Polo 6N2 1.4 AUD - Пали за части от секундата и гасне.

Техническа и сервизна информация за Polo, Lupo, Up и Fox
allienshadow
Автомобил: VW Polo 6N2
Двигател: 1-4 aud

Polo 6N2 1.4 AUD - Пали за части от секундата и гасне.

Мнениеот allienshadow » Вто 07 фев 2017 9:39

Здравейте колеги,
Вчера колата /VW Polo 6N2 1.4 MPI AUD 60 k.c./ си палеше и вървеше и всичко беше наред, но тази сутрин Полото ми направи номер. Ток в акумулатора има, помпата се чува да шуми, стартера върти яко... обаче не пали. В смисъл пали за части от секундата и гасне, все едно паля с ключа без чипа. Ако е имобилайзер, как се решава проблема. Ключар ли да търся, сам мога ли да диагностицирам нещо /нямам Ваг-Ком/. След като се помъчи да запали, на таблото остават да светят акумулаторчето и надписа EPC, но това може да си е нормално след като не е запалила? Колата е с газов инжекцион, но не съм пробвал аварийно палене само на газ!!!

Потребителски аватар
Pet_rov
Автомобил: Passat Variant B4
Двигател: ADZ 1996

Re: VW Polo 6N2 1.4 AUD Пали за части от секундата и гасне.

Мнениеот Pet_rov » Вто 07 фев 2017 11:09

При мен се оказа отпаднало захранване на имобилайзера. Правеше абсолютно същото. Реших проблема с познат, като подадохме + след контакт. На колата от аватара кутийката на имобилайзера се намира зад ключа за фаровете, в таблото. Захранващото кабелче е черно - при мен. Успех и дано е това.

allienshadow
Автомобил: VW Polo 6N2
Двигател: 1-4 aud

Мнениеот allienshadow » Вто 07 фев 2017 11:28

Благодаря за съвета колега, а на Поло 6Н2 на същото място ли се намира имобилайзера. Под копчето на фаровете, където малкото джобче, там отзад са бушоните? Там ли да търся?

Потребителски аватар
Pet_rov
Автомобил: Passat Variant B4
Двигател: ADZ 1996

Мнениеот Pet_rov » Вто 07 фев 2017 11:38

Не знам, колега, но можеш да разбереш, като свалиш корите около волана и по кабела на гривната на контактния ключ да се ориентираш. При мен се вади ключа за фаровете и под него отдолу на самото табло се намира малката черна кутийка. Хваната е със самонарезни болтчета.

Върни се в “Polo, Lupo, Up & Fox”