Решено : Чукане на клапани след смяна на повдигачи

Техническа и сервизна информация за Polo, Lupo, Up и Fox
Потребителски аватар
maslinkov
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Re: Решено : Чукане на клапани след смяна на повдигачи

Мнениеот maslinkov » Вто 12 юли 2011 3:28

darksidezoo написа:Колата преди да дойде при мен беше служебна(знаете как ги карат служебните) а след това седя окло 2-3 години пред един блок.
По нея съм сменил доста неща(Перка на радиатор , бензинова помпа , тампон на карбуратора и разни други дреболии ) , а когато нещо не беше - наред не я карах.
Повдигачите ги смених защото колата нямаше ниски обороти , клапани никога не са тракали.
Доколкото километрите са реални , не мога да кажа .

Най - добре е било да измериш налягането на маслото преди да сменяш повдигачите и ако не е достатъчно да смениш маслената помпа, а не да се мъчиш да я чистиш и слагаш 15В40. /пък и какво повече от 5000км искаш от това масло в тези жеги, не знам/

Потребителски аватар
Koksan
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Koksan » Вто 12 юли 2011 9:41

maslinkov написа:
darksidezoo написа:Колата преди да дойде при мен беше служебна(знаете как ги карат служебните) а след това седя окло 2-3 години пред един блок.
По нея съм сменил доста неща(Перка на радиатор , бензинова помпа , тампон на карбуратора и разни други дреболии ) , а когато нещо не беше - наред не я карах.
Повдигачите ги смених защото колата нямаше ниски обороти , клапани никога не са тракали.
Доколкото километрите са реални , не мога да кажа .

Най - добре е било да измериш налягането на маслото преди да сменяш повдигачите и ако не е достатъчно да смениш маслената помпа, а не да се мъчиш да я чистиш и слагаш 15В40. /пък и какво повече от 5000км искаш от това масло в тези жеги, не знам/

Това с маслото не го разбрах, ама въобще?

Потребителски аватар
maslinkov
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот maslinkov » Вто 12 юли 2011 10:17

Ако бъде така добър да напише спецификациите на маслото от етикета на тубата и за колко време ги е минал тези 5000км, ще се разбере.

Потребителски аватар
darksidezoo
Автомобил: Polo Movie 1.1
Двигател: HZ 1987
Контакти:

Мнениеот darksidezoo » Вто 12 юли 2011 14:50

Маслото го сложих зимата , маслената помпа какво общо има с цялата работа ? Нея не съм я пипал вобще . Смених само масления филтър и маслото.А и да спомена че след смяната на маслото двигателя стана значително по тих.

Върни се в “Polo, Lupo, Up & Fox”