polo 1,4 ili polo 1,6

Техническа и сервизна информация за Polo, Lupo, Up и Fox
Потребителски аватар
POLO GTI
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот POLO GTI » Сря 03 яну 2007 3:26

Относно 1,6 моторите искам да поянся, че АЕЕ е по-добър от АЕА. И двата мотора са 75к.с., но АЕЕ ги достига при 4800об/мин, а АЕА при 5200об/мин. Другата разлика е, че АЕЕ разполага с въртящ момент от 135 нютонметра за разлика от АЕА, който разполага с 126нютонметра. Само за сравнение 1,4 моторите с пълна инжекция разполагат с 10 нятонметра по-малък въртящ момент, но достигат максималната си мощност още при 4700ок/мин.
Ускорение от 0-100км/ч: Ускорение от 0-80км/ч
Мотор 1,4 - 14,0 сек. 7,8 сек.
Мотор 1,6 - 12,5 сек. 8,1 сек.

°niksi° написа:...
Повечето от вас са дали глас за мотора който е на тяхното Поло.
...

Аз лично моето съм го търсил 4-5 месеца докато го намеря....верно имах много изисквания, но мотора и броя на вратите беше основния!!!

ПП. С ръка на сърцето мога да заявя, че исках поло 6Н от 97 година...тогава за пръв път ми се отдаде възможност да покарам такова... беше с най-малкия мотор, но удоволлствието от самата кола го помня до днес :!: :wink:

Потребителски аватар
Sara_Bold
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Sara_Bold » Сря 03 яну 2007 10:17

°niksi° написа:Нищо не се заяждам но 75 к.с. са си 75 к.с. откъдето и да го погледнеш.
.......
Както и да е, просто ми е някак си ..... не мога да намеря думата като се говори за тия полота колко вървели. Нормално е по-нови ЕКУ-та и т.н. да вървят ама чак пък бегачки били.
......
А за каката с бързото поло, нека каже къв компир тунинг има и как върви повече полого.
...

Много ясно,че 75 к.с. са си 75 к.с..Има обаче други фактори,които влияят.
Никой не говори за бегачки,защото най-малкото е смешно :wink:,но пък полото си върви и за двигател 1.6 и тежест 990 кг. си е екстра ,но до тук!
Ми да кажа бе Ники!!Компира ми се оказа,че е от кола 1.1 8) Като прибавим,че някои хора се правят на разсеяни и те пращат за след месец и не искат да ти погледнат колата,се получава,че поло 1.6 върви адски много независимо от многото проблеми,които има :wink:

П.П. Само да добавя,че за мойто поло е 12.2 :wink:

Потребителски аватар
poGo
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот poGo » Сря 03 яну 2007 18:25

Гледам и не вярвам на ушите си!!!
За какви разходи говорят тия хора?!?!?! 6/100; 7/100.......
Аз карам 1.4i, 55 кс., 2002 год. и ти казвам съвсем отговорно, че ако го настъпваш НЯМА да харчи по-малко от 10-11/100 (градско).
Успех!

Потребителски аватар
golfer
The Мaster of PERNIK TUNING performancе
Автомобил: Gandalf the Grey
Двигател: 368kw LPG
Контакти:

Мнениеот golfer » Сря 03 яну 2007 22:43

Sara_Bold написа:..но пък полото си върви и за двигател 1.6 и тежест 990 кг. си е екстра

мммм т'ва с компотите в багажника или? :wink:

Потребителски аватар
Koksan
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Koksan » Чет 04 яну 2007 21:50

Ако искаш да се изкефиш как се реже ... 1,4 16V е твоят мотор! Няма такова ускорение происто! По книйка мисля че го дават 10,1 сек до 100км/ч но тръпката е невероятна! Можеш да се заяждаш със всеки по сфетофарите! Честно да ти кайа редовно изяждам Голф 3 ГТИ малкото! 115коня! че един приятел има и се хапем! Просто мотора е невероятен! За разход мога да кажа .. че градското в СФ не ми мърда от 9,5-10 както и да го карам ... в смисъл .. да не го тормозя 9,5 .. да го тормозя скача макс на 10,5 ама рядко! за извънградско ... до Плевен ходя с 8-9 кила бензин като това са 170км ... 90 от които магистрала а там си карам със 130 :) Но наистина върви невероятно! и с климатика не се зори и двигателя загрява супер барзо(като японец е) :) Затова .. моят съвет .... ако не тъе баркат 1-2 литра повече за градско .... 1,4 16V :)

