Скърцане в барабаните при натискане на спирачките
Re: Скърцане в барабаните при натискане на спирачките
И при мен се получи тоя проблем ама свири като цигулка направо...Къде бихте ме посъветвали да ида във Варна да ми сменят барабаните с дискове?И за каква цифра говорим.. 

- doc_j
- !!!ИЗМАМНИК!!!
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
http://www.vwclub.bg/forum/viewtopic.php?f=7&t=140788 - от барабани към дискови спирачки.
- digo_pl
- Автомобил: omega V6
- Двигател:
- Контакти:
Ох, чел съм една тема, точно за поло 6н, едно момче си беше сменило барабаните с дискове, но защо не мога да я открия сега. Спомням си, че от авто морга си беше купил целия заден мост със там необходимите други джунджурии за да стане номера и го направи. Мисля, че каза че може да се вземе от 6н 16v или от ибиза ... пфф как ме е яд ся!
M1505, ако ще го правиш тоя фокус снимай всичко и опиши всичко, моляте... Това което мога да те посъветвам е като ходиш по моргите вземи един майстор
с теб, ако нямаш добър ще ти дам номера на моя в варна, имам му пълно доверие. Та цялата работа отзад мисля че струва около 220-250лв, но гледай в какво състояние са дисковете, защото може да се наложи да ги смениш,както и накладките и така ще отиде повече пари, а вече труда колко, ще ти е, само човека който ще ги сменя ще ти каже! Но искам да те предупредя също така, че на полото задницата си е лека и така или иначе, ще забиваш муцуна при спиране !
M1505, ако ще го правиш тоя фокус снимай всичко и опиши всичко, моляте... Това което мога да те посъветвам е като ходиш по моргите вземи един майстор

- doc_j
- !!!ИЗМАМНИК!!!
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
digo_pl написа:но гледай в какво състояние са дисковете, защото може да се наложи да ги смениш,както и накладките и така ще отиде повече пари
Ми то обикновено се зимат нови дискове и накладки, ако колегата е на тоя принцип то тогава и втора ръка спирачна течност ли да търси

- Dido_Petrov
- Автомобил: Polo 6N
- Двигател: 1.8 20VT
ако се слагат само дискове отзад си е опасно защото полото е леко и започва да носи задницата това е от опит ако се сложат и по големи дискове отпред говоря за по големи от 239мм не само че няма да носи ами и ще спира по добре
- xalerrelax
- Автомобил:
- Двигател:
и моите барабани скърцаха,при наложила се смяна на задни лагери така и така ги отворихме и общо взето се оказа че скърцат от хилядите пружинки вътре за челюстите,временното решение да се посмажат малко с масълце,но както казах е временно,щото веднага щом се опекат отново почва невероятния звън

- digo_pl
- Автомобил: omega V6
- Двигател:
- Контакти:
doc_j,
К`во се заяждаш, не мога да те разбера... Аз също съм от хората дето взимат все ново... но не отговарям за другите и за това съм длъжен, след като го мисля, да го кажа!
К`во се заяждаш, не мога да те разбера... Аз също съм от хората дето взимат все ново... но не отговарям за другите и за това съм длъжен, след като го мисля, да го кажа!
- doc_j
- !!!ИЗМАМНИК!!!
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
... да, и в този случай ако не се самоубие с тия дискове и накладки 2-ра ръка, най-малкото ще се наложи скоро да ги смени и пак няма да му дойде по-евтино. А и щом е решил да извърши конверсията, значи би трябвало да е задел пари, ако искаше да е евтино може само да да си обслужи барабаните.
С постовете си ме карате да се заяждам (ако може да се нарече така). По-скоро използвам сарказъм и ирония, но вместо да кажете "да, така е" като започнете с това "не се заяждай" и наливате още повече масло в огъня.
П.П. За колегата по-горе: не винаги по-големия диск спира по-добре. Има определени граници. В силовия тунинг има тема за задни спирачки, но отчасти се разискват и предните, та... има един лик в темата към некав чуждоезичен форум, където е обяснено много добре.
С постовете си ме карате да се заяждам (ако може да се нарече така). По-скоро използвам сарказъм и ирония, но вместо да кажете "да, така е" като започнете с това "не се заяждай" и наливате още повече масло в огъня.
П.П. За колегата по-горе: не винаги по-големия диск спира по-добре. Има определени граници. В силовия тунинг има тема за задни спирачки, но отчасти се разискват и предните, та... има един лик в темата към некав чуждоезичен форум, където е обяснено много добре.
- Dido_Petrov
- Автомобил: Polo 6N
- Двигател: 1.8 20VT
П.П. За колегата по-горе: не винаги по-големия диск спира по-добре. Има определени граници. В силовия тунинг има тема за задни спирачки, но отчасти се разискват и предните, та... има един лик в темата към некав чуждоезичен форум, където е обяснено много добре
не зная дали е така както казваш колега но аз след като минах на 280мм отпред разликата е доста голяма особенно когато се спира от 160/170км до 0 а и по малко загряват в следствие на което ще имаш почти винаги добри спирачки
не зная дали е така както казваш колега но аз след като минах на 280мм отпред разликата е доста голяма особенно когато се спира от 160/170км до 0 а и по малко загряват в следствие на което ще имаш почти винаги добри спирачки
- doc_j
- !!!ИЗМАМНИК!!!
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Ами, аз доколкото знам ъпгрейд на предни изисква и ъпгрейд на задни спирачки. Освен това и по-голяма помпа (при АБС-а не знам как стоят точно нещата и не ме и интересува).
П.П. През зимата доста ще се забавлявате, аз също
П.П. През зимата доста ще се забавлявате, аз също

- stelio_009
- Автомобил:
- Двигател:
вчера си смених накладките и ГАДНОТО скърцане вече го няма 

-
- Автомобил:
- Двигател:
.
Последна промяна от velizar987 на Вто 18 сеп 2012 14:22, променено общо 1 път.
При мен скърцането се оказа от ръчната...два дена не съм опъвал и не е свирила колата..задържала ми е ръчната и ми се загряват задните джанти...и сега го мисля какво да я правя тая ръчна.. 

- red_vento
- Автомобил: Vw Vento
- Двигател: AAM
Здравейте колеги 
Скарцането не от кантара или както някои казват (везна) аз като сам с АBS нямам кантар и скърца, задните челюсти лежът на предпазната ламарина на 3 точки.
Сваляш накладките и на тези 3 точки дето лежът слагате по малко грес и сте вие за около 6 до 7 месеца и после сащата процедура
Поздрави

Скарцането не от кантара или както някои казват (везна) аз като сам с АBS нямам кантар и скърца, задните челюсти лежът на предпазната ламарина на 3 точки.
Сваляш накладките и на тези 3 точки дето лежът слагате по малко грес и сте вие за около 6 до 7 месеца и после сащата процедура

Поздрави
Върни се в “Polo, Lupo, Up & Fox”