Здравейте колеги.От скоро имам колата и ми прави впечатление че мирише гадно,като на развалени яйца когато поработи повече.За вървежа немога да кажа,защото за първи път имам такъв автомобил.Иначе разхода градско е 10-12литра на 100 само градско.Иначе е закачана на диагностика няма грешки в ламба сонда или каквито и да било други.Полото е бензин 1.4 16v 75к.с. 2006г.
Кода на мотора е BKY
Въпроса ми е как мога да разбера дали е запушен катализатора и ако е как се процедира?Може ли да се чисти с добавки или не и проблем ли ще е ако го махна щото гледам че на него има ламда сонда и да не набива после грешка.Посъветвайте ме какво да направя.
Благодаря предварително!
Въпрос относно катализатор Vw Polo 9N3
Re: Въпрос относно катализатор Vw Polo 9N3
Здравей колега,
Честито за колата, относно миризмата, сигурен ли си, че не идва от вентилационните отвори. Принципно при запушен катализатор се вдига разхода и наистина си мирише на развалени яйца. Въпроса е, при движение не си усетил разлика в динамиката. За този мотор при спокойно каране в София при задръствания 10 си е окей. Ако си на клима, редовно в задръствания и на къси разстояния и 12 си е окей. Катализатор общо взето трудно се чисти без да го прецакаш. По-добре помисли за смяна или премахване. Иначе върви в сервиз да замерят газовете, ако има проблем с катализатора, трябва да се прояви там.
Късмет и поздрави,
Алекс
Честито за колата, относно миризмата, сигурен ли си, че не идва от вентилационните отвори. Принципно при запушен катализатор се вдига разхода и наистина си мирише на развалени яйца. Въпроса е, при движение не си усетил разлика в динамиката. За този мотор при спокойно каране в София при задръствания 10 си е окей. Ако си на клима, редовно в задръствания и на къси разстояния и 12 си е окей. Катализатор общо взето трудно се чисти без да го прецакаш. По-добре помисли за смяна или премахване. Иначе върви в сервиз да замерят газовете, ако има проблем с катализатора, трябва да се прояви там.
Късмет и поздрави,
Алекс
Върни се в “Polo, Lupo, Up & Fox”