Потребителски аватар
Jikata
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Jikata » Чет 04 яну 2007 22:13

Мдааа Колегата Koksan е прав , аз карам същото и направо нямам думи - за кола 1.4 направо е самолет.
Наистина се опъва на Golf GTI 115к.с, на късо разстояние разбира се
:dance:
Да наистина харчи малко повече , но аз лично не вярвам че колите на колегите които писаха по горе харчат толкова малко :!:
Карал съм и Поло с мотор 1.4 AEX , смело мога да кажа че има много малка разлика в харченето с 1.4 16V. Когато го караш нормално ми харчи към 10/100 , при яки ръчки , ама наистина яки / на 7000 му изключва инжекцията :wink: / харчи максимум 12 градско в София
Ами това е от мен
Успех

Потребителски аватар
Volkov
Автомобил: Golf 3 20 Jahre
Двигател: 2.0 16V ABF

Мнениеот Volkov » Чет 04 яну 2007 23:05

Аз по проста логика мисля че ако си търси двъгател за да се ръчка с голфовете 1.6 е по-мнощно от 1.4, ама незнам моя мъник е слабичак, камоли да се ръчкам с някой, прочетох мненията напред и ми харесаха за двигателя 1.6!! :) Успех

Потребителски аватар
Koksan
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Koksan » Чет 04 яну 2007 23:08

Пич ... 1,6 е 75 коня ... 1,4 DOHC 16V e 100коня ... кое според теб е по-барзото ? :) Да не гожорим че 1,4 е до 7000 оборота прекъсвача! :)

Потребителски аватар
Jikata
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Jikata » Чет 04 яну 2007 23:55

Който не е карал Поло с двигател 1.4 16V, няма никаква представа
как върви. Само и единствено Поло GTI може да му се опре / само за Поло говоря разбира се :wink: /

Потребителски аватар
Lizard
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Lizard » Пет 05 яну 2007 0:22

Тази тема се обърна във спор кое е най-бързото поло !!!

Да напомня че темата е +/- на 1.4 / 1.6 бенз и 1.9 дизел за да помогнем на колегата да избере.
А не за кое е най-бързото поло , колко се режело , къде му бил прекъсвача на 16в и колко голфове бил отвял!!!

До колегата Jikata : "Карал съм и Поло с мотор 1.4 AEX , смело мога да кажа че има много малка разлика в харченето с 1.4 16V. Когато го караш нормално ми харчи към 10/100 , при яки ръчки , ама наистина яки / на 7000 му изключва инжекцията / харчи максимум 12 градско в София "

Или колата не е била в ред че да направи такъв разход Или причината е изцяло във задкормилното устройсво.

Незнам какво си мислят някой "съзтезатели" , но мойто мнение е че Поло-то не е спортна кола. Хората са го измислили малко, градско, икономично, ефтино за масовия потребител.
Колко и да си мислите че вървят коли като ПОЛО 1.4 16в / Корса ГСИ / Пежо 106 ХСИ. Тези коли са далеч от спортни/съзтезателни и прочие. За мен са просто сфетофарни "бегачки".

П.П. Не ми се сърдете но много оцапахте темата и не издържах. Ако искате бързи коли най вече сте збъркали Класа (поло/корса/пежо 106...) а за марката ще си замълча

Потребителски аватар
Jikata
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Jikata » Пет 05 яну 2007 10:13

Lizard написа:Тази тема се обърна във спор кое е най-бързото поло !!!

Да напомня че темата е +/- на 1.4 / 1.6 бенз и 1.9 дизел за да помогнем на колегата да избере.
А не за кое е най-бързото поло , колко се режело , къде му бил прекъсвача на 16в и колко голфове бил отвял!!!

До колегата Jikata : "Карал съм и Поло с мотор 1.4 AEX , смело мога да кажа че има много малка разлика в харченето с 1.4 16V. Когато го караш нормално ми харчи към 10/100 , при яки ръчки , ама наистина яки / на 7000 му изключва инжекцията / харчи максимум 12 градско в София "

Или колата не е била в ред че да направи такъв разход Или причината е изцяло във задкормилното устройсво.

