Бих желал да се оплача от своето Polo
- muns61
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Бих желал да се оплача от своето Polo
Купи си нова от магазина!
- Anbuch
- Полохолик
- Автомобил: VW POLO 6R
- Двигател: CGGB 2010г
- Контакти:
Най-вече нещата са до късмет,ама има и други работи де.... Коя година е колата колега ,защото според мен, дори и да е преди 97-ма, тази цена за дизел преди 2 години е направо смешна,сега кажи ,че има и климатик....Аз като си купувах моята преди 4 години близо, я взех за 4450 лв и то благодарение на това ,че убедих продавача ,че ще трябва да и сменя дросела- първоначалната и цена беше 4800 лв (колата е без климатик). Тогава имаше и полота като моето със сходни екстри за под 3000 лв ,ама тоя път не се хвърлих на най-евтиното както бях направил в миналото. Резултата е следният : Като изключа консумативите (гуми,масла,ремъци,свещи ,накладки и т.н.) ,както и газовия инжекцион ,за тези години съм минал 50 000 км (40 000 на газ) и за части съм дал около под 200 лв :
Жило съединител 80 лв
Жило прозорец 45 лв
Термостат 25 лв
Тампони макферсон 36 лв (и двата общо)
И това при положение ,че се грижа много за колата си!
Бил съм в подобна на твоята ситуация с предходната ми кола която имах от 2003 до 2007 година ,навъртях и 90 000 кл - беше супер икономична ,ама накрая като теглих чертата бях дал с 200 лв по-малко за ремонти по нея отколкото за гориво (гореше 6.2 газ/100 км смесено
)
Аз пък си мисля ,че една кола започне ли да се разваля - няма спиране...най-добре късно отколкото още по-късно
Жило съединител 80 лв
Жило прозорец 45 лв
Термостат 25 лв
Тампони макферсон 36 лв (и двата общо)
И това при положение ,че се грижа много за колата си!
Бил съм в подобна на твоята ситуация с предходната ми кола която имах от 2003 до 2007 година ,навъртях и 90 000 кл - беше супер икономична ,ама накрая като теглих чертата бях дал с 200 лв по-малко за ремонти по нея отколкото за гориво (гореше 6.2 газ/100 км смесено

lub0o написа:сега ако продадеш колата е глупаво,карай си я-вече няма да правиш тези ремонти
Аз пък си мисля ,че една кола започне ли да се разваля - няма спиране...най-добре късно отколкото още по-късно
-
- Автомобил:
- Двигател:
Колега ,аз се присъединявам изцяло към тебе.Това не е кола ,която да си заслужава парите,отърва ли се от нея никога повече поло или лупо.Човека от който я купих беше наринал куп пари в нея ,аз като я взех още един куп и за какво ,котурник,дано не прозвучи скандално ама само двигателя дето не е сменян и ГНП,мит е ,че за фолсваген частите били евтини ,е не като за японска ,но и тези са си цени,явно от по висок клас трябва да е колата.
- Теодор
- Автомобил: Ford Fiesta 6 BMW 325XI
- Двигател:
Мразя да пиша в такива теми но в един момент не издържам като чета сълзливите ви оплаквания
Търсите максимално евтина оферта а после се жалвате и ревете какъв боклук сте купили
Когато търсих Поло за жена ми 2008г бях си поставил лимит от 3000лв. Оглдах над 30 коли до тзи цена и всички бяха с някакъв сериозен проблем или адски занемарени като в това не включвам външния вид. В края на краищата купих Поло 99г 1.4MPI за 4200лв но до момента освен консумативи масло и филтри плюс прословутия им проблем с ел.стъклата съм сменил само бобина защото се оказа че е някакво може би китайско менте
Така че като купувате евтина кола трябва да сте готови да си посрещате разходите впоследствие а не да мрънкате колко пари сте дали впоследствие

Така че като купувате евтина кола трябва да сте готови да си посрещате разходите впоследствие а не да мрънкате колко пари сте дали впоследствие

