Проблем с VW Polo 6N - като се намокри и изгасва
-
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Проблем с VW Polo 6N - като се намокри и изгасва
Бобината стои твърде високо ,за да се мокри,както ти казваш!По скоро виж положението на буксите,където са закачени м/у коростната кутия и радиатора.Може да имат скъсано силиконово уплътнение.Те са сравнително ниско в моторното отделение и нещо не ги защитава.
-
- Автомобил: polo 6N
- Двигател: 1.4 AEX
Колега извинявай че пиша в твоита тема ,но и аз имам същия проблем с моята кола .При мен не гасне , но почва да прекъсва , мени оборотите.И като поостане час-два се оправя до следваща локва .кажете какво може да е колеги .
Благодаря предварително!
Благодаря предварително!
Бобина колега , катр минеш през локва мокри генерацията от там пара издига се на горе от там през микропукнатините на бобината вътре и гасне.За да елиминираш друго вземи полвелизатора препарата за миене на стъкла като се стъмни пръскаи над кабели и делко ако святка е там ако не е казал съм вече 99 е бобината.
- freelancer
- Автомобил: VW Polo 1.4 MPI
- Двигател: AKK 2000
djshomi написа:Бобина колега , катр минеш през локва мокри генерацията от там пара издига се на горе от там през микропукнатините на бобината вътре и гасне.За да елиминираш друго вземи полвелизатора препарата за миене на стъкла като се стъмни пръскаи над кабели и делко ако святка е там ако не е казал съм вече 99 е бобината.
Да, тва е най точният тест, да се възпроизведе проблема и ако загасне или започне да прекъсва, работата е ясна.
-
С препарата ли да пръскам? Кой кабели да пръскам? Над тях ли да пръскам или в тях директно?
Не с вода .Използва се цикалката.Пръска се над тях но като те слушам остави проверката и решаването на проблема ти на човек които знае какво прави.
-
Здравейте днеска пробвах с вода както казаха колегите от по горните постове .Пръсках буксите една по една и нищо.След това, пръсках от горе над кабелите на свещите и бобината и никаква реакция ,след което излязох и е карах в няколко доста големи локви до нас .Направих няколко кръгчета и запо4чна да се усеща едно прекъсване и я изгасих .След около половин час отидох да видя дали ще запали но неискаше ,и ме съмнява наистина да не е от бобината на нея има 2 много-малки пукнатини
Кажете съмненията верни ли са ми? Благодаря предварително!!!
И колега извинявай отново,че пиша в твоята тема!!!
Кажете съмненията верни ли са ми? Благодаря предварително!!!
И колега извинявай отново,че пиша в твоята тема!!!

Ми колега какво да ти кажем ти сам си си отговорил и има 300 теми че пукнатини в бобината проблем.Ако не ти се дават пари гледаш прогнозата за времето и ползваш друг превоз като вали.
- freelancer
- Автомобил: VW Polo 1.4 MPI
- Двигател: AKK 2000
Може и да не е проблема в бобината, ако си пръскал само нея и не се е появил проблема, но според мен е трябвало да изчакаш и да не мокриш други части, за да може да проникне влагата. Това с локвите и прекъсването след това може и да е съвпадение. Пръскай само там, където смяташ, че може да е проблема и изчакай да видиш какво става, би трябвало да си покаже, пробвай пак. 

Върни се в “Polo, Lupo, Up & Fox”