Незнам какво си мислят някой "съзтезатели" , но мойто мнение е че Поло-то не е спортна кола. Хората са го измислили малко, градско, икономично, ефтино за масовия потребител.
Колко и да си мислите че вървят коли като ПОЛО 1.4 16в / Корса ГСИ / Пежо 106 ХСИ. Тези коли са далеч от спортни/съзтезателни и прочие. За мен са просто сфетофарни "бегачки".

П.П. Не ми се сърдете но много оцапахте темата и не издържах. Ако искате бързи коли най вече сте збъркали Класа (поло/корса/пежо 106...) а за марката ще си замълча

Колега Lizard , прав си че оспамихме темата малко , но имаше постове по нагоре от моя в които се изказваха мнения че Поло 1.6 било много по бързо от 1.4 . Исках да изкажа мнение и да помогна на колегата който си търси кола да добие представа за Поло 1.4 16v
Относно харченето искам да ти кажа че съм карал поло 1.4 AEX, имам и други приятели които карат такива. Ако караш нормално в софиийските задръствания/подчертавам софийските понеже виждам че си от Варна/ дава разход към 9л/100.
И мисля че това че изказвам мнение как върви Поло 1.4 16v , и колко харчи е само в полза на колегата при избора на автомобил.
А дали Полото е бегачка или не , това е лично мнение на всеки един .
Прекратяваме спама :!:
Поздрави :wink:

stil
Автомобил: VW Polo 1991
Двигател: NZ

Мнениеот stil » Пет 05 яну 2007 18:06

Jikata написа:...А дали Полото е бегачка или не , това е лично мнение на всеки един...

spam
Как така на всеки един бе колега? А мнението на конструкторите не е ли меродавното?

a4kin76 написа:...бях чел някъде иэ форума че 1,4 бил изцяло алуминиев...

Това ако е вярно е нож с две остриета. Ако се наложи ремонт е мале миа...

Потребителски аватар
Sara_Bold
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Sara_Bold » Пет 05 яну 2007 18:23

stil написа:
Jikata написа:...А дали Полото е бегачка или не , това е лично мнение на всеки един...

Колеги,каква бегачка може да е!??
Както казах и по-горе-това е смешно.Колата е пъргава и това е всичко,но чак да е "бегачка"!!Я стига!

П.П. Голфър,ако не се лъжа това е модела на мойто поло http://catalog.auto.ru/catalog/cars/card/12738.html :wink:

hbnv

Мнениеот hbnv » Пет 05 яну 2007 18:43

От година и половина карам 1.4 1996 с двигател AEX беше на 90 000 км - по светофарите нямаш проблеми да си и най-бързият - не е проблем - даваш газ и готово. Имаш портмоне - даваш газ. Не съм сменял нищо освен ремъци и масло с филтрите. И нови зимни гуми тази зима.

Гори толкова, колкото пише в сервизната книжка. На дълъг път при 100 кв м час средно 5.1 на сто лятото.
Не знам дали си заслужава заради икономията в разхода при тези малки стойности да взимаш дизел - поддръжката е по-пециализирана, освен ако не познаваш някой шофьор на автобус от адския транспорт.

За да не хабя само сайта:

li/100 90km/h 120 km/h градско

40 kW бензин 4.9 6.8 7.9

40 kW/дизел 4.2 6.0 6.5

Потребителски аватар
Anbuch
Полохолик
Автомобил: VW POLO 6R
Двигател: CGGB 2010г
Контакти:

Мнениеот Anbuch » Съб 06 яну 2007 9:14

stil написа:
a4kin76 написа:...бях чел някъде иэ форума че 1,4 бил изцяло алуминиев...

Това ако е вярно е нож с две остриета. Ако се наложи ремонт е мале миа...

Е защо като и блока на двигателя е алуминиев да е мале мила ремонта. Питам защото съм имал кола с изцяло алуминиев двигател който след тежка катастрофа го "разпартачосах" и продавам сега колата на части. Колата е OLCIT CLUB 11R ,с двигател тип BOXER.

Малко пояснение за тези които не са чували за такава кола: Точно колкото Дачията е РЕНО ,толкова и OLCIT-a е Ситроен.

Върни се в “Polo, Lupo, Up & Fox”