Поло 6н АЕЕ - Проблем с антената

Техническа и сервизна информация за Polo, Lupo, Up и Fox
Потребителски аватар
flameman5
Автомобил: Polo + Leon TDI
Двигател: AHW 2000 + ALH 2004

Re: антена

Мнениеот flameman5 » Пет 12 мар 2010 14:36

Дааа, явно и при мен е нещо такова. Ще се опитам Събота или Неделя да отделя време за антената и ако открия нещо ще докладвам.

Потребителски аватар
flameman5

Мнениеот flameman5 » Нед 14 мар 2010 19:28

Днес свалих касетофона и резултатите са:
1. Най-вероятно нямам усилвател на антената /въпреки, че колата е висок клас на изпълнение - с много екстри/, защото на буксата за захранването към колата няма пин т.е. клетката е празна там където би трябвало да е захранването за ъсилвателя, а има един сив кабел със син кант откъм колата, който пък към касетофона няма пин/двата кабела се рзминават, сивия не зная за какво е/. Освен това прочетах, че на задното странично стъкло трябва да има лепенка ако антената е с усилвател.
2. Буксата си ми е наред.
3. Имам съмнения в основата на антената да е ръждясало, прекъснато нещо или самата ми антенка да е нещо скапана

PiterPan
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот PiterPan » Пон 15 мар 2010 7:27

Пробвай да измериш с мултицет съпротивлението от касетофона до основата на антената.
Ако всичко е наред пробвай с друга антена или с една жица на мястото на антената. :beer

Потребителски аватар
kojuharov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kojuharov » Съб 20 мар 2010 10:11

А някой има ли идея, как се разглобява основата на антената? Някаква схемичка. Струва ми се много трудна работа, после да не би да не мога да я сглобя.

kamenitzafen
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kamenitzafen » Нед 16 май 2010 17:26

Здравейте колеги с проблемни антени!
И аз вече 2-ри месец се опитвам да премахна шумовете,с какво ли не,но резултатът е нулев.
Засега съм с касетофон Сони.но и Сд Пайнер шуми.Смених антената с вътрешна,електронна и смущенията си останаха,даже на моменти в града нищо нехваща!
Последно съм решил за външна хубава антена в предния калник или тавана.
Ако някой има някаква идея откакво може да ми се смущава радиото да пише.

Потребителски аватар
porko
Автомобил: VW POLO
Двигател: AAU 1994

Мнениеот porko » Нед 16 май 2010 20:29

gr_kanev написа:Антенният усилвател е в основата на антената. Проблемът не е в антената, а в това, че уредбата (ако не е заводската на VW) не подава захранване на усилвателя и той не пропуска никакъв сигнал.

А според мен не е така.Не съм виждал досега усилвател да е извън колата.Винаги е вътре.Не твърдя,че няма,а че не съм виждал.Колегата казва,че го няма уплътнението.Мисля,че точно там от ръжда и мизерии е дало на късо,ако има оплетка и жило или жило и маса.На мен ми се е случвало и ефекта е същия.Аз съм със старо радио ROADSTAR,но с антена с усилвател,която се лепи на стъклото.Нямам никакви проблеми в града,а и в радиус от двайсетина километра.

silvesterjunior
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот silvesterjunior » Чет 20 май 2010 10:23

И аз не хващам добре радио. Реших проблема като си вързах телефона през Aux-in и го ползвам за радио и mp3-ки. Така всичко се хваща и няма проблеми :) Даже радиото на телефона е пъти по добре от това на касетофона на колата. heavy metal zork

Последна промяна от silvesterjunior на Пет 21 май 2010 10:58, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
MaLixx
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот MaLixx » Чет 20 май 2010 22:41

Колеги напрежението се пуска по антения кабел! Това наистина го имат само фабричните касетофони. За това ако сте 100% сигурни, че антената ви е активна тоест с усилвател и си слагате ваш плеър ви трябва ето това http://www.avitel-bg.com/for_the_mobile ... 204.101-3/ Но задължително проверете дали е активна антената иначе ще има последствия ако го пуснете това напрежение! Проверката става най - лесно с мултицет.

skk
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот skk » Пон 12 юли 2010 8:52

MaLixx написа:Колеги напрежението се пуска по антения кабел! Това наистина го имат само фабричните касетофони. За това ако сте 100% сигурни, че антената ви е активна тоест с усилвател и си слагате ваш плеър ви трябва ето това http://www.avitel-bg.com/for_the_mobile ... 204.101-3/ Но задължително проверете дали е активна антената иначе ще има последствия ако го пуснете това напрежение! Проверката става най - лесно с мултицет.

