Проблем със скоростите на VW Polo 1,9D 1999г.

Техническа и сервизна информация за Polo, Lupo, Up и Fox
Pyrokar
Автомобил:
Двигател:

Проблем със скоростите на VW Polo 1,9D 1999г.

Мнениеот Pyrokar » Нед 09 дек 2007 23:34

Здравейте, гледам че оказвате помощ на половисти в нужда в този форум и реших и аз да пиша, че се появи един... :cry: Проблемът е следният: колата включва трудно на втора.Трябва много силно да бутна лоста наляво и след това назад, иначе скоростите хъркат много лошо, целия лост вибрира, а някой път даже и като го ръгна много здраво пак сякаш излиза и не съм включил добре на скорост и хърка, а аз в същия момент давам газ и става неприятно.....Проблемът е дразнещ защото както си потеглям и уж съм на втора и ...хърррр.Цялото ми внимание е съсредоточено в това как по-силно да "ръгна" на втора...Проблема се появи днес докато си карах, съвсем изневиделица.С останалите скорости нямам проблем.Смятам да я карам на майстор, но преди това реших да попитам дали някой от вас има идея за какво иде реч.Модела е 1,9D 1999, 6n.

ПС: Мисля че и с четвърта нещо не е наред.Когато включвам на скорост и пускам съединителя нещо пристъргва, звъка е труден за описване но наподобява скърцане на врата..горе-долу.Понякой път не се получава, но в повечето случай го чувам.

Мерси предварително за помощта.

Потребителски аватар
Bahama man
Автомобил: VW Polo 1998
Двигател: AEF

Мнениеот Bahama man » Нед 09 дек 2007 23:38

Провери как ти е маслото в скоростите и дали е сменяно...може да е някои синхронизатор...за това скърцане може и съединителя да ти е пред превършване...причините може да са много...

Пиши като я закараш на майстор да видим къде е бил проблема.

Потребителски аватар
lrlmodo
Автомобил: Zafira OPC
Двигател: Z20LET

Мнениеот lrlmodo » Пон 10 дек 2007 21:42

Нещо в привода за превключване трябва да е!
2-ра и 4-та са на един и същи вал, останалите са на друг.
Виж нещо щанги, жила. Има една сфера под скоростния лост, аз съм я сменял нея :wink:

Потребителски аватар
tu6ana
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот tu6ana » Пон 10 дек 2007 21:54

lrlmodo написа:Нещо в привода за превключване трябва да е!
2-ра и 4-та са на един и същи вал, останалите са на друг.
Виж нещо щанги, жила. Има една сфера под скоростния лост, аз съм я сменял нея :wink:

и аз смятям че е от привода за превключване щом само на 2-4 ти прави този проблем колегата е прав ако е от синхронизатор нема ти прави и на двете скорости проблема бегай на доктор докато не е станала беля

Pyrokar
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Pyrokar » Вто 11 дек 2007 10:38

Полото отива на доктор в понеделник.А иначе на четвърта шума идва от съединителя, а не от скоростите.Когато включа на четвърта и след това отпускам съединителя се чува.Втора е проблемната защото трудно влиза и често застава в междинно положение, така че пристъргва.Понякой път го прави, понякой път не.Ходих в два сервиза..в единия ми казаха че нищо и нямало и че не съм натискал лоста хубаво, ама на връщане го натисках и натисках и съвсем прецизно ги вкарвам..и пак от време на време пристърже.Тая кола от 10 хил.км. я карам..е все съм се научил да включвам на втора...Общо взето останах с впечатлението, че не искат да се нагърбват с тази работа.Отидох в друг сервиз и там след като им демонстрирах инжинера, собственик на сервиза каза, че най-вероятно е синхронизатор.Попитах го дали мога да я карам така, той каза да не е проблем.Но все пак си записах час при тях.Ама..много пари нещо ми искат за сваляне на скоростите...300 до 400 лева щяло да излезе.Или те искат доста или аз съм много стиснат..Едно от двете ще да е 8) Пък така и така свалят скоростите, ако съединителя е пред заминаване тамън и него ще сменя.Всяко зло за добро..надявам се.. :roll:

thunder4o
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот thunder4o » Вто 11 дек 2007 17:18

Моя проблем е подобен ...трудно влизаха 3 и 4-та , но от както смених маслото днес нямам този проблем.. :) Успех.

Върни се в “Polo, Lupo, Up & Fox”