Самоизключва ми се пета скорост какво и е

Техническа и сервизна информация за Polo, Lupo, Up и Fox
Потребителски аватар
znainainai
Автомобил: Golf4
Двигател: MK 4 98 AHF

Мнениеот znainainai » Вто 27 фев 2007 1:34

Колеги сменя се цялата 5та муфа,лагер,синхронизатор. 2ра употреба ми предлагат перфектна за 150лв, но по добре 200-250лв за цяла кутия. Полото от 90> има същата кутия като на Голф 2 1.3 и Голф 3 1.4, на всички им прави проблем само 5та.

Потребителски аватар
keith_flint69
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот keith_flint69 » Вто 27 фев 2007 3:42

znainainai написа:Колеги сменя се цялата 5та муфа,лагер,синхронизатор. 2ра употреба ми предлагат перфектна за 150лв, но по добре 200-250лв за цяла кутия. Полото от 90> има същата кутия като на Голф 2 1.3 и Голф 3 1.4, на всички им прави проблем само 5та.
Мойто е със скорости от Сеат Ибиза, те май са съвместими и за Голф!
Да чукна на дърво за сега нямам проблеми със тях, но предния собственик ги е слагал, защото нещо са се били прецакали оригиналните.

Потребителски аватар
paco1.4i
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот paco1.4i » Вто 27 фев 2007 10:31

не бъди сигорен че като вземеш кутия 2-ра употреба ще е читава по добре си оправи тази

Потребителски аватар
lrlmodo
Автомобил: Zafira OPC
Двигател: Z20LET

Мнениеот lrlmodo » Съб 03 мар 2007 13:45

За мен проблема не е в скоростите като изпълнение, а в немърливото отношение към ск.кутия като цяло !
Като протече прочутия семеринг на избирача след опр.време 5 скорост остава без мазане и се почва-изключва ми, няма я :(
Ако не на всяка смяна на моторното масло, то поне през смяна трябва да се гледа нивото на маслото в скоростите.
Лошото е че италианците май мислят че новите коли са капсуловани и не се нуждаят от консумативи :shock
Аз лично съм виждал AUDI A3 1.9TDI 2002 карано без масло - едно от буталата беше на капки в други 2 цилиндъра :shock
Всичко май е голяма доза късмет при покупакта на нова/стара талига :D

Marata
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Marata » Вто 10 апр 2007 18:46

На мен също ми изключваше ама се оказа муфата на 5-та и се разминах само с 30 кинта.

hbnv

На мене изключва при претоварване

Мнениеот hbnv » Сря 11 апр 2007 16:39

Изключва ако карам например 30 км и повече в жега и с трима човека и багаж там, където е за четвърта скорост - с времето този ефект ефект почти го няма вече, но проверявам маслото в скоростната кутия, след покупката го смених.

Ако на дълъг път превключвам 4-5 през 10 минути, пък то в България и пътищата са такива - няма проблем.

Пета скорост си е капризна за Polo- ако в града нямаш проблеми с изключване - моят съвет е не пипай нищо.

Проверява ми я майстор скоростната кутия и каза, че докато няма ефект на непрекъснато изключване няма и смисъл да се разглобява скоростна кутия за проблем - не може да се открие видимо износване или кое е за смяна. Човекът по принцип работи скоростни кутии и не се ангажира с нещо, което не знае дали ще поправи.

В града нямам проблеми - 5-та е за кратко разстояние - 10 километра я успееш по Цариградско, я не, по други улици непрекъснато я ползвам но колата е празна .

Marata
Автомобил:
Двигател:

Re: На мене изключва при претоварване

Мнениеот Marata » Чет 12 апр 2007 17:34

hbnv написа:Изключва ако карам например 30 км и повече в жега и с трима човека и багаж там, където е за четвърта скорост - с времето този ефект ефект почти го няма вече, но проверявам маслото в скоростната кутия, след покупката го смених.

Ако на дълъг път превключвам 4-5 през 10 минути, пък то в България и пътищата са такива - няма проблем.

Пета скорост си е капризна за Polo- ако в града нямаш проблеми с изключване - моят съвет е не пипай нищо.

Проверява ми я майстор скоростната кутия и каза, че докато няма ефект на непрекъснато изключване няма и смисъл да се разглобява скоростна кутия за проблем - не може да се открие видимо износване или кое е за смяна. Човекът по принцип работи скоростни кутии и не се ангажира с нещо, което не знае дали ще поправи.
Да,обаче когато започне да ти изклучва непрекъснато става късно във времето и проблема е малко по-сериозен,защото първо е муфата,после зъбно колело,после друго по веригата. 8)

В града нямам проблеми - 5-та е за кратко разстояние - 10 километра я успееш по Цариградско, я не, по други улици непрекъснато я ползвам но колата е празна .

Marata
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Marata » Чет 12 апр 2007 17:35

hbnv написа:Изключва ако карам например 30 км и повече в жега и с трима човека и багаж там, където е за четвърта скорост - с времето този ефект ефект почти го няма вече, но проверявам маслото в скоростната кутия, след покупката го смених.

Да,обаче когато започне да ти изключва непрекъснато става късно във времето и проблема е малко по-сериозен,защото първо е муфата,после зъбно колело,после друго по веригата. 8)

Marata
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Marata » Чет 12 апр 2007 17:36

Да,обаче когато започне да ти изключва непрекъснато става късно във времето и проблема е малко по-сериозен,защото първо е муфата,после зъбно колело,после друго по веригата. 8)

hbnv

При мене ефектът почти изчезна...

Мнениеот hbnv » Пет 13 апр 2007 14:46

затова го споделям.

Защото с петата и баири качвам, карал съм други коли на пета - лениви са и заспали, а с полото става - 1.4 1996 бензин.

Върни се в “Polo, Lupo, Up & Fox”