Няколко въпроса за лупо

Техническа и сервизна информация за Polo, Lupo, Up и Fox
Потребителски аватар
stefan4o
Автомобил: VW Jetta
Двигател: PN 1990+KR 1987
Контакти:

Re: Няколко въпроса за лупо

Мнениеот stefan4o » Чет 31 май 2012 19:27

vesssko95 написа:Най-вероятно ще се слага газ,а зимата ще я чакам по 10 минутки да загрее.С газ излиза 2 пъти по-евтино,което за мен си е +.

Ако ще я чакаш да загрява по 10 минути по-добре ползвай такси, ще ти излиза същите пари mhihi Икономията идва в това да запалиш мотора и да тръгнеш веднага. Чистенето на стъкла, чакането да загрее са все неща, които се отразяват неблагоприятно на разхода (да не говорим, че си губиш и от времето).

Последна промяна от stefan4o на Пет 01 юни 2012 12:17, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
digo_pl
Автомобил: omega V6
Двигател:
Контакти:

Мнениеот digo_pl » Пет 01 юни 2012 10:06

Чакай малко, какта палиш и тръгваш... аз без да разбирам много от коли, знам и съм сигурен, че всеки един нормален автомобил (ся за най-новите не знам) дори на топло е хубаво да изчакаш 1-2 мин да си качи маслото и да тръгнеш. А за зимата поне 4-5мин защото уплътнения и т.н. малко да се стоплят.

Потребителски аватар
stefan4o
Автомобил: VW Jetta
Двигател: PN 1990+KR 1987
Контакти:

Мнениеот stefan4o » Пет 01 юни 2012 12:07

digo_pl написа:Чакай малко, какта палиш и тръгваш... аз без да разбирам много от коли, знам и съм сигурен, че всеки един нормален автомобил (ся за най-новите не знам) дори на топло е хубаво да изчакаш 1-2 мин да си качи маслото и да тръгнеш. А за зимата поне 4-5мин защото уплътнения и т.н. малко да се стоплят.

Ако на маслото му бяха нужни 1-2 минути да се качи горе... Абе не ми се навлиза в излишни обяснения и локуми. Колите и парите (за гориво) са си ваши. Има много мнения, дори и теми по тоя въпрос, който иска да знае повече - да ползва търсачката.

Потребителски аватар
muns61
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот muns61 » Пет 01 юни 2012 16:59

digo_pl написа:Чакай малко, какта палиш и тръгваш... аз без да разбирам много от коли, знам и съм сигурен, че всеки един нормален автомобил (ся за най-новите не знам) дори на топло е хубаво да изчакаш 1-2 мин да си качи маслото и да тръгнеш. А за зимата поне 4-5мин защото уплътнения и т.н. малко да се стоплят.

http://www.youtube.com/watch?v=9TJBNsos ... ature=plcp
След паленето следва тръгване. Не чакам въобще да ми грее на място.
Погледни копчето, че е на положение газ. Свети бензина, но след завъртане на стартера пуска газта и светва диодчето на газ. Даже не е на средно положение, където пали на бенз и обръща на газ на 1500 - 1800 об/мин.

benza83
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот benza83 » Пет 01 юни 2012 19:49

muns61 написа:

http://www.youtube.com/watch?v=9TJBNsos ... ature=plcp
След паленето следва тръгване. Не чакам въобще да ми грее на място.
Погледни копчето, че е на положение газ. Свети бензина, но след завъртане на стартера пуска газта и светва диодчето на газ. Даже не е на средно положение, където пали на бенз и обръща на газ на 1500 - 1800 об/мин.

това газов инжекцион ли е
не е възможно сама да превключи на газ толкова бързо
при газов инжекцион задължително колата трябва да загрее

Потребителски аватар
mishle84
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот mishle84 » Чет 14 юни 2012 20:11

Еми незнам кой си мисли че Лупо е икономично но мойта приятелка кара 1.4 16в автомат .... понеже живеем в Англия района в който сме по скоро смесено гори отколкото градско та : с един резервоар - 260 мили което са около 430 км .... колкото и пъти да го пълна все си е толкова събира около 30 литра бенз и все се въртим около 250-260 мили !
Ако знаех че ще гори 8/100 щях да и взема Пасат 2.8 поне да знам защо плащаме пари за гориво !
Верно че е автомат пък и жена кара - което означава Непестеливо но .... 8/100 за Лупо си е :banana

Върни се в “Polo, Lupo, Up & Fox”