Polo 6n AFH - Не загрява до 90 градуса, не е термостат.
- zografski
- Автомобил: Golf IV V6 4Motion
- Двигател: AUE 2001
Re: Polo 6n AFH - Не загрява до 90 градуса, не е термостат.
Явно обаче на мен проблема ми е в парното... защото в момента термостата работи супер, отваря и затваря когато трябва но уви пак парно много слабо... А маркучите които отиват към купето за парно-радиаторчето са топли което означава, че май е заминала клапата или самото радиаторче, а може и да се е запушило нещо... дайте идея или някой които е правил тази операция нека ме насочи към човек който би се справил с задачата, че в хеед-ауто ми обявават 150лв само за работата по свалянето на таблото ... ако е радяторчето и то е 30-40 лв и пак става мрак ...
давайте идеи, съвети и предложения за добри майстори които биха се захванали с това!!!
- ktamen
- Автомобил:
- Двигател:
Клапите облепени ли са?
Другата възможност е радиаторчето да ти е пълно менте - водата минава от входа директно към изхода без да минава през тръбичките и самото радиаторче си остава студено.
Разглоби си сам таблото и запали колата да загрее и тогава пипай радиаторчето да видиш колко е топло.
Ако проблема е в радиаторчето внимавай какво ще си купиш, преди месец един приятел си купи радиаторче за пасат за 16лв и сега има супер парно, но ти може да попаднеш пак на менте дори и да е по-скъпо.
Другата възможност е радиаторчето да ти е пълно менте - водата минава от входа директно към изхода без да минава през тръбичките и самото радиаторче си остава студено.
Разглоби си сам таблото и запали колата да загрее и тогава пипай радиаторчето да видиш колко е топло.
Ако проблема е в радиаторчето внимавай какво ще си купиш, преди месец един приятел си купи радиаторче за пасат за 16лв и сега има супер парно, но ти може да попаднеш пак на менте дори и да е по-скъпо.
- zografski
Лошото е че не съм с гараж и ще ми е трудно да разглобя сам таблото... А и до сега не съм го разглобявал и нямам никаква идея къде са щипки и т.н.
- ktamen
- Автомобил:
- Двигател:
Не знам как е при полото, но аз бих си разглобил голфа и пред блока. Ако имаш климатик тогава май става доста сложно. Изчакай да пишат и други и да кажат може ли на паркинга пред блока да се смени и дали трябва да се сваля цялото табло. На голфа се свалят само долните части, а таблото не се пипа.
viewtopic.php?f=7&t=182856&p=2104793&hilit=%D0%A1%D0%BC%D1%8F%D0%BD%D0%B0+%D0%BF%D0%B0%D1%80%D0%BD%D0%BE#p2104793 В тази тема колегата zfa159 е обявил цена 80 - 100лв за смяната.
viewtopic.php?f=7&t=182856&p=2104793&hilit=%D0%A1%D0%BC%D1%8F%D0%BD%D0%B0+%D0%BF%D0%B0%D1%80%D0%BD%D0%BE#p2104793 В тази тема колегата zfa159 е обявил цена 80 - 100лв за смяната.
- Blizzarder-VW
- Автомобил:
- Двигател:
Колега zografski, ако си с климатик и той ти е здрав, отиди на сервиз да ти го сменят. За да смениш тая малка гад трябва да си изотчиш и климатика, което е голям разход все пак. Аз го сменях сам на моята и какво да ти кажа .. без гараж съм, на улицата - няма невъзможни неща, НО не бих повторил процедурата. Сваля се цялото табло, на практика всичко от А- до Я, в двигателния отсег се свалят също няколко тръби. Абе неприятна история. Моето поло е адски претрупано от кабели и маркучета и направо ме вбеси. Не е невъзможно, но ти трябват 2 дни време и е желателно някой да ти помага.
- zografski
Ами нямам климатик, но май трябва цялото табло да се свали. Мисля да я остава да я разглобят тези дни, но първо имам да сменям други неща...
П.П. Само пари по тия гробници еиииии...
П.П. Само пари по тия гробници еиииии...
-
astra 1,6
- Автомобил: polo
- Двигател: apq
както е казал колегата в по горния цитат стрелката трябва да е по средата независимо колко е студено навън,аз лично никакви проблеми досега нямам и на -15 пак си ми държи 90 дали е пуснато парно или не все едно
Абе колега ти изрови тема от 2 години човека сигорно си е решил проблема а как мислиш?
