Поло 97г 1.6 АЕЕ грешки при диагностика-решено!!!
- stefan4o
- Автомобил: VW Jetta
- Двигател: PN 1990+KR 1987
- Контакти:
Re: грешки при диагностика-помогнете моля
Гледам Аутодата, сега ще видя и в ЕТКА дали има инфо.
- maslinkov
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Сега съм с Шампион от обидиненото кралство - пак 1.0. И АЕЕ е с 1.0, с малка разлика в топлинното число - не са точно същите. Иначе другите датчици, клапата са идентични. След като сложи дюзи от 1.6 не виждам защо Бош-а да не работи със софтуера за 1.0 мотор.
Начи искаш да ми кажеш че е възможно колата ми да заработи с комп от АЕР така ли,ако несе адаптира клапата ще пробвам и с друг компютър или и аз незнам вече.
- maslinkov
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Това се опитвам да ти кажа отдавна. Само дето бях чел някъде, че и делкото трбва да е Бош, ама то ще си покаже. Има и еквивалент на Бош за АЕЕ, и това ти бях писал. Дори го имаше и в сайта който ти пратих, после го продадоха, но кой се облажи не се разбра. Поне да беше писал тук....Свещите обаче са много важни за Полото - вземи си точните и тогава прави диагностики и адаптации.
Тези свещи не са ли точните тези ми дадоха като за моя мотор и си работеше чудесно,преди да се помъча да я адаптирам след чистенето имат ли значение за тази процедура
.Между другото като ми монтираха газовата газаджията ми каза че са ми много променливи времената за впръскване на дюзите,незнам дали ще има връзка с проблема но неработеше и отпреди много стабилно двигатела.На vag com кой е канала за адаптирането на дросела,с едно приятелче ще пробваме че ме свързваха на brain bee и може да неиска да се адаптира през него.
Смених мапа прегледах кабелите дали няма нещо като слаба връзка изчистих буксата на компютъра пак пробвах и неще да се адаптира и все същата работа и същата грешка изкарва,но ламбдата немия изкарва като грешка вече,също така се пробвах и да вляза в сервизния режим но неще изхвърля ме директно можеби има нещо за да неми позволява да вляза.
- maslinkov
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Трябва да опиташ да влезеш в сервизен след като си изчистил грешката. Като я запише, вече си в авариен и няма да те допусне в сервизен. Абе голяма гадост е.
Ако не става, покарай я малко на бензин, че да й дойде акъла.
Ако не става, покарай я малко на бензин, че да й дойде акъла.
Карах я на бензин но пак неще да влезе в сервизния режим а като влезе ако влезе да какво трябва да направя да зануля лещо ли или просто да вляза и изляза и да се помъча пак да обуча клапата между другото сутринта се помъчих на студен мотор да направя клапата нестана отново,абе общо взето ще продължавам да я мъча мамицата и
.
като влезе ако влезе да какво трябва да направя да зануля
http://www.youtube.com/watch?v=gEtp-12ZKKw
- maslinkov
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Ако я оставиш сама да излезе от сервизен, след изчистване на грешката, ще влезе в авариен и ще запише грешката отново. И пак няма да те пуска в сервизен и така...
Виж какво предварение дава на празен ход и ако може го бутни малко при пробите, може да те допусне после в сервизен знам ли.
Виж какво предварение дава на празен ход и ако може го бутни малко при пробите, може да те допусне после в сервизен знам ли.
- maslinkov
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Що не й сложиш едни нови свещи като за начало? /по каталог/ Сега си спомням, че като смених Бош-а, /0.9/ с Шампиона /1.0/ клапата нещо промърда още при първия старт на мотора и после не искаше да влезе в сервизен режим докато не сменихме МАП-а.
Колега сложил съм нови свещи по каталог ми ги дадоха гледаха хората 3 полюсни са NGK незнам дали неса ги объркани но с тях правих обучение на клапата доста пъти като сменях мотора и несъм имал проблем с тях никакъв защо да ги сменям при положение че колата си работеше чудесно преди това може някаде другаде да е проблема но знам ли.Още една причина зареди която немога да ги подменя е че съм на гас и ако сложа с още по голяма разтояние и топлинно число няма да работи както трябва,и няма да върви.
Колеги изглежда проблема е по сериозен отколкото си мислехме 2 часа си играем и неможем да направим нищо пробвахме да 001 канал и на 098 на втория изобщо даже несе и свързва триеме грешката, адсаптираме,на първи канал дросела паля горе долу добре заработва и след 5 секунди пак почва да мени осезаемо оборотите,и ме нерви забелязах че много ръмжи колата не работи изобщо добре тресе се мотора и неможем да влезнем в сервизния режим не позволява покарах я около 1 час леле много кофти се кара на принодителен ход на скорос по нанадолнище много почва да лашка все едно ту подавам газ ту отнемам.Каточели ще я карам на майстор но все още незнам къде.
Здравейте колеги ходих при 2 майстора който ми казаха че дросела бил заминал и заредитова немпжела да се обучи 
- maslinkov
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Кажи им да ти поправят и грешката. 

Върни се в “Polo, Lupo, Up & Fox”