Странен проблем с празния ход
Странен проблем с празния ход
Колеги четох другите теми свързани с празния ход, но не открих сходство с моя проблем и за това пиша. Значи колата ми си работи много добре на студено, но точно в момента, в който стигне около 90 градуса на охладителната течност оборотите на празния ход падат и колата изгасва.Този проблем ми го прави и на бензин и на газ и май не е само на празния ход защото като подам газ много бавно поема- не е както обикновено. След няколко загасвания и пускания на двигателя не знам какво става, но колата се оправя напълно. След като се оправи след няколкото дразнещи загасвания и пускания нарочно я оставих да поработи повече време да включи перката на вентилатора, включих климатика и въпреки това си работи идеално на празен ход. Та на следващия ден като тръгвам на работа същата процедура- идеално работи на студено позагрее, гасне няколко пъти и се оправи напълно. Значи досега са ми махали клемите на акумулатора няколко пъти, но това беше преди поне два месеца, а проблема е от една седмица. Полото ми е 1.6 АЕЕ
- g.n.g
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Привет.
И аз имах подобен проблем, но не гаснеше моето.
Просто аха да загасне и се дигнат оборотите до 1200 - 2000 и после се нормализират, и след малко пак така.
Това го правеше само когато загрее.
Та хванах и почистих дросела, кутията на въздушният филтър (имаше малко масалце вътре), свещите и взе, че се оправи машината.
Сега се държи перфектно, все едно е закована стрелката на оборотите.
Незнам дали ще ти помогна, но не пречи да пробваш.

И аз имах подобен проблем, но не гаснеше моето.
Просто аха да загасне и се дигнат оборотите до 1200 - 2000 и после се нормализират, и след малко пак така.
Това го правеше само когато загрее.
Та хванах и почистих дросела, кутията на въздушният филтър (имаше малко масалце вътре), свещите и взе, че се оправи машината.
Сега се държи перфектно, все едно е закована стрелката на оборотите.
Незнам дали ще ти помогна, но не пречи да пробваш.

Благодаря
Благдаря ти много за информацията ще взема и аз да пробвам нещо да позачистя. Определено можеби това е проблема защото блока ми е заваряван и леко пропуска масло а то пък пада върху изпускателните колектори и се изпарява яко и всичко омаслява
Върни се в “Polo, Lupo, Up & Fox”