Поло 2ф1993 1.4 дизел- вибрации във волана
- muns61
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Поло 2ф1993 1.4 дизел- вибрации във волана
Според теб, как би могло да стане?
- goppa
- VW експерт
- Автомобил: Sharan
- Двигател: AFN 1997
дърт милиционер написа:Още едно питане. Как се сменя капсулования ляв накрайник ? Няма резба..........Как да го сменя ?
Ами заедно с носача, чиче милиционер.
Не го ли оправи това поло вече? То ега ти разходите за тая въшка- нови джанти с нови гуми, всичко по окачването ново, абе бюджет за 2 такива в пълна изправност, и накрая не държи пътя.
- дърт милиционер
- Автомобил: WV Polo 2F 1993
- Двигател: 1.4 DIESEL
До колегата от Плевен ; Е , аз ако имах толкова акъл колкото тебе......нямаше да вися по форумите и да задавам глупави въпроси. Или трябва да се нареже резба .......но как да се свали стария накрайник /кормилен накрайник/ .......или да се купи ново нарязано рамо което идва от рейката........Но не знам как да се свали това рамо от рейката - там има гумен тампон който също май не се маха .Апропо , ти сигурен ли си , че като съм стегнал носачите при вдигната на крика кола - не съм ги прецакал ? Всички ме убеждават , че съм скъсал втулките на носачите - и затова имало луфт и имало вибрации във завой на волана.......Дай акъл друже.
- ktamen
- Автомобил:
- Двигател:
Обясни по-подробно къв е тоя накрайник и за кво се бори.
Накрайници всякакви
Накрайници всякакви

- muns61
- Автомобил:
- Двигател:
Не обичам да давам готови решения, искам да накарам хората да мислят. Макар че вече това е почти невъзможно.
Тръгваш от крайната точка на разглобяване и търсиш най-близката следваща.
Тръгваш от крайната точка на разглобяване и търсиш най-близката следваща.
- дърт милиционер
Добре де , този накрайник ако реша да го сменям - трябва да сваля цялата рейка , за да го срежа с флекса и да му навие стругар резба.........Става дума за левия ябълковиден болт /накрайника / който идва от рейката - капсулован е от ляво и няма махане.
- ktamen
- Автомобил:
- Двигател:
Ако ти преведа на милиционерски какво е написал мунс ще дариш ли 2лв за нещо благотворително по твой избор?
- goppa
- VW експерт
Да ти нарисувам пак картинка чичко милиционер:
И сега да попитам накрайник номер 18 в тая схема сменял ли си го? А амортисьор номер 34?
И сега да попитам накрайник номер 18 в тая схема сменял ли си го? А амортисьор номер 34?
- дърт милиционер
Номер 18 .....не съм го сменял и за него става на въпрос - капсулован е и не знам как да го сменя. /32 май е гайката/. А 34 - не мога да го разбера какво е - ако е амортисьора на макверсона - да сменявал съм го , но ако е нещо по рейката - нищо не съм пипал - само другия накрайник - № 20. Много хубави скици ми пращаш......аз как да влезна в този сайт ?
- goppa
- VW експерт
Номер 18 е цялата щанга, не само шарнира. А номер 34 е амортисьор за кормилната рейка т.е. гаси вибрацийте във волана.
Ето сайта с картинките:
http://www.akadia.ru/_pages/audivw/index.php?st=70&l=bWFya2V0PT1SRFd8fG1hcms9PXZ3fHxtZGw9PVBPfHxzcHQ9PTEyMHx8eWY9PTE5OTN8fGdycD09NHx8Yj09IDMy
Ето сайта с картинките:
http://www.akadia.ru/_pages/audivw/index.php?st=70&l=bWFya2V0PT1SRFd8fG1hcms9PXZ3fHxtZGw9PVBPfHxzcHQ9PTEyMHx8eWY9PTE5OTN8fGdycD09NHx8Yj09IDMy
- muns61
- Автомобил:
- Двигател:
muns61 написа:Най-вероятно ще е комбинация от леко крива джанта, лош баланс на гуми, разбита втулка на рейката и луфт в карето на волана.
На колко ли хилядарки е тази кола, та да се разбие рейката?
Май вицовете за една специфична професия не са случайни, освен ако някой не се гъбарка с темите за това многострадално Поло.
- дърт милиционер
Е , не се обиждам. Мисля , че има доза истина. До колегата ''goppa''не мога да отворя този сайт - оцветен е в червено и не се отваря.
- georgebonev
- Автомобил: Golf 3 Variant
- Двигател: 1.9 TD AAZ 1994
- Контакти:
Отваря се, но трябва до копнеш линка..
Ето същия
Линк към главната страница.
и
още един
от главната страница.
Аз нещо си мисля, че проблема ти е в по-твърди тампони с които си сменил твоите "улегнали"...
На твое място, ако имам възможност, бих сложил старите (запазени) части с оригинални тампони.
От друга страна, при съвсем леко завъртане на волана да ти се появяват/засилват вибрациите, според мен е съвсем леко разминаване между накрайниците/реглажа на предницата - т.е. когато завиваш, едното колело държи посоката, а другото закъснява/избързва. Това може да се види на реглажа, когато го направиш отново.
Ако сменяш със стари части - пак реглаж след това...

Линк към главната страница.
и

от главната страница.
Аз нещо си мисля, че проблема ти е в по-твърди тампони с които си сменил твоите "улегнали"...
На твое място, ако имам възможност, бих сложил старите (запазени) части с оригинални тампони.
От друга страна, при съвсем леко завъртане на волана да ти се появяват/засилват вибрациите, според мен е съвсем леко разминаване между накрайниците/реглажа на предницата - т.е. когато завиваш, едното колело държи посоката, а другото закъснява/избързва. Това може да се види на реглажа, когато го направиш отново.
Ако сменяш със стари части - пак реглаж след това...
- hooligans
- Автомобил: VW Polo Harlekin 1996
- Двигател: 1.6 AEE
Достатъчно.
Чешането на езици на пейката пред блока.
Чешането на езици на пейката пред блока.
Върни се в “Polo, Lupo, Up & Fox”