С мултицет, как???

hbnv

Мнениеот hbnv » Сря 20 окт 2010 12:40

Скъса ми се уплътнителят под антената (POLO AEX 1996 1.4) и реших да сменя антената - не го направих, а само смених уплътнителя с нещо подобно, описвам защо.

1. Свалям гредичката на щипки на покрива над капака на багажника.
2. Бъркам с ръка (напука се малко облицовката на тавана, ако се внимава ще се избегне).
3. Отвивам болта отдолу на антената - почти на ръка - особено е направен с една ламаринена шайба, за да мине кабелът. После пак го завих на ръка - стяга се добре без сила.
Антената отдолу е правоъгълна, отворът на покрива също - т.е. антената, което бях взел за 12 лв остана у нас на склад безполезна.
4. С две видийки и завит гуменият капак на антената с гайката - маха се и отдолу има вертикално разположена платка на антенен усилвател - гайката отгоре на антената опира до пружинно перо на платката, ако някой има проблем с шума може да го провери да не е смачкано. Аз лично в София ловя без антена на УКВ при това без много да пречи неработещият усилвател.
5. Жилото на коаксиалния кабел е запоено за платката, ако някой реши да го маха- добре е с поялник. Кабелът е добре уплътнен към тялото - отказах се от нова антена и приспособих уплътнител.

6. Сега вече ще си подам и захранване към антенния усилвател. През резистор в радиото между захранването и антената.

Потребителски аватар
flameman5

Мнениеот flameman5 » Нед 31 окт 2010 18:14

Здравейте, след доста голяма пауза днес най-накрая успях да отделя време отново за антената си. Разглобих я така както е описал колегата по-горе и се указа, че вътре е с платка. Замерих кабела от буксата на радиото до въпросната платка, всичко е О.К. Проблема е, че сигнала изчезва в самата платка. Предполагам, че проблема е в липсата на захранване на антенния усилвател. Смятам да си поръчам кабелчето посочено от колегата в този сайт: http://www.avitel-bg.com/for_the_mobile ... 204.101-3/ и ще докладвам за резултата. Ако не се получи ще сменя антената с една обикновена и точка по въпроса.
П.С. А имате ли идея дали не може да се намери това кабелче някъде по магазините във Варна??? Предпочитам да си го огледам преди да го купя.

Потребителски аватар
flameman5

Мнениеот flameman5 » Пон 15 ное 2010 11:04

Обещах да докладвам резултатите:
1. Въпросното кабелче описано по-горе във Варна го няма. Донесоха ми го от София - Авител.
2. Слагайки го си обясних, защо нямам пин на въпросната позиция /5/ на буксата на колата за захранване на радиото - отговора е, че фабричното радио захранва антената директно и няма нужда от този пин /по-скоро трябва да го имат колите без активна антена/. Точно там бучнах кабелчето за захранването.
3. Учудващо за мен ефекта бе поразителен. Наистина вече антената ми е активна :banana :banana :banana .
4. Сега остана само да си намеря оригинална пръчка, че тези които ми продадоха колата освен че са прибрали летите 14" джанти и оригиналното радио, са сменили и пръчката на антената с една мизерна 10 см. Ако някой може да помогне ще съм благодарен. Щях да поръчам от Авител за 15-16лв, но не бях сигурен дали няма да ми се наложи да си купя после цяла антена с основата и за това се въздържах.

Потребителски аватар
deversant
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот deversant » Пон 15 ное 2010 22:41

Та сега,за който се е набутал да даде 12лв+доставка 5лв ок
За останалите:
Схемката струва към 80 ст. (два кондензатора и 3 дросела,двата свързани последователно..тоес може и 2 да сложите) :Mr Green Fun
IMG.jpg

Костваше ми само 45лв да разбера какво има вътре! :Mr Green Fun
Който има въпроси да пита,за изработката даже може и да не е на печатна платка!
Мисля да почна да ги правя вече...голямо търсене! :mrgreen:

Потребителски аватар
flameman5

Мнениеот flameman5 » Пон 15 ное 2010 22:59

Тази схема вече съм я виждал в един руски сайт, но в момента не мога да намеря линк. Мисля, че беше във форума на Сеат или Шкода. Ако беше ползвал Google щеше да спестиш :). А що се отнася до производството - едва ли ще докараш същия търговски вид на изделието.
А пък за доставката съм 5лв напред щото ми го купиха и донесоха mhihi !!!

Потребителски аватар
jazzlay
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот jazzlay » Вто 16 ное 2010 8:52

Абе защо се занимавате с глупости, взимате си една най-обикновена антена, ако искате 10см. , ако искате 2метра дъла, само трябва кабела от антената до радиото да е здраве и да не дава на късо някъде или радиото ви да не дава на късо някъде и си слушате идеално радио!

Върни се в “Polo, Lupo, Up & Fox”