VW Polo модел 98 двигател 1.0 37kw/50 hp проблем

Техническа и сервизна информация за Polo, Lupo, Up и Fox
Потребителски аватар
PzKpfW
Автомобил: Golf 6
Двигател: CAYC
Контакти:

Re: VW Polo модел 98 двигател 1.0 37kw/50 hp проблем

Мнениеот PzKpfW » Нед 02 яну 2011 23:10

targov_sl написа:моето масло също спада без странен пушек и без капки в гаража (гараж с циментов под където нищо не остава незабелязано :Д ) но има и нещо друго не съм много на ти с нещата но там откъдето започват кабелите на свещите деоко ли му казват не съм много сигурен понякога забелязвам капчица да сълзи има една капачка около снопа от кабели и на нея е капката и колкото по топъл е мотора толкова по голяма става капчицата съответно и доста мирише на масло
има и друго странно сега зимата когато парното и вентилатора по често се пуска на загрял мотор се появява една много дразнеща миризма на двигател на масло ... филтъра на купето ми е на 1 година идея от къде идва миризмата

Лагеруването на делкото се маже с масло от двигателя. Доколкото си спомням в корпуса на делкото имаше лагерче и след него уплътнение (говоря за Magneti Marelli) Явно при теб уплътнението е протекло. Делкото не се разглобява трудно, само преди демонтажа трябва да отбележиш точната му позиция, за да не объркаш центровката. Като го разглобиш провери какво представлява уплътнението и дали може да се намери от някой магазин за семеринги. Другия вариант е да върнеш старото в представителство на VW и да си вземеш ново Бош на цена около 220лв. На моето делко се беше разбила бронзовата втулка на датчика на Хол и аз вместо датчик си взех цяло делко комплект и повече не ми създаде никакви проблеми :)

iko1
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот iko1 » Съб 15 яну 2011 21:29

колега 1 литър на 1000 км. това е недопустимо! Аз за 12000км.не доивам и грам,виш може да имаш теч някъде. :wink:

Потребителски аватар
jazzlay
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот jazzlay » Пон 17 яну 2011 8:20

maslinkov написа:Нищо ти няма на колата и на маслото - ФВ дават до 1л/1000 км за нормален маслоразход и вече не знам за кой път трябва да го пиша, щото все има някой, дето не вярва. :D Весели празници.

Колега кое ФВ го дават този разхот ФВ Турция ли? :screwy
На мен пък на 10 000км ми се покачва нивото на маслото, какво ще каже за това ФВ? :don't worry

Потребителски аватар
stangero
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот stangero » Вто 18 яну 2011 1:08

то тва твоито хич не е добре ако е истина :012:

janko_danev
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот janko_danev » Сря 19 яну 2011 21:02

Здрасти колега,форсираи до 5000 оборота и тогава ще разбереш дали гори масло.Ако пропуши на 5000 об.при загрял мотор тогава е проблем.На място като работи трудно ще разбереш особено зимата защото повечето е конденз.Ако няма теч значи го гори.Поздрави.

Върни се в “Polo, Lupo, Up & Fox”