Газ или дизел

Техническа и сервизна информация за Polo, Lupo, Up и Fox
Потребителски аватар
apa6o
Автомобил: Skoda Octavia 1Z
Двигател: BKD

Re: Газ или дизел

Мнениеот apa6o » Пет 22 окт 2010 20:15

Лека задачка закачка.
Имаме две коли в задачата. Едната 6Н чист дизел 1.9, другата 2Ф с 1.0 карбураторен мотор. Едната има близо 2 пъти по-голям двигател, ноо другата е с газова уредба. Като парички обаче в каране всеки ден до и из София сметката не излиза... 9-10 на сто газ и колата си е просто убита отвсякъде, докато за 1 лев по-малко на 100 км нафтовата печица си бръмчи с кеф и има поне малка еластичност.
Иначе всеки прави сам избора си :wink:

Потребителски аватар
rokera671
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот rokera671 » Пет 22 окт 2010 21:09

Карал съм дизели и сега карам на газ.Мисля ,че е на кантар ама на тези цени на газта .На тези цени на горивата ми гори 10-11 лв на 100.Върви ,не по малко от дизелите които съм карал.А пък това за тубите и маркучите ,рано или късно ще умре.
пп.Правя сравнение със по старите дизели.Знам ,новите как вървят и горят ,защото карам служебни такива .Ама знам и каква им е подръжката!!!

Потребителски аватар
elena ilieva
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот elena ilieva » Вто 26 окт 2010 20:49

Дизел !! и то с инхалатор (турбина). Това му е хубавото на дизела с турбина - хем върви хем икономичен. 1.9 TDI след леко пипване на софтуера направо цепи и дава удоволствие от карането същевремено е икономичен. На газ винаги има компромис, особенно ако маторя е с малко кубици /до 1.4/ - направо ушас - мъртвец на пътя.

Потребителски аватар
rokera671
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот rokera671 » Пет 29 окт 2010 20:56

Ами моя е 1,6 -АБУ,наи скапания мотор.Харчи ми 8,5 .Скоро се гонех с един приятел с БМВ и до 180 бях на задника му и човека ми стисна ръката.Така ,че не говорете ,че били с противогази или нещо подобно,Камо ли мъртвец!
ппОт Варна съм и ела да видиш как бяга моя мъртвец!! :beer

Потребителски аватар
achopopov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот achopopov » Нед 31 окт 2010 11:30

Колега, защо си мислиш, че БМВ-та вървят много? С Пасат B3 1.9TDI - 90 кончета не пускам 318-ките, а на 316 въобще не им обръщам внимание:) Като каже някой БМВ и хоп скачаме до тавана... има и доста сполучливи и вървежни, не споря. Но тези, които болшинството може да си позволи като пари са грогита. Предпочитам да си карам дъртия пасат, с който нямам никви грижи, гори ми 6.5 и нафтата я намирам на по-ниска цена. А пък нека дойде някоя 318-ка да си говорим на пътя :beer

Потребителски аватар
BEX---GLX
Автомобил: Polo 6R
Двигател: 1.4i

Мнениеот BEX---GLX » Нед 31 окт 2010 19:01

BMW притежава друг чар, който никоя кола с предно предаване не може да има :wink:
с еднакви коне, предно предаване и БМВ, не мисля, че има БМВ, което да победи, все пак задното предаване има доста повече загуби до колелата...

По темата, ДИЗЕЛ, но със сервизна история!!! ЗАДЪЛЖИТЕЛНО!!!

keymaker
Автомобил: Passat+T4
Двигател: ABS+AAB

Мнениеот keymaker » Нед 31 окт 2010 19:17

съжалявам за спама ,но не се сдържам.
В повечето случаи БМВ = звук и картина ,ама вървежа е останал на закачалката зад вратата.
и БМВ и икономичност са две диаметрално разположени понятия

Потребителски аватар
my heart iS iCe
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот my heart iS iCe » Нед 31 окт 2010 19:20

Бих ползвал и двете
1. Кола с ГАЗ бих ползвал ако е със заводско монтирана такава, е и колата трябва да е нова!
2. Дизел бих взел, само ако е НОВ, че нямам пари да потдържам дизел!
3. Карам бензин, щот нямам пари за нещо друго!
4. Ако трябва да избирам между двете бих избрал НОВ ДИЗЕЛ!

п.п А относо БМВ (Бавното Магаре Венко) Бих го имал ако е Чисто ново. За вървежа е много относително!