- my heart iS iCe
- Автомобил:
- Двигател:
Теодор написа:

- rokera671
- Автомобил:
- Двигател:
Сега като се замисля ,много се радвам ,че взех на времето Голфа а не Поло.Цените на Полото бяха около 7 хилки .А Голфа го взех за 5 .Един авер със същото Поло и тои се видя в чудо със съединител и кутия и е верно ,че цените са астрономически.
- marto9111
- Автомобил:
- Двигател:
Теодор написа:Мразя да пиша в такива теми но в един момент не издържам като чета сълзливите ви оплакванияТърсите максимално евтина оферта а после се жалвате и ревете какъв боклук сте купили
Когато търсих Поло за жена ми 2008г бях си поставил лимит от 3000лв. Оглдах над 30 коли до тзи цена и всички бяха с някакъв сериозен проблем или адски занемарени като в това не включвам външния вид. В края на краищата купих Поло 99г 1.4MPI за 4200лв но до момента освен консумативи масло и филтри плюс прословутия им проблем с ел.стъклата съм сменил само бобина защото се оказа че е някакво може би китайско менте
![]()
Бензиновия мотор е по-добър избор, това поколение дизел на VW дето го слагат на полото е страшен боклук.
- slayerchooo
- Автомобил:
- Двигател:
Бензиновия мотор е по-добър избор, това поколение дизел на VW дето го слагат на полото е страшен боклук.
Колега не че се заяждам с теб ама не съм съгласен, че дизела на полото и то точно този AEF е боклук. Това, че вие не сте попаднали на читави мотори .. никой не ви е виновен. Аз съм изключително доволен от моето поло, което е с такъв мотор (AEF) И все пак .. при каране "душманската" е нормално да се трошат. Задкормилното устройство е най-важно. Лоша кола НЯМА има лоши ШОФЬОРИ. И все пак всичко си е въпрос на късмет.
- gollf_fff.
- Автомобил:
- Двигател:
Това за съединителя е консуматив , а това за скоростната кутия е , че се прави проверка на маслото чат пат и ,ако е нямала мсло много , затова са възникнали проблемите може би.
- marto9111
- Автомобил:
- Двигател:
slayerchooo написа:Бензиновия мотор е по-добър избор, това поколение дизел на VW дето го слагат на полото е страшен боклук.
Колега не че се заяждам с теб ама не съм съгласен, че дизела на полото и то точно този AEF е боклук. Това, че вие не сте попаднали на читави мотори .. никой не ви е виновен. Аз съм изключително доволен от моето поло, което е с такъв мотор (AEF) И все пак .. при каране "душманската" е нормално да се трошат. Задкормилното устройство е най-важно. Лоша кола НЯМА има лоши ШОФЬОРИ. И все пак всичко си е въпрос на късмет.
От към мотор е здрав, но мисълта ми е друга , може би не съм се и изказал правилно , но защо на такъв мъртвороден мотор му е нужен съединитеел с демпферен маховик за толко много пари

