Polo Бензин или Дизел

Техническа и сервизна информация за Polo, Lupo, Up и Fox
Ta4kata
Автомобил:
Двигател:

Re: Polo Бензин или Дизел

Мнениеот Ta4kata » Нед 14 авг 2011 22:53

Много ме объркахте колеги :talk:

Потребителски аватар
Gecatawe
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Gecatawe » Пон 15 авг 2011 0:15

Еми колега нормално е да се объркаш, дизелджиите казват вземай дизел , другите бензин.Гледаш няколко коли, избираш уж по-читавата и ако си мераклия купуваш пак каквото дойде, здраве да има и това е :beer Погледни има теми за цени на части при дизел и при бензин , обслужване, децки болести , проблеми по-сериозни, какво да се гледа като се купува поло и варви и търси :) Успех.

Потребителски аватар
eras3r
Автомобил: Citroen C5 2014г
Двигател: 2 0hdi 163hp
Контакти:

Мнениеот eras3r » Пон 15 авг 2011 7:54

Според мен се делят на
1. Бензинджии (които мразят да им трака дизела)
2. Дизелджии (на които им е приятно дизелчето да им гали ушите със звукът, макар, че точно дизеловите полота са малко по шумни от другите дизели.)

Ти от кои си? :D

stivenj
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот stivenj » Пон 15 авг 2011 13:21

Колега,тебе не мога да те разбера-виж си въпроса ,питаш помогнете да избера икономичния вариант---не евтиния,ние ти споделяме мнения.Аз съм точно с това ,което търсиш,99 година 1.9Д и преди дни се върнах от морето,с каране не повече от 80-95,км.омразиха ме всички по пътя ,но ми направи 4.3 литра на 100 км.Сам си направи сметката,заредих от колонка ,не с тубна нафта.Иначе един колега правилно те посъветвал,вземи си колело,това е евтино и икономично,както ние българите все търсим,няма такъв вариант,винаги се прави компромис,ти вземаш стара кошница на 10-12 години ,какво очакваш от нея.ти решаваш и ти ремонтираш после,ние само може да те утешаваме.Късмет ти желая.

Потребителски аватар
Bobi_S13
Der Polizist
Автомобил: VW Passat
Двигател: AVF

Мнениеот Bobi_S13 » Пон 15 авг 2011 13:33

придържайте се към темата, без нападки и обиди! Иначе аз ще се объркам!

Потребителски аватар
unaffected
Автомобил: VW Polo 6N
Двигател: 1.6 AEE 1998

Мнениеот unaffected » Пон 15 авг 2011 14:43

Ако става въпрос за евтино - спор няма: бензин с газ.
Даже с разход 4,3 ако е дизел, при сегашните цени на горивата на газ трябва да ти гори 9.
Аз вчера се върнах от морето с поло 1,6 АЕЕ с газов инжекцион:
-на отиване с 4 човека и багаж 7,5 газ с нормално каране (околко 90 км/ч и около 110 по магистралата)
-на връщане 6,5 л на сто с 5 човека и карах по-бързо по магистралата - околко 120-130км/ч.
Засичам пълно-пълно.
Разход в града 8,5 - 9.
С оглед на казаното аз съм твърдо за газ. Дизела за мен не е гориво за лек автомобил. За камиони и трактори - ок. Адски се дразня когато някой с дизел пред мен настъпва или изпреварва. Пуши та се не знае.

Pundio
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Pundio » Пон 15 авг 2011 21:02

Здравей колега. Полото ми е 1.4 APQ 60 к.с. + газов инжекцион.
Разход градско 9-10 (върви повече от колкото на бензин с А98). Излиза ми 12 лв на 100 км, но още не мога да и се нарадвам че да започна да я карам нормално.
Общо взето дадох 1000 лв за газов инжекцион, но сега ми е много по-ефтино като се наредя на колонката, а и количката си върви доста прилично. 1 газов инжекцион се избива за около 10 000км.Не си взех дизел заради зимните стартове и вибрациите. Успех с избора!!!! :beer

Ta4kata
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Ta4kata » Пон 15 авг 2011 23:27

Колеги не съм казал казал че искам кола без пари, казах само че цените на дизела са надути !
днес гледах поло дизел 98г. със старата броня и но колата неми хареса работата на двигателя доста тромав и шумен бе а цената бе висока 3700 е вярно че е 5 врати уплътнителите на вратите бяха изпокъсани с кусури по външния вид!
неделя ще отида до Дупница да разгледам ако си намеря даже следващия модел поло с кристалния фар на разумна цена но чист дизел ще го взема
Колега по принцип колата не е за мене а е за жена която ще пропътува доста км за година и взе още няма достатъчно опит в карането !
Аз разполагам с две коли БМВ 318I и Мерцедес S300 TD и съм доволен многоо от тях.
просто ако ме пита някои за тях си имам много добро изградено мнение за двете коли мерцедеса трябва да е дизел а бмв-то бензин това е моето мнение, имал съм и мерцедес бензин но дизел мисля че е по добре.
Винаги съм искал да си взема VW знам че са здрави машини знам че проблем имат бусовете им със скоростите и то много и дизелите с главите но за колите наблюдението и мнението ми е че са здрави, притежавал съм Опел Астра ми да ви кажа след 4-тия основен ремонт се отказах да е правя дизела които ми се падна бе доста проблемен а а 2003г е взехме за 6800лв което бе много без екстри е и файда от толкова много пари на онова време дадени на вярата и 4-те ремонта 2 сменени глави + 2-ве турбини чисто нови се отказах и я продадох, та и патил съм и от коли! Здраве да е коли се копуват :beer

mirobg
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот mirobg » Сря 24 авг 2011 21:51

здравеи колега,
Нека и аз ти помогна като изкажа собствено мнение и личен опит!Аз ти препоръчвам дизел-тъи като притежавам такъв 1.9 дизел не SDI.За sdi съм чувал че е с електрона пома(скъпо при ремонт),нисък разход но по щумен двигател,75 коня.Като купувах моето имах пари да си взема по новия модел но бяха 1,9 sdi и 1.4 tdi три цилиндъра и се отказах. Взах си поло 1,9 чист дизел 64 коня.
страхотна кола-добър разход, супер здрава предница,голям мотор- 1,9 данък 26 лева.Части евтини под път и над път>
недостатъци:помпа LUKAS,демпферен маховик(700лв),клапан на горивен филтър(20лв),теч на масло от семеринга(5.50 лв) на избирача на скоростната кутия,компресора на климатика е много ниско и при удар ролките на двигателя губят съосие и къса пистов ремък(20лв).Стандартно е с акумолатор 55 A/H-малък за дизел.Аз му забих бош 74 A/H и сега е като елекромобил.Гуми 13-ки -супер евтини Друго няма!!!
За бензинките съм чувал и виждал само лошо.И накрая не си мисли че 3000 лева са много при за хубаво дизелово поло-моето за толкова никога няма да ти го дам- ще си го карам:)))Успех с избора>Дано съм ти помогнал>

Borislavcho
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Borislavcho » Пет 14 окт 2011 12:25

Привет на всички:)Дизела не е лош, но горивото да е на по-нормална цена!Карам Поло 6N 96година AEE 1,6 75 конски сили от 3 години, и съм доволен от колата!Сложих преди 2 години газов инжекцион, и съм много доволен.Минал съм над 25,000 км с него, и нямам никакви проблеми:)Разход е 7,5 литра на 100км, ако го караш норамлно!В града гори към 10 литра на 100!Частите са на прилични цени, от колкото при дизела.Надявам се че съм помогнал:)

Върни се в “Polo, Lupo, Up & Fox”