Имам Поло - 92г. фокс купе 1,05 Ми. Някой знае ли за какво служи черното пласмасово резервоарче зад десния фар. В него влизат две маркучета. Едното идва някъде отзад, а другото отива на някакъв електрически клапан над двигателя между двете чистачки и от там в моноинжекцията. Казаха ми, че е за допълнителен въздух, който се засмуквал от горивния резервоар. Ако е така, трябва ли да изключа клапана при работа на газ.
Пластмасов цилиндър в калника зад десния фар-за какво е?
Пластмасов цилиндър в калника зад десния фар-за какво е?
Здравейте,
Имам Поло - 92г. фокс купе 1,05 Ми. Някой знае ли за какво служи черното пласмасово резервоарче зад десния фар. В него влизат две маркучета. Едното идва някъде отзад, а другото отива на някакъв електрически клапан над двигателя между двете чистачки и от там в моноинжекцията. Казаха ми, че е за допълнителен въздух, който се засмуквал от горивния резервоар. Ако е така, трябва ли да изключа клапана при работа на газ.
. Благодаря Ви. Г.
Re: Пластмасов цилиндър в калника зад десния фар-за какво е?
gojco написа: Казаха ми, че е за допълнителен въздух, който се засмуквал от горивния резервоар. Ако е така, трябва ли да изключа клапана при работа на газ. :( . Благодаря Ви. Г.
- Теодор
- Автомобил: Ford Fiesta 6 BMW 325XI
- Двигател:
Re: Пластмасов цилиндър в калника зад десния фар-за какво е?
gojco написа:gojco написа: Казаха ми, че е за допълнителен въздух, който се засмуквал от горивния резервоар. Ако е така, трябва ли да изключа клапана при работа на газ. :( . Благодаря Ви. Г.
- Нищо не трябва да изключваш, не го пипай.
гориво = бензин, нафта, метан, газ...
горивна смес = едно от горните + въздух
Какво точно имаш предвид с "двете горива"?
По горе два пъти задавам въпроса "Ако е така, трябва ли да изключа клапана при работа на газ?". Нали тогава продължава да смучи бензинови пари от резервоара през този клапан, а в с ъщото време работи на газ. Г.
- vasstop
- Гадфадъ'

- Автомобил: Golf 2 syncro
- Двигател: 1P 1990
- Контакти:
gojco написа: По горе два пъти задавам въпроса "Ако е така, трябва ли да изключа клапана при работа на газ?". Нали тогава продължава да смучи бензинови пари от резервоара през този клапан, а в с ъщото време работи на газ. Г.
А къде мислиш, че отиват тези бензинови пари?
Да си забелязал, че има два маркуча и единия идва от резервоара а другия отива към него...
- nasodotcom
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Върни се в “Polo, Lupo, Up & Fox”