H4 Xenon за половерчето...

Техническа и сервизна информация за Polo, Lupo, Up и Fox
Потребителски аватар
groznika
Автомобил: Bora 1.8T
Двигател: AUM

Мнениеот groznika » Съб 10 яну 2009 11:13

Nesh написа:
groznika написа:Е хайде и аз да ви кажа тогава:
Истинския ксенон няма аналог! Силата и чистотата на светлината не може да се имитира с евтини боклуци (уж ксенонови крушки).
Единственото което си струва при обикновените крушки е осрам найтбрейкър. Цената е около 20+ лв за бройка. Свети много повече за сметка на по-кратък живот (пише си го на кутията).

Бих препоръчал на всеки един да си сложи истинска ксенон система. Усещането е неповторимо, видимостта е поразителна, повишаването на сигурността е безспорна. За биксенон H4 има безброй опции и варианти в рамките на 300 лева.
Лично аз бях скептично настроен, но днес не съжалявам за нито една стотинка която инвестирах в качествено осветление на автомобила.

Поздрави ;)

Да , но тук повечето го карат с рефлекторен фар , което от своя страна е доста неблагоприятна среда за ксенона , доста заслепяват .

Ми колега и аз си карам с рефлекторен фар. Заслепяват ако не са корегирани фаровете като хората ;)

Потребителски аватар
eras3r
Автомобил: Citroen C5 2014г
Двигател: 2 0hdi 163hp
Контакти:

Re: H4 Xenon за половерчето...

Мнениеот eras3r » Чет 05 фев 2009 18:23

Преди малко се обзаведох с OSRAM NighBreaker и останах МНОГО доволен!
Пиша...понеже нали аз я отворих темата...и да споделя, че вече си купих :)
14.87лв. от OMV бройката.
Много добре свети. :drive :011:

Потребителски аватар
doc_j
!!!ИЗМАМНИК!!!
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот doc_j » Чет 05 фев 2009 19:30

Баце, само едно ще ти кажа, завали ли дъжд по-добре си сложи стандартните крушки, тия сините Филипс, ОсраМ/Н и други подобни са много по-зле в дъждовното време от най-обикновена крушка. Отговор на въпроса "Защо?" да дадат физиците с обяснението за пропусканите честоти на светлината от въпросните крушки (тъй като те са си стандартни, с нагреваема жичка, просто имат покритие със син цвят от материал, който нямам идея какъв е) и това как се пречупват от водата.

Потребителски аватар
lrlmodo
Автомобил: Zafira OPC
Двигател: Z20LET

Мнениеот lrlmodo » Чет 05 фев 2009 19:47

Найтбрейкъра жълтее, в дъжд е екстра.
Дочи ти не си карал нито с кул блу, нито с найтбрейкър нали :lol:
А и в дъжд всеки фар е слаб :wink:

Потребителски аватар
doc_j
!!!ИЗМАМНИК!!!
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот doc_j » Чет 05 фев 2009 21:45

Не всеки, знаеш, че имам опит с най-различни осветителни системи ;)

В най-скоро време ще гледам и аз да си прехвърля баластите и крушките на G40-то, че в момента е много зле.

xaxolin
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот xaxolin » Пет 13 фев 2009 11:58

брато служи си едни релета от по 6лв броя шот тия коли нямат защита на ключа за фаровете.купи си и едни крушки 90по100 отговарящи на 100по130 иси пьрвиа.аз сьм така и сьм много доволен.

shl
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот shl » Пет 13 фев 2009 22:49

Поло класик 3 не е ли с релета на фаровете фабрично

Потребителски аватар
M_POLO
Автомобил: VW Passat B6
Двигател: CBAB

Мнениеот M_POLO » Съб 02 май 2009 17:09

Колеги искам съвет за избор на ксенон за Полот ми тъмно син металик е 2Ф 6000К ??

Потребителски аватар
IvanMan
джедай
джедай
Автомобил: Golf 7 TDI Estate BlueMotion
Двигател: CRLB

Мнениеот IvanMan » Съб 02 май 2009 17:11

M_POLO написа:Колеги искам съвет за избор на ксенон за Полот ми тъмно син металик е 2Ф 6000К ??

