Поло 6N 97 г., AEX - смяна надлъжна лента на предно стъкло
-
- Автомобил: Seat Toledo 2000
- Двигател: AEH1.6 101hp
Re: Поло 6N 97 г., AEX - смяна надлъжна лента на предно стък
Моята горната пластмаска е много деформирана, пробвах да я залепа със силикон ама нещо май не е хванала добре. Някой знае ли как се води като оригинална част? И въобще ако я няма, или ако н е залепена добре няма ли да тече директно върху филтъра на купето? Щото ако не тече директно върху филъра на купето, не виждам проблем да не е прилепнала добре навсякъде ? И не мога да разбера защо целия филтър на купето беше в листа, а около него кал, от къде влизат не мога да разбера, бяха ми запушили отворите за оттичане на водата. Въздуха би трявало да влиза през едни малки дупчици от другата страна - от към шофьора ?

Това на картинката е лентата извадена,по-точно неин разрез.Да сметнем че това острото е мьжкото което влиза в женското което е на колата.Намираш пирон,игла,тел или каквото намериш с диаметьр един,два,или три милиметра,дьлго от два см.и нагоре.Можеш да импровизираш колкото искаш и можеш.Изкривяваш пирона ако си намерил пирон,вьв вид на буквата Г около един см.Хвашташ пирона с клещи за дьлгата част и го загряваш хубаво.След това както сьм показал на чертежа внимателно притисни пирона кьм пластмасата много ЛЕКО през един,два см.Пробвано е на цялата лента.Може и с поялник. П.С.Преди да свалиш лентата отбележи кьде е надигната.
-
Хмм, това с нагряването е интересна идея, лично пробвал ли си го? Обаче за да го направя сигурно трябва идеално да изчистя силикона, дето съм наплескал, иначе не ми се мисли каква мазаница ще стане 

- golf avenue
- Автомобил: vw golf variant
- Двигател: azj 02
сега аз много просто го реших тоя проблем с лентата, извадих я , почистих канала на дъжащата лаѝсна че е пълна с пясък и т.х., след това я загрях с пистолет за горещ въздух и с лек натиск и свих процепа/канала , по цялата дължина. след това лентата закопча много здраво, преди ми стърчеше на места защото канала се е разширил
-
Аз това точно си мислех, не канала ами ако нагрея самата лайсна с пистолет за горещ въздух дали ще стане? Ама май първо трябва да изчъгъртам силикона от стъклото, дето съм наплескал.
Иначе относно идеята с поялник- не става, пробвах, топи се пластмасата отгоре, но иначе нищо не става.
ПП
С обикновен силикон не става и с горещ пистолет не става, почва да го гори. Последен опит с монтажен кит на Момент. Само като се наложи да сменям филтъра за купето ще стане интереесно, но тогава ще го мисля/
Иначе относно идеята с поялник- не става, пробвах, топи се пластмасата отгоре, но иначе нищо не става.
ПП
С обикновен силикон не става и с горещ пистолет не става, почва да го гори. Последен опит с монтажен кит на Момент. Само като се наложи да сменям филтъра за купето ще стане интереесно, но тогава ще го мисля/
Днес я смених с чисто нова.
Изчаках да се затопли и затова се забавих със смяната.
Първо изчистих отводнителните канали от двете страни, листата от подкалниците /без да свалям гумите/, сложих две нови щипки весто липсващите на покривната пластмаса над въздушния филтър.
А, почистих и него /не му е време за смяна/. После измих и обезмаслих всичко под лентата и сложих новата - макар и оригинална, купена от Ауто плюс не е едно към едно със старата, но върши работа. "Женската" част която я държи към стъклото я изчистих най-внимателно, но въпреки това не "щрака" навсякъде -не е първа младост. И все пак съм доволен от резултата.
Сега чакам дъждовете.
Изчаках да се затопли и затова се забавих със смяната.
Първо изчистих отводнителните канали от двете страни, листата от подкалниците /без да свалям гумите/, сложих две нови щипки весто липсващите на покривната пластмаса над въздушния филтър.
А, почистих и него /не му е време за смяна/. После измих и обезмаслих всичко под лентата и сложих новата - макар и оригинална, купена от Ауто плюс не е едно към едно със старата, но върши работа. "Женската" част която я държи към стъклото я изчистих най-внимателно, но въпреки това не "щрака" навсякъде -не е първа младост. И все пак съм доволен от резултата.
Сега чакам дъждовете.

Върни се в “Polo, Lupo, Up & Fox”