Добре де ами на мене само Оборотомера ми не работи!
Колата не беше палена няколко седмици. Акомулатора не е нов.Днеска като я запалих (пали от 1/4 оборот) чесовника на таблото се беше нoлирал??? (не съм го мерил утре щего видя като поседи една нощ на студено)
После забелязах че оборотомера седи над 1100 оборота но по нагоре от 1500 не отиваше! Последва гасене палене ... но оборотомера не се оправи само дето вече не седи над 1100 оборота, а седи като нормално около 800, но над 1100 не се ка4ва сега само трепка срелката.

Стрелките на таблото спряха!
- Lizard
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Andro_098 написа:pas1.8mi написа:Както писах по-горе,проблема е механичен.Оста на моторчето превърта в зъбното колело(затова и трепкат стрелките).
това и аз го казах в самото начало на темата ама кой ли ме слуша
Абе при мен не е механичен 1-во спря само Оборотомера. 2-ро само оправи се след 2 дена като я напече малко слънцето.
Предполага ме контактен проблем. Тука във форма четох някъде за подобне проблем при Голф 3 които се оправя лед по4исване и куплонга към компа.
Та ся въпроса тоз куплонг при мен куде е ?
Не съм сигурен точно какъв е проблема, но може и да има връзка с времето (или е случайно?!) - нали бях споменал, че проблема с неработенето и трепкането на стрелките ми се случва понякога, а понякога си работят нормално.. - Е, сега откакто се застуди времето, работят почти безотказно. Ходи разбери... 

Да вдъхнем пак малко живот на темата
Значи на мен ми омръзна да карам така 1 год без километраж и обороти и реших да го оправя тоз проблем.
Разбра се че е електромоторчето проблема, и че не се продават отделно. Аз пък не мога сам да разглабям табла и да лепя и човъркам вътре, така че мисля да сменя цялото табло.
Искам да попитам, тея електромоторчета ВЪТРЕ в таблото ли са? тоест, смяната на таблото ще оправи ли проблема?
Аз мисля да си взема едно табло от морга за около 100-150 лв...

Значи на мен ми омръзна да карам така 1 год без километраж и обороти и реших да го оправя тоз проблем.
Разбра се че е електромоторчето проблема, и че не се продават отделно. Аз пък не мога сам да разглабям табла и да лепя и човъркам вътре, така че мисля да сменя цялото табло.
Искам да попитам, тея електромоторчета ВЪТРЕ в таблото ли са? тоест, смяната на таблото ще оправи ли проблема?
Аз мисля да си взема едно табло от морга за около 100-150 лв...
- Andro_098
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
flux написа:Искам да попитам, тея електромоторчета ВЪТРЕ в таблото ли са? тоест, смяната на таблото ще оправи ли проблема?
Да вътре в таблото са и след смяна на табото проблема ще ти се оправи стига да вземеш работещо табло, а цената е около 50 -80 лева

П.П
Lizard, куплунга трябва да е на скоростите оттам отчита имплсите за КМ

Успех

- francois
- Автомобил: VW POLO
- Двигател: AEF 1999
братлета, взех си Полото вчера най-накрая, въпреки че отдавна го бях капарирал и като покарах малко имах същите проблеми с километража (в спряло състояние стои в диапазона от 30 до 50), оборотомерът се оправи, но никога не знам, с колко точно км/ч карам ... Майстор ми каза, че най-вероятно се е получило от падането на акумулатора преди и сега ще трябва да се смаже жилото ... 

- niks76
- VW експерт
- Автомобил:
- Двигател:
зависи от коя ибиза си намерил таблоMarto написа:Колеги аз имах същия проблем с таблото, и ми казаха че процесора ми е заминал. А по принцип гогато беше много студено таблото работеше. Реших проблема срещу 120лева от една морга иначе оправия няма
Табла от Golf 3 и Seat Ibiza НЕ стават, за информация на колегите които ще си сменят таблата.

- asengamalov
- Автомобил:
- Двигател:
Колеги мен ми даваше съштия проблем изчетох много статии по форумите и накрая се реших и свалих таблото.Разнищтих го цялото почистих моторчетата и слагам го аз и то пак не работи.Викам си аз няма да стане по зле,както беше разглобено почнах да мърдам стрелката на скоростомера и по едно верме заработи.Направих така няколко пъти и километража се оправи сега си бачка УСПЕХ.
Върни се в “Polo, Lupo, Up & Fox”