Поло 6n2 2000г. - Проблем с ел.стъкла

Техническа и сервизна информация за Polo, Lupo, Up и Fox
Потребителски аватар
muhaha
Автомобил:
Двигател:

Re: Проблем с ел.стъкла на Поло 6n2 2000г.

Мнениеот muhaha » Чет 18 авг 2011 17:49

Лошо от вчера и аз имам почти същия проблем. Излезнах всичко беше добре, като се прибирах тръгвам да свалям прозорците, слиза само пасажерския. Хмм, оказа че от конзолата на шофьорската само мога да сваля пасажерския (без значение на долу или нагоре копчето). От време на време можех и да заключвам колата вече и това немога. Копчетата за прозорците ги свалях, чистих и реставрирах пиновете по пистите :D преди два три месеца. Днес отворих едното копче почти нямаше нищо за чистене. Явно проблема не е в копчетата. След като прочетох темата съм сигурен че не е в копчетата. Като от пасажерското копче всичко си е както трябва. От тук съдя че проблема може да е или в кабелите (във вратата) или в модула за комфорт контрол. Като и двете ми изглеждат еднакво невъзможни :D. Така де кабелите във врата са стабилно изолирани и неподвижни, отиват до букса. В купете се свързват с букса и продължават пак са неподвижни. Освен в раздвижената част на буксата да е възникнал проблема. Като освен прозорците не ми действа и централното от шофьорската врата.
Някакви идеи какво да правя :D, като предпочитам да си го барна сам (ако са кабелите разбира се :D ), че аман от пишман майстори в сервизи които бръснат на сухо.

Иначе за копчетата от кои модели на шкода са съвместими, че мисля да ги подменя в близко бъдеще ;)

Потребителски аватар
muhaha
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот muhaha » Съб 20 авг 2011 12:43

Днес отвъртях буксата на вратата, за да проверя дали кабелите са прекъснати. И видях че се вади уплътнението извадих го и какво да видя.
Изображение
За сега при мен проблема е намерен :D като купя кабели, и ги сменя надявам се и да е решен.

Потребителски аватар
Koksan
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Koksan » Пон 22 авг 2011 16:22

muhaha написа:Днес отвъртях буксата на вратата, за да проверя дали кабелите са прекъснати. И видях че се вади уплътнението извадих го и какво да видя.
Изображение
За сега при мен проблема е намерен :D като купя кабели, и ги сменя надявам се и да е решен.

А ти се струваше невероятно,а? Няма нужда да ги подменяш според мен, презапои ги, сложи им термошлаух, ако успееш извади пиновете и набутай шлаух и на другите, за подсилване и си щракай с пръсти! :))

Потребителски аватар
muhaha
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот muhaha » Вто 23 авг 2011 20:16

Подмених 4 5 кабела които бяха или скъсани или напът да се скъсат, но ги подмених само на сгъвката в смисъл режа ги от буксата колкото да ги запоя и изолирам и до вътре около 15 20 см ги подменям. За сега проблема ми е решен :D

BrooklynZoo
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот BrooklynZoo » Пон 29 авг 2011 10:54

Колеги, при мен филмът е малко по-различен. Понякога като запаля и опитам да сваля шофьорското стъкло не става. Пасажерското се отваря, но не и това до мен, бутоните за заключване/отключване също си функционират нормално. Забелязах, че като загася и запаля колата отново, копчето започва да си работи и стъклото да се смъква/вдига, колкото си искаш. Идеи някой??

Последна промяна от Bobi_S13 на Пон 29 авг 2011 11:21, променено общо 1 път.
Причина: теми в техническите форуми не се избутват!

Потребителски аватар
fackir
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот fackir » Чет 28 ное 2013 14:27

Ето и решение на проблема с копчетата на POLO 2000г. (6n2) и от мен. Понеже никъде по "авто моргите" нямаше а там където имаше бяха много скъпи, аз подмених оригиналните копчета с такива от ЛАДА 12 и ето една снимка какво се получи. Единствения недостатък е, че нямат осветление.

polo el 2.jpg

Потребителски аватар
muhaha
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот muhaha » Сря 20 юли 2016 11:05

Да изровя малко темата от прахта, и дано помогна на колеги. Понеже копчетата вече са на доста години и ако с едно почистване се оправят временно... след време не става с почистване. Доста гледах и рових и накрая си поръчах копчета от китай. Комплект 3 нови копчета за 15 лева с безплатна доставка. Дори и да не изкарат 10+ години като оригиналните мисля че ще изкарат достатъчно за цената си. Ето линк от търговеца от който взех проверен всичко е точно > http://www.aliexpress.com/item/New-3-pi ... 129.a8M2RL

dmarkov
Автомобил: VW Polo 6n2
Двигател: AKK - 2000

Re: RE: Re: Проблем с ел.стъкла на Поло 6n2 2000г.

