polo 1,4 aex бензин в маслото
- nasko_pld
- Автомобил:
- Двигател:
polo 1,4 aex бензин в маслото
здравейте имам проблем с колата поло 1,4 60к.с аех мотор ,от около година е имам при смяна на маслото наливам до минимум след около 300км маслото е на максимум и мирише на бензин ,по принцип колата се кара на къси разстояния 2-3 км и обратно ,изчетах темите тук но колата няма никакви признаци пали добре работи добре разхода нормален не гасне нито да прекъсва.за къси разстояния разход 11-12 л,карах е на магистрала със скорост 120- 130 даде разход 6 л,сменен е регулатора на налягането ,свещи ,сега мисля да сменя инжекторните дюзи,накой ако е имал същият проблем да сподели
- 4i4o-dido
- Автомобил: POLO 1.6 6N
- Двигател: AEA 1995
- Контакти:
Re: polo 1,4 aex бензин в маслото
За 300 км. да ти вкара 1л. бензин в картера..... Лампата за маслото не е ли присветвала? Компресия мерил ли си? И разход 6 при 120-130км/ч. -това разход на бензин или на масло е
?

- nasko_pld
- Автомобил:
- Двигател:
компресия 12 и на четирите цилиндъра,разхода е на бензин
- 4i4o-dido
- Автомобил: POLO 1.6 6N
- Двигател: AEA 1995
- Контакти:
То по каталог дават по-висок разход 

- nasko_pld
- Автомобил:
- Двигател:
колега не мисля ,че е от значение колко е точно може да е 6,5л може и 7 л. проблема е друг на колата а колкото до каталога мисля ,че е 5-5,5л извънградско но това е друга тема
- koko93
- Автомобил: VW Polo
- Двигател:
Успех.
Последна промяна от koko93 на Пет 20 яну 2017 14:35, променено общо 2 пъти.
- anonimko
- Автомобил:
- Двигател:
Нямаш никакъв проблем за тия 2-3 километра колата не може да загрее и работи на смукач ,а неизгорелия бензин отива в картера през сегментите покрай я на извън градско и миризмата ще изчезне ,но маслото вече се е промило и е за смяна или я карай на дълги разстояния в градско е така на къси разстояние , но сменяй маслото на 5 хиляди а не на 10 хиляди другото е пълнене на джобовете на майсторите без ефект каквото е положението при теб .Има доста теми за бензин в маслото
- freelancer
- Автомобил: VW Polo 1.4 MPI
- Двигател: AKK 2000
Да бе, няма никакъв проблем, те така ги правят, в Германия ги карат само на дълго по Аутобаните.
Моята има лепенка до табелата с маслото, "Да се кара само на дълги разстояния, в противен случай пълни картера с бензин", не съм много добър с немския.
Тази кола няма смукач, многоточков инжекцион е.
Три километра, сега при тези температури и да не може да загрее, моята сигурно е развалена.
Моята кола колега се кара само и предимно на къси разстояния, всеки ден, един куп студени стартове и нямам никакъв бензин в маслото, нито ми вдига нивото на маслото!
Вярно, че си имам други дертове, но да чукна на дърво за сега този не се е появявал отново.
Имах такъв проблем, майстора вика : "Много а, ам мноу масло, ни съм ти гу налял толкова мноу".
Имах проблемен термостат, в комбинация със заминал температурен датчик. От замърсени или кофти инжектори, пак може да ти пълни картера. Ако налива повече бензин ще има и странични ефекти, други оплаквания имаш ли?
Взимаш един лист хартия, може вестник и капваш една капка, ореола покрай нея е бензина. Разтъркай маслото с пръсти, трябва да го усещаш мазно. Нормално е маслото леко да намирисва и на изгорели газове или бензин, все пак се намира в двигателя, няма как да мирише на пролет.
Няма нужда да сменяш маслото на 5 хил., освен ако не са ти налели някой пълен боклук!
И ако някой ти каже, че е нормално и да не ти държи 90 градуса, не му вярвай.

Моята има лепенка до табелата с маслото, "Да се кара само на дълги разстояния, в противен случай пълни картера с бензин", не съм много добър с немския.

Тази кола няма смукач, многоточков инжекцион е.

Три километра, сега при тези температури и да не може да загрее, моята сигурно е развалена.
Моята кола колега се кара само и предимно на къси разстояния, всеки ден, един куп студени стартове и нямам никакъв бензин в маслото, нито ми вдига нивото на маслото!
Вярно, че си имам други дертове, но да чукна на дърво за сега този не се е появявал отново.
Имах такъв проблем, майстора вика : "Много а, ам мноу масло, ни съм ти гу налял толкова мноу".
Имах проблемен термостат, в комбинация със заминал температурен датчик. От замърсени или кофти инжектори, пак може да ти пълни картера. Ако налива повече бензин ще има и странични ефекти, други оплаквания имаш ли?
Взимаш един лист хартия, може вестник и капваш една капка, ореола покрай нея е бензина. Разтъркай маслото с пръсти, трябва да го усещаш мазно. Нормално е маслото леко да намирисва и на изгорели газове или бензин, все пак се намира в двигателя, няма как да мирише на пролет.

Няма нужда да сменяш маслото на 5 хил., освен ако не са ти налели някой пълен боклук!
И ако някой ти каже, че е нормално и да не ти държи 90 градуса, не му вярвай.
- nasko_pld
- Автомобил:
- Двигател:
колата се държи много добре ,оборотите са 950 при палене след 20 сек (зимата) падат с около 50 и не мърдат няма придърпване няма забиване ,загрява много бързо ,нужно е да поработи 3-4 мин и може да се пуска парното ,като загрее стрелката не мърда от 90 ,не пали от четвърт, но пали добре ,колата е правена диагностика температурен датчик и ламбда сонда са ок ,преди 2 дни смених инжекторите тъй като намерих за проба сега ще следя ,относно късите разстояния ако всичко е в нормите не би трябвало да има проблем и за 2-3 километра колата ,маслото си го сменям аз засега е добре като го разтъркаш.
- nasko_pld
- Автомобил:
- Двигател:
проблема с полото е решен поне засега няма проблем вече с маслото,смених инжекторите с други втора употреба кара се вече 3 месеца нивото не се променя и не мирише на бензин от щеката на маслото ,като запаля колата не мирише на суров бензин ,разхода не се е променил осезаемо но поне в картера не вкарва но пък и колата се кара на разстояния между 1-3 км
Върни се в “Polo, Lupo, Up & Fox”