Бензинова помпа - въпрос!!!
- Persefona
- Пололизирана
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Проблем с бензиновата помпа

Хора и аз имам проблеми с бензиновата помпа.
Моето Поло е 93 година,моноинжекцион и бензиновата помпа
много ми бучи! Казвали са ми, че не би трябвало да е така. Може би проблема е от газовата уредба?! Принципно сега през зимата карам предимно на бензин и често зареждами гледам винаги да има бензин до горе, защото на моя модел помпата е вътре в резервоара и знам,че трябва винаги да е покрита за да не изсъхва.
Tozi 6um stava vse po-silen i nakysan... Tova zna4i li, 4e i e do6lo vremeto???

И ако е така, ако може някой да ми даде съвет къде да си търся по-качествена и на прилична цена....

Като смениш бенз филтър,шума ще намалее за кратко....
Щом бучи значи работи-свиквай с шума и се надявай да не спреш да го чуваш.....
Скоро питах за цената-около 200 кинта е оригинална Пиербург
Проблема не е от газената-аз нямам газена а помпата бучи като Ниагарския водопад(така вече 2 години!!!!)
Според един колега който бра ядове наскоро,помпите са две-едната потопяема,другата външна-намира се отдолу,до задна дясна гума-току до бенз.филтър.Бученето е от външната помпа!!!!
Няма значение колко си налял-тя помпата си смуче и без това....
Ако не си сменял бенз филтър-смени го(някъде около 15тина лева беше!)
и тогава слушай звука....
П.С.откъде я изрови тази тема....

Щом бучи значи работи-свиквай с шума и се надявай да не спреш да го чуваш.....
Скоро питах за цената-около 200 кинта е оригинална Пиербург
Проблема не е от газената-аз нямам газена а помпата бучи като Ниагарския водопад(така вече 2 години!!!!)
Според един колега който бра ядове наскоро,помпите са две-едната потопяема,другата външна-намира се отдолу,до задна дясна гума-току до бенз.филтър.Бученето е от външната помпа!!!!
Няма значение колко си налял-тя помпата си смуче и без това....
Ако не си сменял бенз филтър-смени го(някъде около 15тина лева беше!)
и тогава слушай звука....
П.С.откъде я изрови тази тема....

Persefona написа:Мерси, наистина не съм сменяла бензиновия филтър.Като го сменя ще видя дали ще има някаква промяна.
![]()
И на мен ми е интересно трябва ли бензиновата помпа да се изключва докато колата работи на газ или е по-добре да си работи нон стоп???![]()
Абе въобще тази бензинова си е много болна тема....
Въпрос на гледна точка -различни газаджии практикуват и двете(и я спират или пък я оставят да си върти...)
Аз лично исках да ми прекъснат помпата
Бенз.помпа като се замислиш хич не е болна тема-все пак караме коли на над 15 години-нормално е за толкова време да се случи да откаже,особено като се има в предвид качеството и примесите на БГ горивата

- Persefona
- Пололизирана
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Лошото е, че моята помпа е сменяна миналата година от предишния собственик и някакси не ми се иска и аз да я сменям.
За това се опитвам да удължа живота и по всякакъв начин и ако трябва да си направя суич, по-добре това да направя, отколкото да купя нова...
Но искам да съм сигурна, че има смисъл да го правя....
Затова питам, добре ли е за самата помпа да спира да работи?
.....

.....

Личното ми мнение е Да,добре е помпата да е спряла докато си на газ!
Така или иначе бенз.не влиза в цилиндрите,за какво само да се върти в системата?Другото което наклони везните в полза на спирането на помпата,беше когато една кола се самозапали пред мен,заради скъсан бензинопровод,бензина попада на генерацията и от там-ужас...Единственото което успяхме да сторим беше да се спре газта от кранчето.Изгоря като факла,добре че не гръмна
Не те ангажирам с мнението си-направи каквото сметнеш за добре в конкретния случай
Така или иначе бенз.не влиза в цилиндрите,за какво само да се върти в системата?Другото което наклони везните в полза на спирането на помпата,беше когато една кола се самозапали пред мен,заради скъсан бензинопровод,бензина попада на генерацията и от там-ужас...Единственото което успяхме да сторим беше да се спре газта от кранчето.Изгоря като факла,добре че не гръмна
Не те ангажирам с мнението си-направи каквото сметнеш за добре в конкретния случай
Върни се в “Polo, Lupo, Up & Fox”