Поло 2002 1,4 16 в Бензин в маслото

Техническа и сервизна информация за Polo, Lupo, Up и Fox
Потребителски аватар
10 Cent
Автомобил: Polo 9N 1.4 TDI
Двигател: AMF 75hp

Re: Поло 2002 1,4 16 в Бензин в маслото

Мнениеот 10 Cent » Пет 05 юли 2013 23:03

uomoto написа:То не е гаден, просто слагат нафта вътре. Далавераджии, кво очакваш. :д

Sent from my iPhone using Tapatalk 2

То къде им е ползата .Той дизела по скъп от бенза :cool

Потребителски аватар
freelancer
Автомобил: VW Polo 1.4 MPI
Двигател: AKK 2000

Мнениеот freelancer » Съб 06 юли 2013 7:33

Ако не ти се занимава с майстори, сложи една добавка за почистване на инжекциона и ако има подобрение, ще знаеш от къде е проблема и може да пробваш на ултразвук. Не е добре, че я палиш с педала за газта, защото работи на богата смес, харчи повече и ти зацапва свещите, стават черни!Има вероятност и от свещите да идва проблема, ако са ти много скапани, но пък след като си запали си работи добре, както си казал, без да тресе и тихо, така, че вероятно свещите са наред, но може да ги видиш как са. Обзалагам се, че са черни около електродите.
Сложи добавката и покарай 100-200 км и виж какво ще стане, тва е най евтиния вариант. Ако свещите бяха скапани щеше да ти тресе и работи неравномерно. Аз, като сложих новата бобина с комутатора двигателя направо се кротна, веднага, успокои се на момента, иначе преди това имаше леки вибрации, които не бяха фрапиращи и аз си мислех, че е нормално да работи така. Има вариант да ти почернеят и новите свещи, а те не са евтини. Погледни и корпуса на бобината, кабелите също, под металната плочка се намира комутатора, виж дали има черно по металната плочка на бобината.Аз, като напръсках бобината с вода, за да я тествам ми гаснеше още по бързо, няколко секунди, падат оборотите и изгасва. Виж я за пукнатини, може да губи напрежението.

ilianrec
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ilianrec » Съб 06 юли 2013 14:29

Мотора работи много добре тих е няма вибрации никакви не се чува почти. Как се махат бубините да стигна до свещите от вчера го паля без да му давам газ си пали нормални вдига оборотите не знам дали има ефект от позачистването на дросела. Странното е че продължава да вкарва бензин в маслото. А мотора работи перфектно тихо балансирано . В момента е и карам на къси разстояния но пак ми се струва че увеличава маслото повече от колкото трябва.

Потребителски аватар
moimoimoi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот moimoimoi » Съб 06 юли 2013 18:28

А с какво масло караш? да не е някаква боза

uomoto
Автомобил: MK4 PD
Двигател: 1.9 TDI 131

Мнениеот uomoto » Нед 07 юли 2013 7:28

ilianrec написа:Мотора работи много добре тих е няма вибрации никакви не се чува почти. Как се махат бубините да стигна до свещите от вчера го паля без да му давам газ си пали нормални вдига оборотите не знам дали има ефект от позачистването на дросела. Странното е че продължава да вкарва бензин в маслото. А мотора работи перфектно тихо балансирано . В момента е и карам на къси разстояния но пак ми се струва че увеличава маслото повече от колкото трябва.

От къде зареждаш бенз? Дюзите проверявани ли са, да не пикаят...

Потребителски аватар
freelancer
Автомобил: VW Polo 1.4 MPI
Двигател: AKK 2000

Мнениеот freelancer » Нед 07 юли 2013 9:44

Ако греша да ме поправят, но единственият начин при твоята кола, пълна инжекция с потопяема електрическа помпа е да влиза бензина ако изпускат инжекторите, но тогава пък ще се дави колата, както ти правеше доскоро.
Щом вече си пали без да подаваш газ и си държи обороти, може да смениш старото масло, и да си гледаш нивото. Ако си работи нормално колата няма причина да ти вкарва бензин в картера.
Кабелите от бобината отиват към свещите и за да смениш свещите просто вадиш накрайниците и ще ги видиш, после постави накрайниците, както са били. Дърпаш и вадиш и после развиваш свещта.

uomoto
Автомобил: MK4 PD
Двигател: 1.9 TDI 131

Мнениеот uomoto » Нед 07 юли 2013 14:19

10 Cent написа:
uomoto написа:То не е гаден, просто слагат нафта вътре. Далавераджии, кво очакваш. :д

Sent from my iPhone using Tapatalk 2

То къде им е ползата .Той дизела по скъп от бенза :cool

Да, няма логика. Нз какво сипват в този бенз, но колата върви много повече! Спрях да зареждам от евтиния бенз, минах на лукойл 95 и ромпетрол. Нивото на маслото не се покачи, даже малко намалил. :Д
Опасявах се за пикаеща дюза, но не е това. Бензина, който сипвах си вкарваше нещо в двигателя. Маслото бях го източил, седи чисто черно, не мяза да се е пресекло с нещо. Маслото не си мирише на бенз и антифриз не се губи. 100% има нещо в бензина . но ме е яд че върви повече отколкото лукойлския.... :c010

ilianrec
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ilianrec » Нед 07 юли 2013 21:02

То моето няма кабели за свещи директно е бобина към всяка свещ не знам как се изкарват бобините.Аз сега съм с ново масло като го сменях чистих дросела и сега пали нормално но пак е увеличило малко нивото сега го наблюдавам.

Върни се в “Polo, Lupo, Up & Fox”