancer » Пет 11 мар 2016 14:53

И след, като вдигне 90 градуса двигателя и бобината се оправя. :biggrin Нищо, че вали или няма кора отдолу, той колегата сигурно и през локвите не минава. :c020
Как пали колата след, като изгасне? Лесно ли пали?
Ако има ел. проблем загряването на двигателя няма да го разреши, би трябвало след това пак да има проблеми, да тресе, да придърпва, да работи на по малко цилиндри!
Той двигателя да не е сушоар.
И малкото кабелче се запоява самичко. :biggrin
Да закачи колата на ваг-ком да види, какви грешки има и да се проследят данните на датчиците.
Ако иска може да си види бобината дали е сцепена, но мен малко ме съмнява да се оправя след, като двигателя загрее.
Варианти освен кабелечето и бобината са - въздух, датчик на температурата, дросел и т.н.
Мокрото време може просто да е съвпадение, аз така набедих моята бобина и я смених напразно, не че нямаше да я сменя до сега де. :mhihi

Потребителски аватар
EmilDinkov

Мнениеот EmilDinkov » Пет 11 мар 2016 18:05

След работния ден отново съм на линия хах :)

Забравих да кажа - 1.2, 60кс, бензин. Няма газово.

Както каза @freelancer, нямам кора отдолу и ми направи впечатление, че веднъж като минах през една локва (то си беше езеро направо хах) пак направи проблем и изгасна, но след като запалих нямаше проблем. Сега реших да я раздвижа в дъжда на паркинга. Запали, държи обороти. Проверих за влага, "теч" над бушонното табло, но нямаше нищо.

Като спре да вали ще я огледам по обстойно под капака.

Познати ми казаха, че са решили проблема като увият бобината в торбичка (найлонова), но това ми се вижда доста ... странно решение на проблема.

@freelancer, колата днес като изгасна палеше сякаш се дави, някакъв странен шум, но запалваше. Ако не давам газ не гасне, но подам ли задавя се и край. Направи си температурата и проблема изчезна и успях да мина 2-3км да я оставя на паркинга. Реших да не рискувам и да тръгвам с нея на работа да не създам проблеми за мен или околните.

Потребителски аватар
Теодор
Автомобил: Ford Fiesta 6 BMW 325XI
Двигател:

Re: Polo 6N 1.2, 60кс, бензин, 99г - проблем с "давене" при мокро време

Мнениеот Теодор » Пет 11 мар 2016 22:17

Колега провери си в талона Поло 1,2 6N 99г няма icon_idea

Потребителски аватар
EmilDinkov

Мнениеот EmilDinkov » Съб 12 мар 2016 6:40

Поло 3, 6N1

Потребителски аватар
freelancer
Автомобил: VW Polo 1.4 MPI
Двигател: AKK 2000

Мнениеот freelancer » Съб 12 мар 2016 17:21

Знаеш ли какво се сетих, за най-лесната проба. Взимаш един пулверизатор и напръскай само бобината, ако изгасне двигателя, значи проблема ти е бобината. После купуваш една нова за 50-60 лв и си решаваш проблема за години напред.
Лесно и евтино. :c020

Потребителски аватар
EmilDinkov

Re: Polo 6N 1.4, 60кс, бензин, 99г - проблем с "давене" при мокро време

Мнениеот EmilDinkov » Нед 01 май 2016 10:19

Все още не съм оправил заглавито на темата (1.4), но ще го! хах Просто съм от телефона в момента и н ми дава...

Малко ъпд. по темата:
Сега по празниците имах възможност да сменя бобина и старата си беше напукана и за мокрото време 100% е била тя като ме остави на светофар в София.
Обаче проблема с давенето рано сутрин продължавам да го имам. Предполагам ще сменя и дест.капачка сега и в София ще я закарам някъде някой който разбира да я прегледа.
Тук по родното място ми казват и за горовен филтър, рано сутрин може някой датчик да бърка колата и да подава различно кол.гориво все едно е загряла.. и т.н

Върни се в “Polo, Lupo, Up & Fox”