Нафта в бензина?Проблем ли е?-НЕ Е!

Техническа и сервизна информация за Polo, Lupo, Up и Fox
Потребителски аватар
muns61
Автомобил:
Двигател:

Re: Нафта в бензина?Проблем ли е?

Мнениеот muns61 » Чет 13 яну 2011 19:56

keymaker написа::P пък вие ако знаете колко вода, нафта и отработено масло сме изгорили с колите си ще се обесите с главите надолу. :063:
източи половината гориво допълни с по октанов бензин и си карай.от нагари не се притеснявай ,на симсонката нагара и е от каране с моторно ,а не двутактово масло.

:да:

Потребителски аватар
Pichaga
Антиспамър №1
Антиспамър №1
Автомобил: Opel Zafira B
Двигател: Z19DT
Контакти:

Мнениеот Pichaga » Чет 13 яну 2011 21:41

моля МАСЛИНКОВ, с оглед факта, че е на крачка от официално предупреждение, да спре да цапа!!!!Аман от спам

Потребителски аватар
freestyler911
Автомобил: VW polo
Двигател: AEX 1996

Мнениеот freestyler911 » Чет 13 яну 2011 22:05

И кое цапам колега? АЗ си го платих бензина плюс тубите = 130 ЛЕВА. За мен не са малко, и си го прибрах, а личната ми кола е бензинова и затова питам дали ще мога да го оползотворя.
Какво ощо има това с дизеловия раздел, и кое точно ТИ цапам?
(МАСЛИНКОВ, Точно пък от тебе не го очаквах колега. ;( )

Потребителски аватар
digo_pl
Автомобил: omega V6
Двигател:
Контакти:

Мнениеот digo_pl » Чет 13 яну 2011 23:18

На Маслинков се карат, не на теб :)))
А пък по темата... аз 10 мнение разбрах, че става дума за дизелова кола с бензин. Не се беше изразил правилно в началото. Ами колега, мешай го на 3 пъти с бензин и го слагай на полото, макар, че не съм сигурен, че ти давам най доброто решение, но е някакво все пак (за да не изгаряш с парите :) )

Потребителски аватар
freestyler911

Мнениеот freestyler911 » Съб 15 яну 2011 18:40

Днес проведох тест.

Сипах 20 литра 100 октанов от шел, имаше към 5-6 литра вътре, и добавих 20 литра от бъркоча. Колата пали и върви като с 95! Нищо не пуши и нищо не трака!
Смятах го, в бензина има около 140 грама на литър нафта, карах около 30 километра градско, е... не е като да караш само със 100 октана, но си върви доста прилично.

Един колега ми каза , ако не го искаш, дай ми го моя пасат няма да го върне ( Б3 , 2.0 бензинов, код на мотора 9А, горил е бензин смесен със антифриз дори)

Потребителски аватар
jazzlay
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот jazzlay » Съб 15 яну 2011 20:27

Абе колеги чета и се мая какви бели кахъри обсъждате само, и цялото да го беше сипал нямаше да има проблем, малко повече пушек от дупето и това е!
А за дизелите да не говорим в другите страни хората олиото от тигана си наливат в дизеловите коли, аз това го мислех за щега ама като мине някоя дизеларка покрай теб и след това като ти замирише на пържени картофи започваш да се замисляш че е самата истина, а и съм виждал реални случки как хората изкупуват старото олио от макдоналдс да си го налеят в колата :Mr Green Fun и си ката с години така без проблеми!!!
Аз лично съм карал на тати мерцедеса с 50 на 50 нафта на бензин, е верно пуши повечко(много повечко), но проблеми никви!
Това за катализатова е пълна глупост, по тази логика значи дизеловите коли не трябва да имат катализатор така ли?!
И все пак ти си решаваш да наливаш ли :да:

Потребителски аватар
freestyler911

Мнениеот freestyler911 » Съб 15 яну 2011 20:40

Ами незнам, просто никога не ми се е случвало и реших че е нещо фрапиращо. Не е добре да се смесват горивата, то е ясно, но пък няма да го изхвърля я!

В момента дори не пуши колата, и изгаря добре! Върви нормално, държи обороти... Ще го изгоря, имам още 30 литра бъркоч.

Върни се в “Polo, Lupo, Up & Fox”