Мнениеот dmarkov » Сря 20 юли 2016 20:05

muhaha написа:Да изровя малко темата от прахта, и дано помогна на колеги. Понеже копчетата вече са на доста години и ако с едно почистване се оправят временно... след време не става с почистване. Доста гледах и рових и накрая си поръчах копчета от китай. Комплект 3 нови копчета за 15 лева с безплатна доставка. Дори и да не изкарат 10+ години като оригиналните мисля че ще изкарат достатъчно за цената си. Ето линк от търговеца от който взех проверен всичко е точно > http://www.aliexpress.com/item/New-3-pi ... 129.a8M2RL

Да споделя и моя актуален опит от преди дни.
Аз купих колата със счупени пластмасови панели, копчетата ги имаше и си работеха, но самите пластмаси на панелите бяха счупени. След търсене в интернет намерих шофьорския в olx на цена 25лв. А преди няколко месеца купувах за Пасат Б5 тройно по-голям и сложен панел за 15лв! Продължих да търся. Търговец на части ми чредложи двата панела за 50лв и каза, че са трудно откриваеми, ако ги намеря за по-малко да не се замислям.
Накрая си намерих двата панела от Авроморга Монамур Копринка (край Казанлък) срещу 30лв. Тъй като не бях с колата си и помислих, че все някое копче няма да работи. Оказах се прав, единия от бутоните за стъклата на шофьорския панел не можеше да вдига стъклото - не ми се занимаваше да се разправям за рекламации или да ми връщат от парите, а и реално на мен ми трябваха основно пластмасите, замених едното копче с от мойте.

Има разлика в куплунгите на купчетата от шофьорския панел и от пасажерската страна.

@muhata колега този комплект три копчета ще рече две с куплунги за шофьорската врата и едно с различен куплунг за навигаторската, защото там куплунга има разлика, нали така - да внесем яснота за някой друг колега който ще чете темата в нужда?

Потребителски аватар
muhaha
Автомобил:
Двигател:

Re: Поло 6n2 2000г. - Проблем с ел.стъкла

Мнениеот muhaha » Сря 20 юли 2016 20:10

Едни и същи са при мен буксите и копчетата ... и трите.
Смених двете на шофьорската, другото го оставих резерв за сега... че старото работи още.

dmarkov
Автомобил: VW Polo 6n2
Двигател: AKK - 2000

Re: RE: Re: Поло 6n2 2000г. - Проблем с ел.стъкла

Мнениеот dmarkov » Сря 20 юли 2016 21:11

muhaha написа:Едни и същи са при мен буксите и копчетата ... и трите.
Смених двете на шофьорската, другото го оставих резерв за сега... че старото работи още.

Двата бутона на шофьорската врата са с еднакви куплунги - само са азноцветни.
При мен има разлика в куплунга на пасажерската врата. Щом не си го сменял сигурно затова и не си забелязъл.
Ето линк, как изглежда буксата на другата врата https://www.google.bg/search?q=polo+6n2+passager+window+switch&oq=polo+6n2+passager+window+switch&aqs=chrome..69i57.16973j0j4&client=ms-android-lenovo&sourceid=chrome-mobile&ie=UTF-8#imgrc=lpq_OTr_sL6i4M%3A

Потребителски аватар
muhaha
Автомобил:
Двигател:

Re: Поло 6n2 2000г. - Проблем с ел.стъкла

Мнениеот muhaha » Сря 28 сеп 2016 22:16

Моя грешка. Наистина на дясната врата така изглежда копчето. Добре че то работи още без проблеми. Сега пак имам проблеми с прозорците и не зная дали са кабелите или тези китайски копчета свършиха много бързо. Нямам време да търся проблема... като го намеря ще пиша да се знае от копчетата ли е или от друго.

Върни се в “Polo, Lupo, Up & Fox”