Поло 97г 1.6 АЕЕ грешки при диагностика-решено!!!

Техническа и сервизна информация за Polo, Lupo, Up и Fox
Потребителски аватар
stefan4o
Автомобил: VW Jetta
Двигател: PN 1990+KR 1987
Контакти:

Re: грешки при диагностика-помогнете моля

Мнениеот stefan4o » Сря 14 сеп 2011 19:26

Гледам Аутодата, сега ще видя и в ЕТКА дали има инфо.

Потребителски аватар
maslinkov
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот maslinkov » Сря 14 сеп 2011 19:31

Сега съм с Шампион от обидиненото кралство - пак 1.0. И АЕЕ е с 1.0, с малка разлика в топлинното число - не са точно същите. Иначе другите датчици, клапата са идентични. След като сложи дюзи от 1.6 не виждам защо Бош-а да не работи със софтуера за 1.0 мотор.

gar4a
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот gar4a » Сря 14 сеп 2011 20:00

Начи искаш да ми кажеш че е възможно колата ми да заработи с комп от АЕР така ли,ако несе адаптира клапата ще пробвам и с друг компютър или и аз незнам вече.

Потребителски аватар
maslinkov
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот maslinkov » Сря 14 сеп 2011 20:18

Това се опитвам да ти кажа отдавна. Само дето бях чел някъде, че и делкото трбва да е Бош, ама то ще си покаже. Има и еквивалент на Бош за АЕЕ, и това ти бях писал. Дори го имаше и в сайта който ти пратих, после го продадоха, но кой се облажи не се разбра. Поне да беше писал тук....Свещите обаче са много важни за Полото - вземи си точните и тогава прави диагностики и адаптации.

gar4a
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот gar4a » Сря 14 сеп 2011 20:24

Тези свещи не са ли точните тези ми дадоха като за моя мотор и си работеше чудесно,преди да се помъча да я адаптирам след чистенето имат ли значение за тази процедура :( .Между другото като ми монтираха газовата газаджията ми каза че са ми много променливи времената за впръскване на дюзите,незнам дали ще има връзка с проблема но неработеше и отпреди много стабилно двигатела.На vag com кой е канала за адаптирането на дросела,с едно приятелче ще пробваме че ме свързваха на brain bee и може да неиска да се адаптира през него.

gar4a
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот gar4a » Чет 15 сеп 2011 12:22

Смених мапа прегледах кабелите дали няма нещо като слаба връзка изчистих буксата на компютъра пак пробвах и неще да се адаптира и все същата работа и същата грешка изкарва,но ламбдата немия изкарва като грешка вече,също така се пробвах и да вляза в сервизния режим но неще изхвърля ме директно можеби има нещо за да неми позволява да вляза.

Потребителски аватар
maslinkov
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот maslinkov » Чет 15 сеп 2011 12:46

Трябва да опиташ да влезеш в сервизен след като си изчистил грешката. Като я запише, вече си в авариен и няма да те допусне в сервизен. Абе голяма гадост е.
Ако не става, покарай я малко на бензин, че да й дойде акъла.

gar4a
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот gar4a » Чет 15 сеп 2011 13:44

Карах я на бензин но пак неще да влезе в сервизния режим а като влезе ако влезе да какво трябва да направя да зануля лещо ли или просто да вляза и изляза и да се помъча пак да обуча клапата между другото сутринта се помъчих на студен мотор да направя клапата нестана отново,абе общо взето ще продължавам да я мъча мамицата и :lol: .

Потребителски аватар
i.e.i
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот i.e.i » Чет 15 сеп 2011 13:49

като влезе ако влезе да какво трябва да направя да зануля

http://www.youtube.com/watch?v=gEtp-12ZKKw

Потребителски аватар
maslinkov
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот maslinkov » Чет 15 сеп 2011 13:54

Ако я оставиш сама да излезе от сервизен, след изчистване на грешката, ще влезе в авариен и ще запише грешката отново. И пак няма да те пуска в сервизен и така...
Виж какво предварение дава на празен ход и ако може го бутни малко при пробите, може да те допусне после в сервизен знам ли.

Потребителски аватар
maslinkov
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот maslinkov » Чет 15 сеп 2011 15:22

Що не й сложиш едни нови свещи като за начало? /по каталог/ Сега си спомням, че като смених Бош-а, /0.9/ с Шампиона /1.0/ клапата нещо промърда още при първия старт на мотора и после не искаше да влезе в сервизен режим докато не сменихме МАП-а.

gar4a
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот gar4a » Чет 15 сеп 2011 16:02

Колега сложил съм нови свещи по каталог ми ги дадоха гледаха хората 3 полюсни са NGK незнам дали неса ги объркани но с тях правих обучение на клапата доста пъти като сменях мотора и несъм имал проблем с тях никакъв защо да ги сменям при положение че колата си работеше чудесно преди това може някаде другаде да е проблема но знам ли.Още една причина зареди която немога да ги подменя е че съм на гас и ако сложа с още по голяма разтояние и топлинно число няма да работи както трябва,и няма да върви.

gar4a
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот gar4a » Чет 15 сеп 2011 18:21

Колеги изглежда проблема е по сериозен отколкото си мислехме 2 часа си играем и неможем да направим нищо пробвахме да 001 канал и на 098 на втория изобщо даже несе и свързва триеме грешката, адсаптираме,на първи канал дросела паля горе долу добре заработва и след 5 секунди пак почва да мени осезаемо оборотите,и ме нерви забелязах че много ръмжи колата не работи изобщо добре тресе се мотора и неможем да влезнем в сервизния режим не позволява покарах я около 1 час леле много кофти се кара на принодителен ход на скорос по нанадолнище много почва да лашка все едно ту подавам газ ту отнемам.Каточели ще я карам на майстор но все още незнам къде.

gar4a
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот gar4a » Пон 19 сеп 2011 9:41

Здравейте колеги ходих при 2 майстора който ми казаха че дросела бил заминал и заредитова немпжела да се обучи :(

Потребителски аватар
maslinkov
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот maslinkov » Пон 19 сеп 2011 10:23

Кажи им да ти поправят и грешката. scare

Върни се в “Polo, Lupo, Up & Fox”