Потребителски аватар
Kun4a
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Kun4a » Пон 01 ное 2010 17:48

И аз ще дам един глас за ДИЗЕЛ. :D

Не гледай толкова разхода, защото една кола при двама различни "карача" ще даде различен разход. Това дето ти казват: "еди кой си мотор гори еди колко си е относително". За пример ще ти дам старият Голф 2 на баща ми 1.6 75 коня при него 9 градско при мен 12 и температурата на мах :oops: Та идеята ми е, ако можеш да си набавяш нафта, за която си сигурен, че е читава се замисли за дизелче. А това с 10 лева колко КМ ще минеш зависи от десния крак :да:

Потребителски аватар
BEX---GLX
Автомобил: Polo 6R
Двигател: 1.4i

Мнениеот BEX---GLX » Вто 02 ное 2010 13:35

keymaker написа:съжалявам за спама ,но не се сдържам.
В повечето случаи БМВ = звук и картина ,ама вървежа е останал на закачалката зад вратата.
и БМВ и икономичност са две диаметрално разположени понятия

Велика заблуда, дайте ми разход на КР или АБФ и аз ще ви кажа на М42...
Не знам защо цари такава заблуда в България...

Много се чуда дали да не бодна един инжекцион, ама математиката ми казва, че няма да ми е изгодно, с 10000 годишно максимум, ще го избия чак за две години....

keymaker

Мнениеот keymaker » Вто 02 ное 2010 18:37

А ти помисли ли си един АБФ или КР(особено ако са в голф) какво ще причинят на тая М42-ка ако не е пипана а? та дори и в пасат да са.
м42-ката едно поло Г40 я прави за смях.
всички наблюдения са върху сток модификации

Потребителски аватар
Koksan
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Koksan » Вто 02 ное 2010 19:11

Абе незнам KR кой кво ще прави! Ама едно БМВ 328 градско гори 13-14 извънградско 7-7,5, колкото гори пасата на баща ми който е PF, и колкото гори един КР или АБФ, aма айде сега да видим колко дължини ще ти направя с БМВ-то до 200км/ч! Аз ги броя 4-5 някъде! А за разлика в комфорта и т.н. неискам и да си помислям! :) Та .... зависи кой сипва, кой кара и т.н.!!! Не е тука фактора да "си ги мерим", а да помогнем на човека с адекватни мнеения!

Потребителски аватар
Tihon
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Tihon » Вто 02 ное 2010 19:13

Зависи за какво ти е колата.
Ако караш градско и багажник не ти трябва - газ. Ако правиш 40-60 К км междуградско на година - дизел. Силата на дизела е да запалиш двигателя, да набереш скоростта до която искаш да караш и да я подържаш - и така - докато не свърши резервоара.Не случайно всички тирове са на дизел.. Газта е евтина, за задръстване е перфектна... Минуси - никога нямаш пълна гаранция за качеството на нафтата, счупи ли се нещо по дизела /рядко става/ но е скъпо. Газта - допълнителна уредба към колата - почнат ли проблеми - бори се с всички недостатъци на допълнително насадена с-ма към двигателя, а бутилката изяжда и пространството в багажника.
Та зависи за какво ти е колата.

keymaker

Мнениеот keymaker » Вто 02 ное 2010 20:45

Koksan написа:Абе незнам KR кой кво ще прави! Ама едно БМВ 328 градско гори 13-14 извънградско 7-7,5, колкото гори пасата на баща ми който е PF, и колкото гори един КР или АБФ, aма айде сега да видим колко дължини ще ти направя с БМВ-то до 200км/ч! Аз ги броя 4-5 някъде! А за разлика в комфорта и т.н. неискам и да си помислям! :) Та .... зависи кой сипва, кой кара и т.н.!!! Не е тука фактора да "си ги мерим", а да помогнем на човека с адекватни мнеения!

Ти къде се изппръцка с тия 13-14 градско. Това на празен ход ли е или на 50 км. ? Пък 7-7,5 сигурно е по инерция или докато те теглят може и то да е на 50 км.

Нафтичката е истината особено ако имаш от къде да си я набавяш на промоция и караш повечко
ако се поместваш в 20-тина хил.годишно може и газчица
пък ако не влизаш в 20-ката ше е все тая какво гориво гориш.

jankov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот jankov » Сря 03 ное 2010 21:02

Koлеги,аз имам Поло 1,9 SDI ,ама сам карал и газ,ак паднеш на читав дизел мн ясно че него,няма се занимаваш с газ,ама иначе газовия инжекцион не е лошо нещо,стига да ти се отделят толко пари за газова и да ти го напраят добре,да може да разчиташ на него
Иначе да нафата тук е ужснаааааа,добре че засега двигателят ми е наред,ама то и с гаста те лъзгат якоооооооо

Върни се в “Polo, Lupo, Up & Fox”