Обороти празен ход
Мойто на дълъг път арчи 6.5 ма под 140 не падам на магистралата а в градо е относително в зависимост кой кара аз или жена ми/то си е нейно/ аз 9-10 при нея 7-7.5Uneek написа:Ами извънградско ми даде 6.3, това го изчислих като напълних догоре резервоара и след това допълване. Обаче, аз карам доста бързичко, под 120 рядко падамТака че като нищо би се свалил разхода на 5.5 ако не я натискам много. А градско не съм я засичал но не вярвам да надхвърли 8 със пусната клима
- digigi
- Автомобил: Audi A6 C8 50TDI
- Двигател: 2019
Благодаря колеги, аз на газ още не мога да разбера точно колко гори щото в момента ми дава между 9.5 и 12 градско. А не мога да разбера как е настроена да гори щото колата е от няма и два месеца. И още не сме си намерили и някоя газстанция да зареждаме само от нея. Утре тръгвам на една почивка и ще разбера как е с извънградското!
А проблема с оборотите си стои... , от време на време падат на 800 и малко под тях и започва да трепери като лист, абе много неприятно
Чета че по другите теми че имало някакво стъпково моторче за оборотите на празен ход което било хубаво да се почисти ама нямам идея къде се намира и какво представлява. Но като ми остане време ще се разровя с търсачката сигурно има подробно обяснена тема за това....
А проблема с оборотите си стои... , от време на време падат на 800 и малко под тях и започва да трепери като лист, абе много неприятно
Чета че по другите теми че имало някакво стъпково моторче за оборотите на празен ход което било хубаво да се почисти ама нямам идея къде се намира и какво представлява. Но като ми остане време ще се разровя с търсачката сигурно има подробно обяснена тема за това....
- digigi
- Автомобил: Audi A6 C8 50TDI
- Двигател: 2019
Здравейте пак колеги
Малко да опресня темата с нови резултати...
На бензин оборотите ми си стоят постоянни и почти не се влияят от климатика. Обаче след няколко зареждания от 3-4 различни газстанции открих, че от някои като заредя веднага почват да ми трепери ДВГ-то, а от други няма никакъв проблем - стоят си на около 850 мисля... и не трепери дори и с клима. Така че изглежда много зависи май от газта каква е. Ще хубаво значи ако мога да и вдигна малко оборотите на празен ход когато карам на газ ама не знам точно коя врътка да врътна
на изпарителя...Ако някой знае точно коя е да си каже
P.S. Иначе вече я засякох няколко пъти на извънградско на газ и ми даде 7.3-7.8 с 110,120км. средно с почти постоянно пусната клима.
Малко да опресня темата с нови резултати...
На бензин оборотите ми си стоят постоянни и почти не се влияят от климатика. Обаче след няколко зареждания от 3-4 различни газстанции открих, че от някои като заредя веднага почват да ми трепери ДВГ-то, а от други няма никакъв проблем - стоят си на около 850 мисля... и не трепери дори и с клима. Така че изглежда много зависи май от газта каква е. Ще хубаво значи ако мога да и вдигна малко оборотите на празен ход когато карам на газ ама не знам точно коя врътка да врътна
P.S. Иначе вече я засякох няколко пъти на извънградско на газ и ми даде 7.3-7.8 с 110,120км. средно с почти постоянно пусната клима.
- Lizard
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Здравейте аз също съм 1,4 AEX 97г по талон съм 44 kW
Според Аутодата 2004 97г 1,4 има 3 двигателя :
Engine code KW(DIN hp)RPM Year
AEX 40(55) 4700 95-02
AEX 44(60) 4700 95-02
AKV 44(60) 4700 97-02
За моя двигател 44 кв или поне така пише в талона излиза :
Fuel System :
Type - Motronic MP 9.0
Make - Bosch
Description - MFI-s
Нямам идея колко са инжекторите.
А по темата със оборотите. Аз имам следния проблем. На празен ход като вклуча климатика и вентилатора разко на 4 оборотите почват да играят неможе да ги стабилизира. Ако обаче включа вентилатора бавно до 4-та степен оспява да задържи обороти
.
Също като напускам сички ел. консоматори които се сетя един по един усеща се спад в оборотите след това ги повишава и задържа. Но като ги пусна сички вкл. и подгрев на задно стъкло след спада започат да игрят нагоре надолу не може да ги фиксира.
Според Аутодата 2004 97г 1,4 има 3 двигателя :
Engine code KW(DIN hp)RPM Year
AEX 40(55) 4700 95-02
AEX 44(60) 4700 95-02
AKV 44(60) 4700 97-02
За моя двигател 44 кв или поне така пише в талона излиза :
Fuel System :
Type - Motronic MP 9.0
Make - Bosch
Description - MFI-s
Нямам идея колко са инжекторите.
А по темата със оборотите. Аз имам следния проблем. На празен ход като вклуча климатика и вентилатора разко на 4 оборотите почват да играят неможе да ги стабилизира. Ако обаче включа вентилатора бавно до 4-та степен оспява да задържи обороти
Също като напускам сички ел. консоматори които се сетя един по един усеща се спад в оборотите след това ги повишава и задържа. Но като ги пусна сички вкл. и подгрев на задно стъкло след спада започат да игрят нагоре надолу не може да ги фиксира.
Върни се в “Polo, Lupo, Up & Fox”