Обороти празен ход

Техническа и сервизна информация за Polo, Lupo, Up и Fox
Uneek
Автомобил: 1998 VW Polo Variant
Двигател: APQ

Мнениеот Uneek » Пет 28 юли 2006 17:05

Ами извънградско ми даде 6.3, това го изчислих като напълних догоре резервоара и след това допълване. Обаче, аз карам доста бързичко, под 120 рядко падам :twisted: Така че като нищо би се свалил разхода на 5.5 ако не я натискам много. А градско не съм я засичал но не вярвам да надхвърли 8 със пусната клима :)

Потребителски аватар
Mury
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Mury » Пет 28 юли 2006 18:59

Uneek написа:Ами извънградско ми даде 6.3, това го изчислих като напълних догоре резервоара и след това допълване. Обаче, аз карам доста бързичко, под 120 рядко падам :twisted: Така че като нищо би се свалил разхода на 5.5 ако не я натискам много. А градско не съм я засичал но не вярвам да надхвърли 8 със пусната клима :)
Мойто на дълъг път арчи 6.5 ма под 140 не падам на магистралата а в градо е относително в зависимост кой кара аз или жена ми/то си е нейно/ аз 9-10 при нея 7-7.5

Потребителски аватар
digigi
Автомобил: Audi A6 C8 50TDI
Двигател: 2019

Мнениеот digigi » Пет 28 юли 2006 23:42

Благодаря колеги, аз на газ още не мога да разбера точно колко гори щото в момента ми дава между 9.5 и 12 градско. А не мога да разбера как е настроена да гори щото колата е от няма и два месеца. И още не сме си намерили и някоя газстанция да зареждаме само от нея. Утре тръгвам на една почивка и ще разбера как е с извънградското!
А проблема с оборотите си стои... , от време на време падат на 800 и малко под тях и започва да трепери като лист, абе много неприятно :?
Чета че по другите теми че имало някакво стъпково моторче за оборотите на празен ход което било хубаво да се почисти ама нямам идея къде се намира и какво представлява. Но като ми остане време ще се разровя с търсачката сигурно има подробно обяснена тема за това.... :)

Потребителски аватар
digigi
Автомобил: Audi A6 C8 50TDI
Двигател: 2019

Мнениеот digigi » Сря 09 авг 2006 13:33

Здравейте пак колеги :D
Малко да опресня темата с нови резултати...
На бензин оборотите ми си стоят постоянни и почти не се влияят от климатика. Обаче след няколко зареждания от 3-4 различни газстанции открих, че от някои като заредя веднага почват да ми трепери ДВГ-то, а от други няма никакъв проблем - стоят си на около 850 мисля... и не трепери дори и с клима. Така че изглежда много зависи май от газта каква е. Ще хубаво значи ако мога да и вдигна малко оборотите на празен ход когато карам на газ ама не знам точно коя врътка да врътна :D на изпарителя...Ако някой знае точно коя е да си каже :wink:

P.S. Иначе вече я засякох няколко пъти на извънградско на газ и ми даде 7.3-7.8 с 110,120км. средно с почти постоянно пусната клима.

Потребителски аватар
Lizard
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Lizard » Вто 15 авг 2006 12:18

Здравейте аз също съм 1,4 AEX 97г по талон съм 44 kW

Според Аутодата 2004 97г 1,4 има 3 двигателя :

Engine code KW(DIN hp)RPM Year
AEX 40(55) 4700 95-02
AEX 44(60) 4700 95-02
AKV 44(60) 4700 97-02

За моя двигател 44 кв или поне така пише в талона излиза :

Fuel System :
Type - Motronic MP 9.0
Make - Bosch
Description - MFI-s

Нямам идея колко са инжекторите.

А по темата със оборотите. Аз имам следния проблем. На празен ход като вклуча климатика и вентилатора разко на 4 оборотите почват да играят неможе да ги стабилизира. Ако обаче включа вентилатора бавно до 4-та степен оспява да задържи обороти :shock .
Също като напускам сички ел. консоматори които се сетя един по един усеща се спад в оборотите след това ги повишава и задържа. Но като ги пусна сички вкл. и подгрев на задно стъкло след спада започат да игрят нагоре надолу не може да ги фиксира.

Потребителски аватар
Lizard
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Lizard » Вто 15 авг 2006 17:55

Днеска сменях свещите и видях и моита е със 4 инжектора

Върни се в “Polo, Lupo, Up & Fox”