Polo 1.4 6n2 духна топло след преминаване през неравност

Техническа и сервизна информация за Polo, Lupo, Up и Fox
Потребителски аватар
nikolai_an
Автомобил:
Двигател:

Polo 1.4 6n2 духна топло след преминаване през неравност

Мнениеот nikolai_an » Нед 26 юни 2016 16:06

Здравейте колеги.Днес след поредното безумие по пътищата на милата ни страна преминах бързо през необозначен "заспал полицай" в едно наше село в следствие на което колата ми както си беше с пуснат климатик започна да вкарва топъл въздух в купето и така остана и не може да се спре притока на топъл въздух макар и да си е на студено.Явно има проблем с клапата или с жилото,който се е сблъсквал да казва ,че си е..ло майката в тия жеги.колата е поло 6н2 с климатик.

denontel
Автомобил:
Двигател:

Re: Polo 1.4 6n2 духна топло след преминаване през неравност

Мнениеот denontel » Сря 29 юни 2016 7:03

Жилата или клапата топло студено е откачена .Играчка е разглабя се таблото отпред там кадето е касетофона и мигалките. и ако не стигнеж врътката махаш и джапката . А пък ако не можееш и през джабката аз рязах пласмаси с ъглошлаиф за да стигна до въпросната клапа .

Потребителски аватар
nikolai_an
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот nikolai_an » Чет 30 юни 2016 20:01

да,точно тази клапа се оказа че е откачена ,би ли ми дал малко повече информация как реши проблема,понеже не ми се играе да свалям цялото табло.кое точно се сваля и кое се реже да не си правя експерименти.

sebulba1
Автомобил: polo 6n2
Двигател: AHW

Мнениеот sebulba1 » Пет 01 юли 2016 9:54

Колега,легни отдолу под жабката.Има едно киче,ако мога така да го нарека.Махни го откъм централната конзола.Ще видиш една пластмаса,нещо като предпазна,на самия въздуховод на краката.Захваната е с едно винтче торкс.Отвий го и махни тази пластмаса.Там ще видиш жилото,за клапата и самата клапа.Отдолу на самият водач на клапата се е откачили жилото.Заставаш на челна Стойка и го закачаш :) не се разглобява таблото.

Sent from my Lenovo K920 using Tapatalk

Потребителски аватар
nikolai_an
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот nikolai_an » Пет 01 юли 2016 12:45

жилото е закачено обаче е излезнало едно пластмасово буренце като зъбно колело ако мога така да го нарека. Явно то влиза в един кръгъл отвор зацепва там и мести клапата.Много се мъчих но нещо не мога да го наглася ,явно клапата е нещо превъртяла ни не знам....та там се оказа проблема.Ходих на майстор и той ми каза таблото доло,кофти работа..някой ако се сеща нещо или може да помогне да казва. :scare3

sebulba1
Автомобил: polo 6n2
Двигател: AHW

Мнениеот sebulba1 » Пет 01 юли 2016 12:57

Не бързай с таблото.И аз така извадих този водач и се уплаших,че беше се разместила клапата.Вземи едно огледало и с едни извити г-образни клещи намести клапата.Тегаво е,но при мен се получи.На водача има прорез за клапата.Пробвай да го нацелиш.Клапата само ляга в прореза,не чакай нещо да щракне или друго.Просто ляга

Sent from my Lenovo K920 using Tapatalk

Потребителски аватар
nikolai_an
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот nikolai_an » Пет 01 юли 2016 21:47

колегата sebulba1 се оказа прав.Успях само със свалянето на тази пластмасова кора отстрани на въздуховода който духа в краката на пасажера да си реша проблема (и 20-тина минути псувни, дупене и охлузени пръсти).На фона на сваляне на цялото табло това си е направо най доброто решение на проблема.Благодарности на колегата sebulba1,без неговите напътствия въобще не бих се захванал ....а на този който е измислил по този начин захвата и движението на клапата....... :stumm :stumm :stumm .Все пак вече всичко е наред и зимата отново се върна в колата ми на 1-ви юли. :beer :beer :beer :beer през този отвор(ограден в червено) се наглася и захваща въпросната клапа
Прикачени файлове
z9.jpg

Върни се в “Polo, Lupo, Up & Fox”