8.5 това добра компресия ли е за ПОЛО 90 г. 1.1

Техническа и сервизна информация за Polo, Lupo, Up и Fox
janissary
Автомобил:
Двигател:

най-после!

Мнениеот janissary » Сря 31 яну 2007 13:00

Здравейте!
Проблема се оказа в бензиновата помпа. Пускаше масло и зацапваше двигателя. майстора каза, че е пробито платно и това беше оригиналната помпа от 90 г. капсулована. Сменихая с нова некапсулована 50 лв. ми иска за нея. И сега колата се усега, че върви доста по-добре. Увеличисе и тягата. Надявам се да падне и малко разхода.

Казаха ми, че бензина влизал вътре в двигателя и вдигал нивото и така беще като я запалиш пушеше отзад.

Сега съм доболен от Полото. Бях му се заканил да го продавам, но сега няма. Нека се учи жената ;-).
С поздрав!

Потребителски аватар
joro_g400
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот joro_g400 » Сря 31 яну 2007 22:00

Аз лично ти пожелавам много здрави гуми

Потребителски аватар
wili98
Щраусолог
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот wili98 » Чет 01 фев 2007 9:26

joro_g400 написа:
wili98 написа:...........
за сравнение на моето ААУ - 14.5 равна

е....................... каква е тази компресия.може би степен на згастяване е 11 :applause: :applause: :applause: :applause:

Мисля, че преди да хвърляш язвителни забележки, не е зле да се научиш да правиш РАЗЛИКА м/у степен на сгъстяване и компресия...
ИМА ГООООЛЯЯЯЯМА разлика...

имаше статия доста обширна...

компресията на тези коли според книжките е
10-15бар, с не по-големи разлики от 3 бара на цилиндър

успех..

примерно имаш ли идея колко е степента на сгъстяване на твоята G таратайка? и колко и е компресията...

janissary
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот janissary » Чет 01 фев 2007 10:41

Ще питам.
Ние българите понеже искаме във всичко да сме всезнайковци затова сме на това положение. :?
Може и да съм хвърлял гневни забележки поради некомпетентноста на нашите "майстори". Но те а и всички ние трябва да се научим да работим качествено и да не разкарваме клиента, и да му спестяваме излишни разходи и главоболия. Достатъчно бюрокрация и спънки си имаме в държавния апарат. :o

Върни се в “Polo, Lupo, Up & Fox”