разгледай тук:
viewtopic.php?f=48&t=64667

Потребителски аватар
Sanq_Belov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Sanq_Belov » Съб 02 май 2009 18:05

Разгледах темата и викам чакаи и аз да кажа нещо.
Първо- Пробвах всичли видове халогенни крушки( Bosch, Hella, Philips, Osram, Panasonic и др.) които дават синя светлина и пише, че са някакъв еквивалент на Xenon. Нямат нищо общо.
Второ- Разликата идва от там, че халогените крушки са на жичка и само тя свети при тях. Xenon-а обаче е газ(цялата крушка е пълна с газ който свети) и от там идва и повечето светлина.
Трето- Xenon-ът е газ, който дава "студена" светлина т.е. крушката не загрява и не унищожава рефлектора, лупата и т.н.
Ако искате наистина хубаво осветление сложете си Xenon. Вярно е че идва скъпичко(аз дадох 200 лв. за биксенон H4 и съм изключително доволен), намерете някой които да ви регулира фаровете след поставянето на системата и забравяте за крушки, дразнене и така на татък. Плюс това Ксенонът не изморява очите при по-дълго каране на фарове. :Mr Green Fun

Потребителски аватар
toman44o
Автомобил: VW VENTO
Двигател: ABS

Мнениеот toman44o » Съб 02 май 2009 18:38

рефлекторите почерняват от тия крушки,истината е само една XENON :012:

Потребителски аватар
Soyer
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Soyer » Сря 06 май 2009 11:50

аз също съм на това мнение.. изпробвах много такива 'ксенони' за по 20 лв. накрая си взех истински на 6000к само на късите (тогава нямах толкова пари за биксенон) и пак съм изключително доволен. За изморяване на очите от него неможе да става въпрос.. даже ти е кеф да го гледаш :да:

Потребителски аватар
boiko_bb
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот boiko_bb » Сря 13 май 2009 13:34

човече карах със обикновенни H4 и като сложих биксенона просто се родих.целия комплект 200лв.

Потребителски аватар
dancho_kolev
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот dancho_kolev » Пет 15 май 2009 9:45

Монтирах преди година на Пасата си ксенони - 6000 келвина- китайски само на късите!Работят перфектно досега! Огромна разлика с халогените, пък били каквито ще! През февруари тази година поръчахме/само че с доставка в Лондон, щото нашите митници взамат около 30-40 лв мито, а английските не/ по интернет и на Полото/1995 год./ би-ксенони,5000 келвина и си ги монтирах сам. Малък гаф стана, че при включването изгоря кондензатор на единия баласт, но се обадих на доставчика от Хонконг, и човека веднага изпрати нов. Разликата с халогените не подлежи въобще на коментар - просто с ксенон нощта става ДЕН ! И ми излезнаха около 68 паунда- 150 лв.! В Пловдиви срещу ХеИ-то на ул.Пещерско шосе ги продават за 230 лв. Пишете си каквото искате, но ксенона е несравним с халогена. Поръчах и на Пасата Н7 и за дългите светлини и ще ги монтирам скоро.

Потребителски аватар
M_POLO
Автомобил: VW Passat B6
Двигател: CBAB

Мнениеот M_POLO » Пет 15 май 2009 21:49

Здравейте колеги искам да попитам нещо сложих си ксенон на Полот ми 2Ф та въпроса ми е следният през деня странно свети единият жълтее вечер никаква разлика свети прекрасно ходих до сервиза където ми го монтираха чисто нова крушка чисто нов комплект от кетия ми слижха никаква разлика в крайна сметка ми казаха, че всичко е или от рефлектора на фара или от самото стъкло на фара старнан работа не че ми пречи но ме дразни през деня и като застана зад някой като различни са, ако някой има подобен проблем нека да сподели от какво е?! Благодаря предварително

Върни се в “Polo, Lupo, Up & Fox”