Polo 6n1 Клапи парно

Техническа и сервизна информация за Polo, Lupo, Up и Fox
fluks
Автомобил:
Двигател:

Polo 6n1 Клапи парно

Мнениеот fluks » Чет 17 окт 2024 8:32

Здравейте , имам едно питане , някой успявал ли е да отвори кожуха на парното на 6n1 без да сваля табло , идеята е облепяне на клапите с алуминиево тиксо , заради дунапрена който е прегорял с годините. Другото питане е , ако се облепят с тиксо алуминиево а не се постави дунапрен , дали няма да запотява стъклата , понеже дунапрена провежда някакъв въздух все пак?
Поздрави
ПП , мисля че съм гледал клип как се разглобява централната конзола и се маха еърбега на пасажера и има шанс да излезе предницата на кожуха без да се сваля таблото , ама от питане глава не боли. :biggrin

Потребителски аватар
williams_vn
Автомобил: opel astra H-OPC - lada 2103
Двигател:

Re: Polo 6n1 Клапи парно

Мнениеот williams_vn » Чет 17 окт 2024 16:34

Никакъв шанс таблото долу

Потребителски аватар
kris11
VW експерт
VW експерт
Автомобил: VW Sharan 7M8
Двигател: ADY_DBU_LPG LANDIRENZO OMEGAS
Контакти:

Мнениеот kris11 » Пет 18 окт 2024 18:45

И честито. Но не е страшно за дребен автомобил. Поне кората над тъблото и преден прозорец е малка и сам човек се справя, не е огромно гънещо се корище.И има сравнително малко разглобяване.
Свали си от неща клип или инструкция за сваляне на кората. Не е сложно разглобяването.
Не съм гледал за Поло , но е твърдо възможно кутията с 2те радиаторчето да има скрити болтове от страната на двигателя скрити за алуминиевия щит.

fluks
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот fluks » Съб 19 окт 2024 19:09

За съжаление , ще ви разочеровам , парното е вече факт , чак пари на духалките. Не се сваля таблото , нито се сваля еър бега/жабката - кой с каквото е , кожуха се цепи и се вади през централната конзола , днес го сторих , верно играчка си е докато облепиш клапите - ползвах алуминиево тиксо за вентилации , просто мястото е неудобно , но може да се забие и ламарина с винтонарезни , може и клингирит , може и дунапрен. Не прави влага в купето , защото двете клапи - едната за централните отвори , по-важната е вътрешната за потока през радиатора. Поздрави , който го интересува , стъпките са , откачане на управление , сваляне на долния панел , откачане на бутоните за аварийни и тн , вадене на духалките и под пепелника долапчето , после се вади централната гадна чупеща се конзола. От там има две пласмасови гайки в страни 10-ки , развивате се , надига се максималко на горе горните духалки - спокойно няма да се счупят и от горе се издърпва , защото от долу има контра , после на една страна излиза и имаш достъп. Споделям , за да не мислят хората да свалят табло , не е зор да се свали , но не ми се занимаваше толкова.

Потребителски аватар
williams_vn
Автомобил: opel astra H-OPC - lada 2103
Двигател:

Мнениеот williams_vn » Нед 20 окт 2024 12:58

сега остава да си признаеш и какво начупи при тази гимнастика като знам какви са трошливи пластмасите на това поло едвали се е разминало без жертви, и клапите си ги облепи както е дошло , да станало е по добре от колкото е били но радиаторчето искам да знам как смени че ми е любопитно :mhihi

Zdravko Zankov
VW експерт
VW експерт
Автомобил: Skoda Octavia
Двигател: AQY 2001

Мнениеот Zdravko Zankov » Нед 20 окт 2024 13:34

Радиатор за парно не е сменял.

fluks
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот fluks » Пет 25 окт 2024 8:40

Пластмасите във таблото не са трошливи , те са на типа найлон , съвсем друга смес , целта е да са пластични , заради високата температура в кожуха , защото ако ползват пластмаса като на таблото което се чупи - централна конзола , всичко ще става на сол за отрицателно време. Нищо не съм счупил. Клапите съм ги облепил с това което съм имал под ръка , прав си , но и с това което съм облепял вентилация с 18 киловатова печка за дискотека , така че мисля че става. Радиатор не съм сменял , цялата охладителна система е промита и сменен антифриз , няма запушвания , има 100% отлагания , но това се прави често така че колкото и зле да е все пак е кола на 25 год , като му дойде реда ако дойде ще сменя и радиатора , там вече е неизбежно да се свали таблото защото както знаем тръбите му излизат в коша на мотора + има климатик колата и трябва да се точи и фрион и не е много проста процедура , или казано няма как да стане пред жилището , освен ако нямаш машина за фреон. Поздрави

Върни се в “Polo, Lupo, Up & Fox”