Проблем при доливане на масло в скоростната кутия на поло

Техническа и сервизна информация за Polo, Lupo, Up и Fox
Потребителски аватар
ohdan
Автомобил: vw Polo 1.4
Двигател: AEX 1996

Проблем при доливане на масло в скоростната кутия на поло

Мнениеот ohdan » Пет 29 апр 2016 9:39

Много се извинявам че ще използувам темата на колегата но понеже тук става въпрос за точно това което ме интересува реших да питам тук. Та така, след като си долях масло именно от този датчик (веднъж вече съм го правил) , при поставянето същият този привод усетих че влезна много лесно като че ли потъна , докато си спомням че преди съм го намествал леко с въртене. Просто реших че този се е наместил лесно и завих датчика. На път вече забелязах че не ми върти километража. Възможно ли е да се завърти привода и да падне в скоростната кутия като при това не да не окаже никакъв проблем при
изминаването на близо 50км :undecided

Потребителски аватар
vlado_tonev
Автомобил: GOLF MK4 1.9TDI
Двигател: ALH 2000
Контакти:

Re: Проблем при доливане на масло в скоростната кутия на поло

Мнениеот vlado_tonev » Пет 29 апр 2016 10:05

Възможно е да падне в скоростната кутия,на ме ми се случи преди време.Колата от тогава не е дала някакви признаци на проблем.Купуваш нов привод и слагаш,но този път внимателно.И според мен е грешка да доливаш от там масло,защото предозирваш количеството.

Потребителски аватар
ohdan

Мнениеот ohdan » Пет 29 апр 2016 10:31

Благодаря ти колега :th_up Нов че ще се купува ,ще се купува. Но все-пак не разбирам как би могло да потъне, би трябвало да има някакъв ограничител? А и казваш че толкова време не си имал проблем, колко е това време все пак?
Колкото до доливането от този датчик , от този форум съм го разбрал и затова от там си доливам ама явно ще е до тук.
Благодаря отново!

Потребителски аватар
vlado_tonev
Автомобил: GOLF MK4 1.9TDI
Двигател: ALH 2000
Контакти:

Мнениеот vlado_tonev » Пет 29 апр 2016 10:41

От около 1 година и може би 7-8000 км.И аз се уплаших първоначално,но след консултация с няколко маисторчета,които казаха че зъбните колела са много по-яки от пластмасовия привод....се поуспокоих.Няма какво да го задържи,поне при мен няма контра и в бързината се откачи и падна.Според мен сега си стой в картера на скоростите и не пречи на нищо.За доливането,моето мнение е че е най добре от горната пробка

Потребителски аватар
ohdan

Мнениеот ohdan » Пет 29 апр 2016 11:31

Чудно , ако няма какво да го задържа нали всяко следващо ще пада по същия начин? Забелязал съм при предишни сваляния че дори спира опира някъде и трябва даже да се завърти малко за да се намести. А това направо си потъна като плувка на въдица когато риба клъвне?

Потребителски аватар
ohdan

Мнениеот ohdan » Съб 30 апр 2016 7:27

Отново по темата извинявам се. Та понеже няма как да направя сравнение с оригиналния при покупка на нов да попитам патилите , какви от други модели стават, все- пак пари ще се дават колкото и да са, пари са.Моделът ми е на аватара. Благодаря!

Somi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Somi » Сря 04 май 2016 8:09

Голф , ибиза поло с малките мотори 1, 1.3, 1.4 и 1.6 и кутия 085. Ограничителя му е оста в долния край която влиза във втулка, а горе го държи датчика. При неправилен монтаж (Голям ъгъл) на една страна пада в скоростите аз така си карам вече над 20к.

Върни се в “Polo, Lupo, Up & Fox”