Тракане - студена - топла , нормално ли е ?
- dj_tuhla
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Тракане - студена - топла , нормално ли е ?
Да кажат познаващите този мотор, аз говорех принципно.. иначе според мен ако не се е получила язвичка някъде от продължителното чаткане (обаче в тоя мотор нали няма кобилици?) би трябвало да изчезне шума .. тези колички нали са карани предимно градско и за това сигурно се позапушват повече .. еле пък в Италия 

- freestyler911
- Автомобил: VW polo
- Двигател: AEX 1996
Слагам 5/40 или 0/40 синтетично, и ще разчитам на миещите качества и на качествата на маслата.
Относно язвичките , няма кобилици, отиваме на разпределителен вал...
- maslinkov
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
freestyler911 написа:Маслената помпа е 120 лева. Ако е в нея проблема 100% , направо я сменям!
В руския сайт пише че се мери луфта м/у зъбните колела на помпата и теоретично може да се напластяват, ама за 120 лв не си заслужава нещо със съмнителен успех според мене. Мисля че на 60хил. км. се правеше. Ако блока издържи и аз заедно с ремъка, ще я сменя и нея.
- dj_tuhla
- Автомобил:
- Двигател:
freestyler911 написа:Слагам 5/40 или 0/40 синтетично, и ще разчитам на миещите качества и на качествата на маслата.
.. а и само повдигачи да се сменят ако има затлачване по каналчетата в главата може да не се пълнят добре и новите .. скоро ще вземам една Ибиза за жената с 1.4 дето чаткаше и тя леко на загряла и ще видим как ще я преборим ..
- freestyler911
- Автомобил: VW polo
- Двигател: AEX 1996
Аз рядко превишавам 2500 оборота, да не би и това да играе лоша роля , понеже маслото циркулира по бавно и с по слабо налягане...? Знам ли...
Иначе помпата е между 120 и 125 лева нова. Плюс това махаме 25% по разбираеми причини, и става добра цена. Един от проблемите е че е необходимо да се смени и гарнитурата на картера (силикона), и това ще качи цената с 20 лева да речем.
Най - вероятно и аз ще сменя маслената заедно с ангренажа, чудя се дори за водната помпа, че нея не съм я сменял никога , а я водят консуматив...
Ще ми е нужен канал, което допълнително усложнява нещата...
Иначе помпата е между 120 и 125 лева нова. Плюс това махаме 25% по разбираеми причини, и става добра цена. Един от проблемите е че е необходимо да се смени и гарнитурата на картера (силикона), и това ще качи цената с 20 лева да речем.
Най - вероятно и аз ще сменя маслената заедно с ангренажа, чудя се дори за водната помпа, че нея не съм я сменял никога , а я водят консуматив...
Ще ми е нужен канал, което допълнително усложнява нещата...
Върни се в “Polo, Lupo, Up & Fox”