Помогнете проблем с паленето

Техническа и сервизна информация за Polo, Lupo, Up и Fox
bogeca
Автомобил:
Двигател:

Помогнете проблем с паленето

Мнениеот bogeca » Пет 18 яну 2008 10:05

Вчера излизам с колата и отивам на работа и всичко е ОК ,прибирам се всичко е ОК, излизам след 15 мин мъча да запаля неще.Помпата не се чува да качва гориво.Ставам на другата сутрин по рано да огледам да видя за какво иде реч и си викам преди да пипам нещо чакай да пробвам да завартя врътвам ключа помпата си качи гориво запалиси все едно нищо е нямало.Всичко добре ама тая сутрин качвам се въртя клуча помпата се чува връщам го обратно и пак въртя помпата отново не се чува.Ако някой има някакжа идея какжо може да е ще съм му благодарен да я сподели.Значи да доуточня колата е Поло класик 1.4 1999г АКВ.Снощи погледнах доста теми ама подобна невидях.Погледнах кабелите на колата,бобина от никаде няма пробив не хварчат искри.още нещо колата има имобилайзер.Сега се чудя на диагностика ли да я карам на алармаджия ли ?

Благодаря предваритвлно на отзовалите се :)

Потребителски аватар
maslinkov
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот maslinkov » Пет 18 яну 2008 10:33

Колега, ако изчакаш малко, ще чуеш, че помпата като набере нужното налягане, се самоизключва. Това обаче не значи, нче ямаш проблем някъде из електриките. Според мен почни от там. /алармаджия, електричар/

bogeca
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот bogeca » Пет 18 яну 2008 11:57

Помпата като си качи налягането и се изключи а аз отново върнах ключа на 0 и пак вартя ама нямаше никой този пат не качи налягане някаде нещо не е наред .Размърдах буксата на помпата ама никав ефект Лоша работа

ikonoma
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ikonoma » Пет 18 яну 2008 12:02

Разкачи захранването на помпата и включи мултицет или пробна лампа. Дай няколко пъти на контакт. Би трябвало всеки път да светва лампата. Ако е така сигурно е виновна помпата. Ако не - релето или нещо друго по веригата (ако имаш аларма особено).

Потребителски аватар
maslinkov
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот maslinkov » Пет 18 яну 2008 12:05

Мдаа, изглежда наистина лоша работа. Може да се е прецакало реленцето й, или това вътре в нея, което изпълнява тази функция. Зависи на колко хил. е колата ти. По принцип на 100х. се препоръчва подмяната й. А иначе, доколкото знам, щом повредата не е механична, подлежи на ремонт. Влез в интернет и виж за обяви на такива майстори - дали има към вашия край.

bogeca
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот bogeca » Пет 18 яну 2008 12:17

Довечера ще погледна релето ще видя и с пробна лампа дали всеки пат идва захранване до помпата и ако няма ефект утре сутрин на майстор

bimmoby
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот bimmoby » Пет 18 яну 2008 23:59

колега,не се връзвай с ремонт
аз имах същия проблем със старото поло и се съглсих да ми ремонтират помпата-взеха ми 80 лв и изкара само 6 месеца и ме остави на пътя в 10 вечерта
просто не си заслужава-ако има проблем-направо сменяй

bogeca
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот bogeca » Пон 21 яну 2008 10:34

Mай май помпата ще трябва да се сменя,мислех че може и дане не е от нея ама в събота прекаснахме имобилайзера и файда никва ,като си я спрях пред нас после пак неще да запали.Ударих помпата няколко пъти от горе и сега всичко е наред почна да качва гориво :) ама до кога не се знае в неделя минах над 300км няма проблем ама мисля да взема да я сменя . Явно и е дощло времето на помпата. Благодаря на всички отзовали се

Върни се в “Polo, Lupo, Up & Fox”