-
- Автомобил:
- Двигател:
Не се сдържах като четох коментарите в защита на марката да напиша все пак за какво иде реч,а вие сами преценете за оплакване или за радост е работата.Купих я 2009 на 10 години -99 е полото.Взех я от човек ,който беше хвърлил много пари по нея вече, и затова,взех я за 5500лв.и чуйте сега за какво става дума .Сменени съединител,жило на съединител,як ремонт на скоростната кутия-сменени синхронизатори и зъбни колелета на 3-4-5 скорост,масло лагери за 500 лв.само по СК,леко пребоядисване на преден капак,ключалки на предни врати,Аз започнах с разпределителен вал,повдигачи,амортисьори,скоростна кутия-втора употреба,Г-образния шиш,релето за подгряване,защото ме набута с няколко комплекта свещи,машинката за централното,двете врати машинките на ел.стъклата с нови.Е колеги кажете ,да се радвам ли ,а уверявам ви взех я с голям мерак,не съм я оставал без да подържам,карам я леко то и за тези 64 коня коллко да караш,най-вече градско.Да всеки ще ревне сега ами стара кола,да ,ама не ,просто модела е чуплив ,има на много повече години ,които дават по -малко дефекти.
- nokiangage
- Автомобил: Passat B3 - 35i
- Двигател: 1.8 RP 1990 - 90 hp. LPG only
- Контакти:
Ами нека не упрекваме кой какво решение взел навремето и колко пари дал за кола, защото това си е строго индивидуално и не всички разполагаме с 10К лева за "нова" за нас кола...но наистина ако се вземе по-раздрънкана кола (не визирам на колегите, защото не съм ги виждал - по принцип говоря) ще се наливат повече пари в общия случай, в сравнение с евентуално по-скъпа алтернатива, но това пък и не гарантира, че няма да се пипа нищо по колата - на късмет! Но излиза май, че през тези години навлиза тази тенденция за скъсяване на жизнения цикъл на всички продукти, което не е в наша полза! Остава всеки да си гледа това, което има и ако съберем повече ресурси да минем на по-нова или по-стара кола...вече се обърках
, то в моя случай няма май как на по-стара да минавам от 1990
!

- marto9111
- Автомобил:
- Двигател:
Да ви кажа аз преди време говворех против BMW аз нчма да карам такова понеже се и повлиях от странични мнения 4е са слаби и т.н. .Но декември 2010 по стечение на обстоятелствата си купих една Е30-ка 88''
за зимата. Та да ви се похваля толкова издържлива кола не бях виждал. Харчи масло, антифриз, обаче няма трошене
. Малко се отплеснах от мисълта ми беше за стара или по-нова кола, та аз лично не бих се качил на кола след 97-98''.

- achopopov
- Автомобил:
- Двигател:
Колата е пазена изключително много! става въпрос за коментарите на колегите, че се кара по-екстрмено... 250-3000 рядко ги минава, а дупките направо спирам в тях...
и на година въртя по 10000км, което си мисля че е дори малко под нормата за експлоатация на една кола:) според мен колата трябва да сдаде багажа и да почне да се чупи когато вече и мотора почне да умира... а единственото перфектно нещо по тва поло е двигателя, няма мазно петънце по него, който не вярва пращам снимки на момента
като цяло мисълта ми е, че не е нормално за една няма и 15 годишна кола да изсипваш по 1000лв на година за поддръжка... тва не е фиат ланциа или роувър... а относно консумативите не са никак скъпи. амортисьори задни по 30лв бразилски сносни, фар 50лв, стоп 40лв...мисля, че цените са горе долу добри:) ноо частите на мотора са...

- speka
- Автомобил:
- Двигател:
achopopov написа:Здравейте, колеги! Преди около 2 години и половина си купих поло с голям мерак, впечатлен от пробата преди да броя 3200... Та взех си аз колата и почнах с голям мерак малко по малко да си я правя и стигнах до 7000 и в интерес на истината сега колата изглежда наистина добре:) като изключим това, че миналата година платих 700лв за съединител и маховик, сега ми се счупи скоростната кутия, утре ще ми съобщят хубавата цена, целогодишно сменям някви джуджавки... Малка кола, а ми излиза супер скъпа за поддръжка! И най-интересното е, че е сервизна,маслото се сменя на всеки 9500-10000км, течности винаги до горе и то качествени,консумативи също... пазя я като очите си и пак се разваля да е*а и дарака. И гори 6.5л градско, става въпрос за 1.9 нафта. Имах един форд преди 3-4 години не можех да го кача до 6 чудо да стане! Едно, че тази е по лека и 2ро че е 1.9, а не 1.6. Мисля на лято да я махам и да мина към Ауди, и да зарежа VW. Дано и там да не ям дървото, че...
качи се на кола най после забрави го тоя кенеф
Върни се в “Polo, Lupo, Up & Fox”