... нямат навик колегите да пишат какво е станало с проблема и дали не са били напразни в случая тези 2 страници мнения ...
- Blizzarder-VW
- Автомобил:
- Двигател:
хахах, ами проблема се оказа .... термостат
Различните модели имат минимални разлики в дължината на пъпките отпред и понеже аз съм с дуг охлюв (или както там се казва) и ми е малко по-голямо разстоянието вътре, термостата ми се е размествал и не е вършел никаква работа. В крайна сметка смених марката и го залепих откъм основата с термолепило и сега е перфектен. Карам с червен антифриз G12 вече 
-
Uneek
- Автомобил: 1998 VW Polo Variant
- Двигател: APQ
Имайте предвид и леглото(охлюва, пластмасата) в което ляга термостата. При мен се беше счупило, и първоначално сложих топран за 6 лв. който се оказа накриво излят и имаше луфт през който си влизаше антифриз и пак не можеше да загрява. Та сложих оригинален термостат (42 лв.) и оригинална пластмаса (26 лв.) и си реших проблема вече 6-та година няма ядове 
- freelancer
- Автомобил: VW Polo 1.4 MPI
- Двигател: AKK 2000
Здравейте колеги,
Аз също имах проблем с термостата, добре, че човека който ми го смени се оказа много съвестен и ми е сложил оригинален втора употреба от Пасат и сега кове 90 градуса. Обясни ми, че Бер-а, който е купил за 26лв. и после върнал, нещо не е пасвал. Да е живо и здраво майсторчето, иначе щях да се чудя какво става до края на зимата.
Сега мисля да си потърся един пак втора употреба за резерва.
Убедих се, че по въпроса с термостатите, или нов или втора ръка, но оригинален. Всичко друго е въпрос на късмет и партида.
Аз също имах проблем с термостата, добре, че човека който ми го смени се оказа много съвестен и ми е сложил оригинален втора употреба от Пасат и сега кове 90 градуса. Обясни ми, че Бер-а, който е купил за 26лв. и после върнал, нещо не е пасвал. Да е живо и здраво майсторчето, иначе щях да се чудя какво става до края на зимата.
Сега мисля да си потърся един пак втора употреба за резерва.
Убедих се, че по въпроса с термостатите, или нов или втора ръка, но оригинален. Всичко друго е въпрос на късмет и партида.
- Bobi_S13
- Der Polizist
- Автомобил: VW Passat
- Двигател: AVF
Оказа се, че на Българския пазар няма хубави термостати.
Дори такъв закупен от Порше БГ,
отново зимно време не може да вдигне 90градуса.
Аз карам малко и не е проблем за мен, но все пак е кофти тръпка.
Та последния ми опит беше смяна на 3 термостата - Vernet, Berh и оригинален.
Миналата година Вернета не държеше и беше заменен с Бер, тази зима взех първо
оригинален, не вдигна желаната температура, след това взех Бер, също не вдигна температурата,
и О! Чудо, Вернет-а се справи.
Така, че колеги при смяна на термостат пробвайте докато един от тях не задържи, за съжаление
положението е проба грешка.
п.п. За съжаление това е положението с Половерите, рехава плетка...
оригинален, не вдигна желаната температура, след това взех Бер, също не вдигна температурата,
Така, че колеги при смяна на термостат пробвайте докато един от тях не задържи, за съжаление
- Blizzarder-VW
- Автомобил:
- Двигател:
Bobi_S13 написа:Оказа се, че на Българския пазар няма хубави термостати.
Както са ти писали колегите и аз, може да е от леглото на термостата. Моя се разместваше и ту вдигаше температура, ту не. Вярно термостатите ни не са от най-добрите, но и заобикалящата ги среда е важна
- Bobi_S13
- Der Polizist
- Автомобил: VW Passat
- Двигател: AVF
кревата на термостата е оправен, готов е за лягане
Аз казвам каква е истината, проблема при мен винаги се е решавал с подмяната на няколко термостата.
Вярно, че не е нискобюджетно решение, но е по-добро от кашон зад решетката.
Аз казвам каква е истината, проблема при мен винаги се е решавал с подмяната на няколко термостата.
Вярно, че не е нискобюджетно решение, но е по-добро от кашон зад решетката.
Върни се в “Polo, Lupo, Up & Fox”