проблем с таблото?
- joro_kem
- VW експерт
- Автомобил: Octavia I Tour Octavia III FL
- Двигател: AXR DFFA
проблем с таблото?
добро утро, колеги! от вчера след като запаля половера (1992, 1043 куб. см., бензин) лампата на маслото премигва няколко пъти и след това остава светната, а лампата за температура прави едно премигване и остава да свети постоянно. нивото на маслото и антифриза са ок, маслото е на около 1500 км. от смяна (мобил 10W40), масления филтър е бош от ауто плюс. двигателя работи нормално, без странични шумове. случва се за първи път. моля, ако някой има идеи да сподели. лек ден!
- stef78
- Автомобил:
- Двигател:
Re: проблем с таблото?
joro_kem написа:добро утро, колеги! от вчера след като запаля половера (1992, 1043 куб. см., бензин) лампата на маслото премигва няколко пъти и след това остава светната, а лампата за температура прави едно премигване и остава да свети постоянно. нивото на маслото и антифриза са ок, маслото е на около 1500 км. от смяна (мобил 10W40), масления филтър е бош от ауто плюс. двигателя работи нормално, без странични шумове. случва се за първи път. моля, ако някой има идеи да сподели. лек ден!
и при мен е така ходих на майстор каза че проблема бил във някакъв генератор във таблото и не можело да се оправи без да се замени със нов но такава част не се продава, решението е табло 2 ра употреба 50лв съм намерил, но не остава ред за него сега съм на тема колата да проработи на бензин

- joro_kem
- VW експерт
- Автомобил: Octavia I Tour Octavia III FL
- Двигател: AXR DFFA
следобеда свалих кутията на въздушния филтър и открих двата датчика за налягане на маслото. проверих налягането на маслото при празен ход на всеки един от тях - близо 5 бара. което ме кара да мисля, че или се е.ават 2-та датчика за маслото, барабар с този за температура на охлаждащата течност (едновременно) или действително е някъф проблем по таблото. огледах и за протрита изолация на снопа кабели, който върви към таблото, но не открих нищо нередно. как да диагностицирам дали проблема е в таблото?
- stef78
- Автомобил:
- Двигател:
joro_kem написа:следобеда свалих кутията на въздушния филтър и открих двата датчика за налягане на маслото. проверих налягането на маслото при празен ход на всеки един от тях - близо 5 бара. което ме кара да мисля, че или се е.ават 2-та датчика за маслото, барабар с този за температура на охлаждащата течност (едновременно) или действително е някъф проблем по таблото. огледах и за протрита изолация на снопа кабели, който върви към таблото, но не открих нищо нередно. как да диагностицирам дали проблема е в таблото?
колега както казах по горе не сменяй части без да има нужда, намери си табло втора употреба и вс ще се оправи, правил съм какви ли не проверки вс си е нормално, не съм сменял таблото но 100% вече съм сигурен че от него е проблема
Върни се в “Polo, Lupo, Up & Fox”