Здравейте. Имам следния проблем и искам да попитам тук от какво може да е това.
Проблема се появява главно когато съм на втора скорост. Като дам газ на втора скорост колата ускорява нормално, но като отпусна газта, колата вместо да започне плавно да намалява скоростта си, започва да намаля на тласъци. Значи при отпускането на газта на втора скорост веднага се усещат два-три тласъка и колата започва да намаля скоростта си, но не плавно, а на тласъци.
Това се усеща само на втора скорост. Има го и на трета но съвсем слабо, а на четвърта вече го няма - колата на четвърта след отнемане на газта намаля плавно и без да се усещат тласъци. Та въпроса ми е тези тласъци при отнемането на газта на втора скорост на какво може да се дължат. Смених скоро съединител, правил съм и ремонт на скоростната кутия, сигурно не е от тях. Оборотите на празен ход са нормални и стабилни и не се менят. На празен ход като дам газ и после отнема газта оборотите на двигателя падат нормално и плавно. Може би е от двигателя, не знам. Колата е Поло 2000 г. 1.4 бензин, но пускам въпроса в общия форум защото мисля че проблема не е специфичен само за Поло а е за всички двигатели. Благодаря предварително за отговорите.
Поло 2000 г. 1.4 бензин Колата намаля на тласъци-от какво може да е?
- stefan1.0.0
- Автомобил: vw polo 1.4 6n0
- Двигател: aex.1997
Re: Поло 2000 г. 1.4 бензин Колата намаля на тласъци-от какво може да е?
Колега провери си всички тампони по носачите,и окачването на скоростната кутия.За кутията най лесно става като включиш на първа скорост и при отворен преден капак хващаш отпред и почваш да буташ колата назад напред мотора не трябва да мърда ако и той дава отклонение напред назад значи имаш някои тампон омекнал или скъсан.Успех и много безавариини с поленцето.
Върни се в “Polo, Lupo, Up & Fox”