90% карам градско и ми дава 7.3-7.5 и ми се струва много сега лятото, засичал съм я без да пускам климатик. Вие ще кажете дали е нормално
разход
- Daniel_Tsvetkov
- Автомобил:
- Двигател:
- simion
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Тъкмо се прибираме от разходка до морето (София>Варна>Румънската граница>обратно към Варна по различни курорти за по един ден>София) с Поло 3, 1000кубика, 50 коня
изминахме общо 1500 км, заредихме около 96 литра бензин деветпет (почти само от ОМВ), което прави разход 6.4 на 100
извънградско към градско сме карали около 5 към 1. В колата се возихме 5 души (най-малко 4) поизмъчихме я
пп
Да споеделя нещоинтересно. Доскоро зареждах на Шел, преди 3 седмициобаче заредих за пръв път на ОМВ и реших да засека данните.
за 197 км (от които 60 извън града) ми глътна 30 лв. или 13.1 литра или около 6.6 разход на 100 с ОМВ
Освен това колата се движи перфектнос бензин на ОМВ!!!
Досега с Шел бензина винаги беше по-зле, да се има предвид, че с Шел бензин за 20 лв. или 8.7 литра минавам само около 100 км градско, но никога повече.
Т.е. забележета каква ОГРОМНА е разликата между бензина на ОМВ и този на Шел в полза на ОМВ. Препоръчвам на всички шофьори вече да се ориентират към ОМВ и ако останат доволни да кажат дали има разликаили проблема е вмоя телевизор
изминахме общо 1500 км, заредихме около 96 литра бензин деветпет (почти само от ОМВ), което прави разход 6.4 на 100
извънградско към градско сме карали около 5 към 1. В колата се возихме 5 души (най-малко 4) поизмъчихме я
пп
Да споеделя нещоинтересно. Доскоро зареждах на Шел, преди 3 седмициобаче заредих за пръв път на ОМВ и реших да засека данните.
за 197 км (от които 60 извън града) ми глътна 30 лв. или 13.1 литра или около 6.6 разход на 100 с ОМВ
Освен това колата се движи перфектнос бензин на ОМВ!!!
Досега с Шел бензина винаги беше по-зле, да се има предвид, че с Шел бензин за 20 лв. или 8.7 литра минавам само около 100 км градско, но никога повече.
Т.е. забележета каква ОГРОМНА е разликата между бензина на ОМВ и този на Шел в полза на ОМВ. Препоръчвам на всички шофьори вече да се ориентират към ОМВ и ако останат доволни да кажат дали има разликаили проблема е вмоя телевизор
- Hristov838
- Автомобил:
- Двигател:
- bbboiko2004
- Автомобил: VW Polo 2f
- Двигател: 3f - 1993
- g.n.g
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
kingralf написа:Колеги дайте някакъв газаджия да ми направи нястройките че моето половерче в града ми харчи 13/100 а извън 9/100 е това не е нормално за 1043 мотор. Аз по добре на бенз да си карам 7-8/100 града и 5-6/ 100 извън:):)
Ха така. И на мен ми даде последно толкова на ГАЗ.
Затова, нов съединител (комлект), нов термостат
(не беше за смяна ама нищо), нова ламбда сонда, нови свещи
и нови маркучи на газовата + филтрите на същата = 580 лв.!!!
Ама сега пак се връщам в играта за дълго време.
Засичах го на дълго с доста ръчкане за този мотор (140-155)
и климатик даде 8,5 ГАЗ. На градско даде по-малко от 11 ГАЗ.
-
diavolovam
- Автомобил:
- Двигател:
Аз отскоро съм с друга кола Mitsubishi Galant 2.0 16V и съм го зареждал само на ЛукОйл в Дружба 1 с 95, 98 и газ, един път сипах на ОМВ и колата спря да върви и не работеше нормално. мисля че при по-големите двигатели тези с повечето коне разликата се усеща повече, на бившето ми вече Поло не се усещаше нищо като сипвам от различни бензиностанции.
- lrlmodo
- Автомобил: Zafira OPC
- Двигател: Z20LET
wolf написа:Аз отскоро съм с друга кола Mitsubishi Galant 2.0 16V и съм го зареждал само на ЛукОйл в Дружба 1 с 95, 98 и газ, един път сипах на ОМВ и колата спря да върви и не работеше нормално. мисля че при по-големите двигатели тези с повечето коне разликата се усеща повече, на бившето ми вече Поло не се усещаше нищо като сипвам от различни бензиностанции.
И какъв ти е разхода
Върни се в “Polo, Lupo, Up & Fox”